Майчин дом Варна - тема 14

• 9 411
  • 145
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Здравейте,  искам да попитам има ли дами с дискови хернии ( неактивни) на ниво л4-л5-с1, които са раждали по естествен начин? При кого родихте и с или без епидурална упойка?

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 14:55 от @lpin@

# 136
Здравейте! Моля да ми кажете как е протекла при тези от  Вас процедурата, на които са свършили дните за болничен от ЛКК в Майчин дом и са отишли на Телк комисия за удължаване на болничния?

# 137
Здравейте,
Имам два въпроса относно д-р Цонев.
1. Записалите се на ЖК при него имате ли някаква връзка с него ако ви изникне въпрос между прегледите?
2. В случай, че се наложи секцио изражда ли по метода Щарк?

# 138
  • Варна
Не съм се следила при него, но имахме уговорка за нормално раждане след секцио. За съжаление нямах шанс и се наложи спешно секцио. Нищо не бяхме обсъждали при секцио как действа. Реално ряза върху стария белег(а съм по метода Щарк, оперирана от семейство Георгиеви, когато бяха в Майчин дом, сега са в АГ). Моя приятелка има 2 белега от всяка операция. Реално аз съм с 1 от две операции. Не ми отговори после на въпросите по Щарк ли бях. Някак нервно ме отхвърли, че било рекламен трик и всички работели вече така. Нямам идея от какво се получи, но от едната страна операцията ми се отвори леко и не изглеждаше ок. Красимира Желязкова ме следеше и тя не изказа някакво притеснение. Цонев каза, че до определен брой дни всичко ще се оправи. Моя позната хирург каза, че е грозно направен разрезът. Имах 1 месец силни болки странични при лягане и ставане,  не знам от какво, но отшумяха. Не съм имала такива при първото секцио. Общо взето при първото секцио много бързо се възстанових, второто ми беше доста по-тегаво. Вече след месец-два контролен преглед Желязкова ме прегледа на ехограф  и каза, че белегът ми е добър и Цонев се е справил добре. В крайна сметка нямам грозен белег  години след това и всичко си е ок. Съгласи се на отложено клампиране на пъпна връв при секцио според кръвозагубата ми и наистина спази обещанието, което ми даде преди старта на операцията.

# 139
Благодаря за изчерпателния отговор!

Обмислям все още при кого да се запиша на ЖК. Притеснява ме, в случай че се запиша да ме следи той и в последствие реша, че искам друг доктор да ме изражда от МД, че ще се получи кофти ситуация.

# 140
  • Варна
Макар и вече да съм с две деца, да съм приключила с ражданията, следя групите с отзиви. И тогава, и сега съм на мнение, че той е перфектен избор за майките, които искат нещата да се случат максимално близо до протокола на развитите държави. Както и при нормално раждане след секцио. План за раждане, преди изчакваше максимално след термин. След разни лоши инциденти в Майчин дом, мисля не му оставят тази опция. Много е мил, отзивчив, подкрепящ. Той ми издейства да закърмя детето веднага след секцио, въпреки че беше полунощ и ако не беше той, нямаше да ме подкрепят в това, защото нощем не са така отзивчиви акушерките. Но за много неща Желязкова беше права, той беше на различно мнение и дори му споделих нейно мнение, което обърна везните за спешно секцио. Тя се оказа права и ако ме бяха отложили, изходът може би нямаше да е добър за детето. Но той се вслуша! Та искам да кажа, че за мен е добре един лекар да следи и друг да изражда, защото така имаш две гледни точки. За безпроблемна бременност ок. Но той е силен в изражданията, не следенето за мен. Отделно техниката в Майчин дом не е така добра. Ако няма промени. Прегледите при Красимира Желязкова и при  него, други лекари в Майчин дом нямаха нищо общо. Тя е на светлинни години, макар че е много дразнещо това чакане с часове. Няма различно отношение, ако се запишеш само за израждане. Аз и двата пъти отивах към 7 месец на среща и се уговарях с лекари в Майчин дом. Като съм имала и срещи с лекари, които не ми допаднаха. Отидете на лична консултация и ще почувствате кой е лекарят. Те знаеха, че се следя другаде и ми казваха как да действаме. Това  да не ви притеснява. При спешния прием ме пое Казаков, с отлични впечатления съм от него. Той беше втори оператор на спешното секцио с Цонев. Млад и много мил лекар. Отзивите за него също са чудесни. Успех в избора, лека бременност и спокойно раждане с финал здраво бебче! ❤️

# 141
Аз се проследявах при Костов, но имах 2 прегледа при Цонев за второ мнение.
Единият път беше след като предната вечер бях в спешен кабинет, а той просто ме беше разминал на стълбите, защото се прибираше, а горе в спешното малко след мен дойде негова пациентка с начално естествено раждане и каза, че няма връзка с него, а горе й казаха, че ще е на работа сутринта и няма да му звънят, а ще я проследят те. Сутринта отидох на преглед при него, защото моят следящ не беше на работа, та Цонев първо започна със "снощи май се видяхме? май отивахте към спешния кабинет, какво се случи?". Та, помнеше ме, второ - малко беше закъснял за прегледа, но ми се извини, защото каза, че има пациентка с естествено раждане горе и я проследява, докато се събличах за прегледа при него пак ми се извини и звънна да пита какво се случва, след прегледа също хукна веднага нагоре, буквално му хвърчаха чехлите по етажите, та ми направи много добро впечатление, че беше загрижен и проследяваше пациентката си. Отделно преди да ми дойде часа за втората фетална при Желязкова реших да отида отново при Цонев, но в другия му кабинет - бебето ми по овулация и размери отговаряше за края на май, но по цикъл и датата, която ми записваха за термин беше седмица по-късно. Цонев каза, че е съгласен с Костов и въпреки че може да ми напише препоръка за корекция на термина, то по-добре да оставим гратиса седмица напред, ако бебчето реши да излезе по-късно, защото ако се водя с по-ранен термин, то ако малко закъснее може веднага да се тръгне към секцио, от което да няма нужда.
В крайна сметка раждах в АГ и се случи обратното - наложи се планово секцио, но заради останалия по-късен термин за юни ми разрешиха секцио седмица по-рано през май - 2 дни преди термина на бебето по проследена и доказана овулация, та бебето се роди навреме. Ако терминът ми беше коригиран по-рано, то щяха да извадят бебето още по-рано и да не го донося толкова време. Там раждах при д-р Танев, по Щарк, но той също ми каза, че колегите му масово оперират така и го използват да го рекламират като нещо различно за маркетингов трик.
И въпреки че Желязкова не е по темата -
Скрит текст:
от всички прегледи, на които съм била - само тя ми видя миомен възел, първа тя ми видя стареещата плацента доста по-рано, освен че чаках 3часа, то и феталната ми се проточи 3 часа, защото много държеше бебето да се обърне и да успее да му види сърчицето, защото беше се обърнал кофти, няколко пъти ме кара да изляза, дава ми бонбони, накрая ми каза да обядвам, на няколко пъти ме върна в кабинета да види как е, дали се е завъртял и не се отказа от прегледа докато не успее да му прегледа всичко и да е сигурна. Отделно има най-добрата апаратура, с която са ме гледали във Варна, а последната година съм била на доста гинекологични прегледи в различни кабинети и клиники (да съм и по-точна - на 14 различни ехографа). Бонус беше, че снимките на бебето от 3ФМ и малкият като се роди бяха 1:1, качеството им беше страхотно, а отделно правеше и клипове от прегледите и ги праща по мейл.

# 142
Здравейте, момичета! Обръщам се към Вас, в случай, че някой е със същия казус. От началото на 4 месец съм в болничен от ЛКК комисия в Майчин дом, следя се по ЖК там. Но миналата седмица от НОИ ми върнаха последния болничен, защото съм превишила 360 дни за общо 3 години. Аз съм и със серклаж. Вариантът е удължаване на болничния от Телк. Акушерката ми каза, че от Майчин дом не изпращат на Телк и да ви търся болница за това. Ще бъда благодарна, ако някоя от Вас е преминала през това и какви са стъпките.

