Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 208
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, предстои ми пореден ЗЕТ, до сега не съм имала имплантация. Лекуващият ми лекар пожела отново да направим имунологична биопсия, при която този път резултатът ми е индекс на имунния баланс 1 ( преди една година близо беше 3). Имате ли някакъв опит с подобни резултати?

# 286
Здравейте, предстои ми пореден ЗЕТ, до сега не съм имала имплантация. Лекуващият ми лекар пожела отново да направим имунологична биопсия, при която този път резултатът ми е индекс на имунния баланс 1 ( преди една година близо беше 3). Имате ли някакъв опит с подобни резултати?

При кой лекар правите такава биопсия?

# 287

При кой лекар правите такава биопсия?
При д-р Чапанова

# 288
Здравейте момичета, на някой случвало ли му се е да му дойде на 17 ден от цикъла? Започна като леко зацапване, но от вчера 19 ден се засили. Последните два дни от последния цикъл в края на февруари ми се стори, че виждам и цервикална слуз, но си мислех че си въобразявам. На някой случвало ли му се е подобно нещо? След неуспешен трансфер декември съм и в момента не съм на хормонална терапия. Пия витамини по плана за инвитро от Всичко започва с яйцето.
Притеснението ми е, че ми предстои първоначален преглед в нова клиника и сега с това всичко се обърка. Не знам да го броя ли за цикъл, да изчакам следващия ли… не знам какво да правя 😔

# 289
Същото ми се случи след неуспешен трансфер. Даже се подготвях за биопсия. Точно на петия ден след О, проследена от доктора, в деня в който трябваше да ми взимат биопсия, сутринта преди прегледа прокървих. Отидох и докторката ме прегледа и ми каза, че ми е първи ден от цикъл. И след това всичко си беше наред. Според мен брой го за 1 ден и отивай на преглед когато са ти казали. Аз така бих постъпила.
Здравейте момичета, на някой случвало ли му се е да му дойде на 17 ден от цикъла? Започна като леко зацапване, но от вчера 19 ден се засили. Последните два дни от последния цикъл в края на февруари ми се стори, че виждам и цервикална слуз, но си мислех че си въобразявам. На някой случвало ли му се е подобно нещо? След неуспешен трансфер декември съм и в момента не съм на хормонална терапия. Пия витамини по плана за инвитро от Всичко започва с яйцето.
Притеснението ми е, че ми предстои първоначален преглед в нова клиника и сега с това всичко се обърка. Не знам да го броя ли за цикъл, да изчакам следващия ли… не знам какво да правя 😔
    [/list]

# 290
    Много благодаря за отговора! Да ми закъснява ми се е случвало много пъти, но такова подраняване ми се случва за първи път. Може пък да се дължи и на това че се разболях и кашлям като магаре от 1 седмица знам ли.
    Същото ми се случи след неуспешен трансфер. Даже се подготвях за биопсия. Точно на петия ден след О, проследена от доктора, в деня в който трябваше да ми взимат биопсия, сутринта преди прегледа прокървих. Отидох и докторката ме прегледа и ми каза, че ми е първи ден от цикъл. И след това всичко си беше наред. Според мен брой го за 1 ден и отивай на преглед когато са ти казали. Аз така бих постъпила.
      [/list]

# 291
      Здравейте предстои ми ЗЕТ ( за първи път ми е ) и след прегледа на 2ри ден от цикъла ми изписаха естрофем , витамини и аспирин също така ми изследваха прогестерона , който беше 0.40 . Въпросът ми е при следващите прегледи него ли ще следят и колко време продължава процеса ? Да знам че трябва да съм спокойна, но много се притеснявам да не би нещо да се обърка .

# 292
      Здравейте, започвам подготовка за ЗЕТ с естрофем, висок прогестерон 2ng/ml (2 ден от цикъла) и задържан фоликул. Озадачава ме факта, че предишните трансфери бяха отложени точно по същата причина и подхода на лекаря ме изненада до степен на тревожност.

# 293
      Blue flower, а споделихте ли с репродуктивния  си лекар тревожността си?

Jenny123,
      Вашият лекар може да ви повика на още един преглед преди трансфера за да се увери, че лигавицата нараства / е нарастнала както и да се изследва стойността на прогестерона. Бъдете спокойна и следвайте инструкциите , които са ви дадени от клиниката. Успех !

