Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 126 586
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 885
А аз така обичах онези желирани малки мечета Confused...

# 886
Много ми хареса как Бу ограничава при детето си приемането на шоколади - като ги скриват с мъжа си в коремите си! И ние така правим и ми стана едно хубаво, че не сме сами в тая работа! Embarassed И аз като вас скрих лакомствата от празниците. Самите ние купихме лакомства за чорапчетата, но се старахме да са предимно Киндер нещо си... На баткото даваме по-често, но той от малък е свикнал да не яде много шоколади и вафли. Често иска да си купи нещо сладко - и в крайна сметка винаги си взима Ментос. Малката е друга история. Нея я ограничаваме. Понякога обаче няма начин - ако й връчат лично на нея шоколада. Тогава бързо й отчупвам 2 парченца и другото мистериозно изчезва в някой шкаф. Joy
Иначе децата ми обичат да похапват плодове. Пият често и фрешове. Опитвам се да им създавам правилни хранителни навици, доколкото е възможно. Ще следя темата с интерес.

# 887
При нас пък е обратното.  EmbarassedМалката не обича шоколад, на сладки неща хич не налита. Даже понякога ми става гузно как двамата с баща й нагъваме нейните шоколади (все още има някой заблуден да й носи). От "забранените" неща обича солети и понякога иска чипс.
За наша радост обича плодове и зеленчуци и сама си ги търси.
Като цяло си хапва манджи и супи, доволна съм.

# 888
  • София
Betty L.  , моля те , намери един клип за Ментос + Кока кола, ще видиш какво става от двете накуп.... Не знам дали е вярно, в клипа пише, че едно дете е загинало от експлозия в стомаха...Аз се канех да пробвам на открито, но и това си е опасно ...

# 889
Бая диетична кола с ментос трябва да изпиеш, за да получиш този ефект на фонтан Mr. Green

# 890
Моят син / 3 год. и 5 мес. / обича шоколад. но напоследък се е вманиачил на тема бонбони "Милка" - тях му купувам без големи угризения, защото имат доста мляко в тях, а и като грамаж са само 42 гр.Смятам, че в умерени количества сладкото и шоколада не са вредни.

# 891
  • под шипковия храст
а какво ви е мнението за домашно пукани пуканки с масло и домашно правен шоколад с истинско какао? Thinking аз като дете го обожавах и оцелях! Naughty все нещо трябва да има за тия деца дето да не води до апокалиптични последствия... ooooh!

# 892
  • София
пуканки->царевица-> не знаеш дали не е ГМ, защото най-често нея я модифицират и соята...
домашен течен шоколад -> какао + сухо мляко... сухо мляко.суровтка + ?? Simple Smile

и въпреки това аз правя домашен течен шоколад и ям , ако това отговаря на въпроса ти, и на децата също давам... Simple Smile но го правя 3 пъти в година...

# 893
а какво ви е мнението за домашно пукани пуканки с масло и домашно правен шоколад с истинско какао? Thinking аз като дете го обожавах и оцелях! Naughty все нещо трябва да има за тия деца дето да не води до апокалиптични последствия... ooooh!

колко мног опуканки може да иzяде едно дете, та чак последствията да са апокалиптични  Wink Направи му пуканки на мъника като обича и го гледай как се радва  Wink

# 894

колко мног опуканки може да иzяде едно дете, та чак последствията да са апокалиптични  Wink Направи му пуканки на мъника като обича и го гледай как се радва  Wink
И аз съм на същото мнение. На латински има една поговорка, че дозата прави отровата.

# 895
   Пуканките с мъъъничко зехтин стават превъзходни, а и има и нормална царевица, ако толкова държите да не е модифицирана. Дъщеря ми изяжда десетина пуканки. Crazy

# 896
  • Варна
ОП, мъжът ми пробва миналото лято. От Кока кола лайт 2л в шишето са останали около 2 пръста течност. Струята е излизала на около 1м височина. С обикновена кола не се получава.

# 897
  • София
Gloxi , чудесно, значи ще го направим в присъствието на детето, ще бъде много интересно и поучително...

(обсъждаме един клип, в който ученици слагат Ментос в Кока Кола Лайт и става огромно "шупване"- малка експлозия)

# 898
  • Варна
ОП, трябва обаче да сте много бързи. И най-вече детето ти да разбере. Успех.

# 899
А какъв Ментос слагате? Класическият, ментовият ли? Моят син си похапва от тези новите видове, плодовите. А и Кола рядко пие. Понякога му разрешавам, но вече свикна и пита. Ако не му позволя не прави драми, а си налива водичка.

Общи условия

Активация на акаунт