# 143
Здравейте на всички!
Искам да Ви разкажа за моят опит със следене и раждане в МД. Следях се и родих при д-р Мирослав Иванов. Акушекрата, която ми следеше бремеността беше Аделина Колева.
Бях чела противоречиви мнения за Колева, но аз съм с положително мнение и доволна от работата ѝ. Следях се по каса и накрая имах доста записи на тоновете, тъй ксто преносих, като не съм доплащала нищо за тях, а знам че на други места се плащат. Наложи ми се да взема болничен 2 пъти, понеже работя в производство и вече беше противопоказно за мен да работя, като не съм се обаждала да напомням за болничните. Колева си следеше датите и нямах проблем с тях, вземах си ги от регистратурата за сума от 30 лв. Отговаряла ми е на въпроси, закъснявала съм на моменти, знаеше че не съм от Варна и не ми е правила проблем за нищо. С позитивни емоции съм от акушер Колева.
Лекарят, който бях избрала също беше много позитивен човек. На всеки преглед обясняваше обстойно и спокойно всичко, не претупваше нито един преглед. Изслушваше въпросите и отговаряше изчерпателно. Има саркастично чувство за хумор, което на мен ми допада и общо взето комуникацията с него ми харесваше. Преносих 8 дни и ме приеха за индуциране като беше “инструктирал” така да кажа дежурните акушери как да процедират с мен. На сутринта, когато вече беше на работа след ефекта на упойката беше почти през цялото време до мен. Накрая, когато вече нямах сили помогна с избутването на бебето. Имам външни и вътрешни шевове, които ме наболяваха и имах дискомфорт първите няколко дни, но до няма и седмица вече не усещах почти нищо. Имах страх от първото пи**ане след шевовете, но дори и тогава не ме е боляло. Общо взето съм с много ама много позитивни емоции от следенето и раждането си при д-р Иванов. По време на престоя ми в болницата се интересуваше от състоянието ми, когато идваше да изражда, въпреки че не беше на дежурство. На дежурствата си, когато минаваше на визитация също беше много изчерпателен към въпросите ми.
Акушерките от гинекология и неонатология са все млади момичета, усмихнати и ведри. Акушерките от неонатология също бяха много добрички, обясняват първите грижи за бебето.
Цялостно съм благодарна на целият екип и персонал на болницата. Всички бяха усмихнати и позитивни, което е важно в такъв момент.
Храната бях чела тук, че не била достатъчна, напротив. Даже е много. Салата и основно или супа и основно има всеки ден за обяд и вечеря и това е много храна, поне аз успявах да си изям единствено супите.
На приема ми вечерта на смяна беше д-р Ганчев-студен, с тежка ръка и сопнат мъж. На следващия ден мисля, че беше дежурен отново, не напразно никой не го споменава никъде.
Д-р Жечева беше дежурна единия ден и съм с много добри впечатления от нея. Имах малко проблем с висока температура на втория ден и се зае лично тогава да разбере от какво е. На няколко пъти през дежурството си дойде до стаята, за да види как съм, което доста ме очарова.
Д-р Димитрова също беше дежурна едната сутрин и беше в приемния кабинет, когато ми оправяха документите. За нищо на света не бих я избрала. Няма никакъв подход към пациента и е груба. Все неща, от които в този момент човек няма нужда.
Д-р Костов също беше доста впечатляващ, забавен и изчерпателен.
С мнение съм, че младите са на светлинни години от техните предшественици като отношение и подход към пациента.
Благодарна съм на всеки един, тръгнах си с много положителни емоции!

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 09:46 от Icy❄

# 144
Здравейте, момичета! Обръщам се към Вас, в случай, че някой е със същия казус. От началото на 4 месец съм в болничен от ЛКК комисия в Майчин дом, следя се по ЖК там. Но миналата седмица от НОИ ми върнаха последния болничен, защото съм превишила 360 дни за общо 3 години. Аз съм и със серклаж. Вариантът е удължаване на болничния от Телк. Акушерката ми каза, че от Майчин дом не изпращат на Телк и да ви търся болница за това. Ще бъда благодарна, ако някоя от Вас е преминала през това и какви са стъпките.
да така правят в Майчин дом, защото е частна болница. При мен даже се наложи да се върна на работа,защото нямаше да стигнат.Другия вариант ви е платена отпуска, но като чета вие сте в началото още едвали ще стигне и отпуската.

# 145
Здравейте! Може ли препоръки за женска консултация от кой лекар сте доволни?🤔

Общи условия

Активация на акаунт