Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 126 669
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 525
  • Linz
Omega, намерих тази книга с Гугъл. Доколкото разбирам става въпрос за добавките в киселото мляко, но по отношение на домашното има ли проблем?

# 526
Рени и аz съм любопитна по какъв начин могат иzкарат хубавото и качественото кисело мляко вредно  newsm78 Не може всички поzнания и теории да са погрешни, освен критичните ... Да видим  Wink

Все пак , ако някой в таzи супер достоверна книга ни убеждава колко вредно е да ядем кисело мляко, друг в друга също така свръх достоверна ни каzва същото zа прясното, трета zа сиренето ... иzобщо на нас zадачАта ни е да купуваме книга след книга и да пасем трева.

# 527
иzобщо на нас zадачАта ни е да купуваме книга след книга и да пасем трева.

Ами не си я купувай.
Киселото мляко е само една миниатурна част от книгата,по-интересни са останалите игри на хранителната индустрия.
Нямам време да пиша повече,нито имам желание,който се интересува да я намери.

# 528

Киселото мляко е само една миниатурна част от книгата,по-интересни са останалите игри на хранителната индустрия.

Да голяма игра е кислеото мляко, дори малка чАст да zаема. Трябва да се отречЕ консумирането му със zакон. И то веднага. Няма да продължаваме да погубваме човешкия род с някакви си отрови от време оно неzаподоzряни като такива ...

# 529
Ти май скучаеш.Изобщо не си наясно за какво иде реч.Истинското кисело мляко никой не отрича.

# 530
Ти май скучаеш.Изобщо не си наясно за какво иде реч.Истинското кисело мляко никой не отрича.

Така кажи, zащото преди малко се раzбираше друго. Ако е така, книгата може да е полеzна.

# 531
jabata_dil , ползата от млечните продукти (от чуждо мляко)
не е доказана.

Така, че грешката е вярна.

Имаш право и да не вярваш, разбира се. Grinning

# 532
  • София
jabata_dil , ползата от млечните продукти (от чуждо мляко)
не е доказана.
Тази теория за първи път я чувам. може ли малко повече инфо ?

Чувала съм, че след 2 годишна възраст в организма на човека изчезвал ензима, който помага са усвояването на млякото и затова слд тази възраст не се препоръчва приемът на млечни продукти. Не знам доколко е вярно, но нещо не ми звучеше много убедително тази теория. Това ли имаш предвид или нещо друго?

# 533
  • Linz
Освен тази теория има и друго. Кравето мляко съдържа много казеин (който изгражда рогата, козината и копитата), който човешкият организъм не може да преработи.
А, сетих се за един сайт, сега ще го намеря...
http://notmilk.com/

# 534
   Възрастта е спорна, но е така.

# 535
  • София
  Това за възраста отнася ли се и за кърмата и усвояването и??

# 536
В кравето мляко има около 300 пъти повече казеин от човешкото! Той задръства организма и товари храносмилателната система, която на свой ред образува много слуз (която е силно киселинна), за да го изхвърли. Много хора, например, се оплакват от киселини, когато консумират млечни продукти. Освен това, някои смятат, че казеинът създава проблеми на щитовидната жлеза.

Мисля, че около 3-тата година изчезва ензимът за усвояване на млякото (човешкото), но може би е до организъм. Айла, отнася се вероятно за майчиното мляко, защото човешкият организъм не е пригоден да консумира чуждо мляко.

# 537
   Не е логично да се отнася за майчиното мляко - то си е предназначено за човешки деца.

# 538
Може би не се изразих правилно. Ензимите, които разграждат млякото са ренин и лактаза и при повечето хора изчезват около третата година. Написах човешкото, защото се предполага, че естествено човек се храни с човешко мляко. Т.е. ензимите са предназначени/пригодени да усвояват майчиното мляко, а не кравето или друго.

# 539
Така или иначе, малко са децата, които биват интензивно кърмени след 3. та си годинка  Winkтака че всичко пасва.  Peace  . Природният механизъм е съвършен.

Аз на малката силно и ограничих млякото вече. Яде кашкавал, когато реши. ПОнякога иска и сирене или кисело мляко и толкова. Давам и много ядки.

Общи условия

Активация на акаунт