# 294
      MERA• За самата тревожност, като емоционално състояние-не! За причината която я предизвика споделих-всичко било наред.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 19:57 от Blue flower

# 295
      • София
      Здравейте,

Аз съм съм на почти 43 в момента. Имам 5 замразени клетки , доктора иска да ги размразим и да действаме. Аз още не съм готова за трансфери. Възможно ли е да се размръзят , оплодят и пак да се замръзят и  тестват с PGT и пак после трябва да се размръзят при евентуален трансфер. ? Мисълта ми е няма ли да станат много размръзявания ? Имам амх 0.21 и моята идея е да приключа напълно със всякакви стимулации докато се изчерпи и тогава да оплождаме и който остане.... Може ли така ? След това е ясно , че ми остава само донорска клетка ?

# 296
      Здравейте,
      Бих искала да подаря следните медикаменти:
      - 2 опаковки естрофем, годен до 09/26
      - 5 опаковки циклакур (естрадиол), годен до 09/2026
      - 1 опаковка пролутекс, годен до 12/04/2025
      - 3 инжекции Клексан, годен до 07/2025
      - отворена опаковка циклогест, годен до 10/2026
      Моля, пишете ми лично съобщение. Следващата седмица ще бъда в София.

# 297
      Здравейте,

Аз съм съм на почти 43 в момента. Имам 5 замразени клетки , доктора иска да ги размразим и да действаме. Аз още не съм готова за трансфери. Възможно ли е да се размръзят , оплодят и пак да се замръзят и  тестват с PGT и пак после трябва да се размръзят при евентуален трансфер. ? Мисълта ми е няма ли да станат много размръзявания ? Имам амх 0.21 и моята идея е да приключа напълно със всякакви стимулации докато се изчерпи и тогава да оплождаме и който остане.... Може ли така ? След това е ясно , че ми остава само донорска клетка ?

Аз съм със сходен статус, година по-млада. Реално дали сега или след време ще започнете с оплождането на 5те, няма значение от гледна точка броя замразявания и размразявания. Не е идеално, че ще са две размразявания , но щом искате ПИД, ще трябва да се мине през този набор от манипулации върху ембрионите. Ако обаче стартирате сега с оплождането на тези 5, поне ще имате информация колко от тях ще се оплодят въобще, ще достигнат до ембриони, та да могат да се ПИД-нат и замразят докато чакате резултат. Също така, понякога ембриолога препоръчва свеж трансфер на някой Е ако се съмнява, че той няма да преживее ПИД-ването. Трябва да сте готова и за такъв вариант.
      Аз не бих чакала да направя N стимулации и тогава всички оплождания ПИД-важния и т.н. Едно се убедих, при Инвитрото колкото и да имаш визия за напред какво правиш, непрекъснато взимаш решения в крачка според резултата на всяка процедура.
      Също не бих правила стимулации до пълно изчерпване, ако на тази възраст 2-3 дават сходни резултати, бих спряла, за да запазя някаква естествена овулация за трансферите. Макар всички да ни подготвят и поддържат прогестерона с препарати, аз силно вярвам, че жълтото тяло след овулация е по-добре да го има при трансфер, отколкото само изкуствените препарати.

Чували ли сте за PRP на яйчниците? Взима се ваша кръв, центрофугира се, и част от хранителната кръвна плазма се инжектира в яйчника за събуждане на фоликули. След месец (или два) при някои се наблюдава събуждане на повече антрални фоликули.
      Ако при мен не стане сега (правя ЗЕТ с последен ембрион), ще проуча такъв вариант.

Стискам ви палци, каквото и да решите, ще е правилното. Само не се филмирайте ако бях направила така, или така. Правите каквото можете, а да става каквото ще! Успех!

# 298
      • София
      Ох, много сте права! Благодаря ви! Ами той -ПИД ми препоръча доктоктора заради възрастта. Мен ми е друг проблема- все още съм сама, пък една приятелка ме урна да замръзя клетки....просто се притеснявам, че няма да се справя,  затова не искам все още трансфер ....

# 299
      Ох, много сте права! Благодаря ви! Ами той -ПИД ми препоръча доктоктора заради възрастта. Мен ми е друг проблема- все още съм сама, пък една приятелка ме урна да замръзя клетки....просто се притеснявам, че няма да се справя,  затова не искам все още трансфер ....

Да, това е много личен избор - дали или кога! Тук изцяло вие можете да прецените. Но от личен опит го казвам, човек никога “не е готов” докато не скочи, и после се справя с каквото дойде Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт