Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 34 244
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Овулация плюс 5 дена. Няма как някой да ти каже кой ден е това, ако ти е редовен цикъла и знаеш кога ти е овулацията можеш горе долу да предположиш.

# 511
Аз сега правя ЗЕТ на естествен цикъл в Турция. Бих си овитрел и трансферът е 6 дни след овитрела.

# 512
Този цикъл ми предстои ЗЕТ. По абсолютно моя изненада съм на ец въпреки поликистоза. Така ме шокира докторката като ми го изръси че забравих всичко което щях да я питам. (Тя си е права жената за ец, всеки месец ми говори как всичко изглежда перфектно ама аз така се бях настроела за още медикаменти че загубих ума и дума). На 29ти съм на преглед (14 ден) ако се е спукал фоликула директно размразяваме и действаме. И това ми е единственият преглед. Нали уж повече се ходеше. Има ли някакви кръвни изследвания които за мое спокойствие мога да си пусна? И 5 дни след 29ти се пада разбира се партньора ми да е на работа и съответно не може да се замъкне с мен до София. Разбрах че трябва да отидем на нотариус ама какво точно трябва да подготвим там, други документи трябват ли ни за да ми го върнат без него? Някой има ли опит с това?

Оф да се свършва за всички ни че вече юи писва

# 513
Аз правих прегледи на 2ри ден, после някъде на 9ти и после още 1-2, за да решим кога да сложим тригер инжекция. Пускахме естрадиол, прогестерон и лх при всеки от тези прегледи.

# 514
Този цикъл ми предстои ЗЕТ. По абсолютно моя изненада съм на ец въпреки поликистоза. Така ме шокира докторката като ми го изръси че забравих всичко което щях да я питам. (Тя си е права жената за ец, всеки месец ми говори как всичко изглежда перфектно ама аз така се бях настроела за още медикаменти че загубих ума и дума). На 29ти съм на преглед (14 ден) ако се е спукал фоликула директно размразяваме и действаме. И това ми е единственият преглед. Нали уж повече се ходеше. Има ли някакви кръвни изследвания които за мое спокойствие мога да си пусна? И 5 дни след 29ти се пада разбира се партньора ми да е на работа и съответно не може да се замъкне с мен до София. Разбрах че трябва да отидем на нотариус ама какво точно трябва да подготвим там, други документи трябват ли ни за да ми го върнат без него? Някой има ли опит с това?

Оф да се свършва за всички ни че вече юи писва

Понеже сме при една лекарка ще ти кажа какво да очакваш, като разбира се при теб може да има разлика. Също за естествен цикъл ме викна на 14ти ден.
30.06 (14ти ден) - преглед за големина на фоликул (13 и нещо мм)  и лигавица (7мм)
2.07 (16ти ден)  - преглед за големина на фоликул ( 15 и нещо мм) и лигавица (не помня)
4.07 (18ти ден) -  преглед за големина на фоликул (17.9мм)  и лигавица (пак не помня) + вечерта в 20ч. тригер инжекция
Каза ми да отида в понеделник да видим дали се е пукнал фоликула.
Фоликула не се беше спукал и съответно не съм имала трансфер. Никакви хормони не сме пускали, което и за мен остана загадка...
Но съвет, понеже тя на мен не ми го каза предварително, а чак след като видя че не се е спукал и ми се скара едва ли не - след тригера спортувай активно (или както тя се изрази " Да правиш гимнастика" )за да му помогнеш да се спука!
Успех !

# 515
Нели Маринова 693096, относно "прави гимнастика", аз на следващия ден, след моя тригер ходих на планина, ми пак не се беше спукал и нямах трансфер, та всичко е относително.

# 516
Нели Маринова 693096, относно "прави гимнастика", аз на следващия ден, след моя тригер ходих на планина, ми пак не се беше спукал и нямах трансфер, та всичко е относително.

Да,да съгласна съм.
Но тя ме пита прави ли гимнастика и аз бях като елен пред фарове..  Съответно казвам не и нейният отговор беше нещо от сорта на , че ние сами не си помагаме и чакаме само на тях докторите. 
На мен ми стана доста криво защото не ми го беше казала по-рано. За мен това беше първа стимулация и съответно 2 цикъла чакане за трансфер и сега още половин докато ми дойде за да правим стимулиран.
И когато ти кажат, че е имало нещо, което си можел да направиш като бонус (дори и да не стане) си е гадно..

# 517
Тея лекари са малоумни, защо правят такива нетактични изказвания?

Идеята е, че като се движиш подобряваш кръвоснабдяването включително в матката, което било нещо хубаво. Не е нужно да правиш гимнастика, стига да ходиш и да се движиш, общо взето да не си само като торба с картофи на дивана по цял ден всеки ден. Но дори и хора, които са така забременяват, значи и така може. Не мисл, че е нещо решаващо и няма никакви смислени научни изследвания, които показват, че спортът е полезен или вреден. Умереното движение винаги е в ползва на твоето здраве.

Специално по темата съм се информирала много и съм изчела целия интернет, защото спортувам доста. Ограничаването на движението и леките неща тип йога се препоръчват най-вече заради риска от усукване на яйчниците около стимулацията, евентуално и пукане на фоликули. Около трансфер казват без тежък спорт и натоварване за всеки случай, но пък и казват, че движението е важно.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 19:26 от Firebird26

# 518
Оф каква гимнастика бе хора аз съм все още подута от стимулацията Triumph
Готина е лекарката наистина ама хич не ме изненадват вече такива неща за нея. Аз правя по 12000 крачки на ден, тренирам си йога и лек пилатес. Колко повече гимнастика. Пак ще се нервим с нея усещам.

Ами благодаря ви за съветите. Дано да мине спокойно

# 519
На мен са ми казвали да правя коремни преси след тригър с цел пукане на фоликула, когато трябва да се спука. Не се спука навреме въпреки това веднъж. А преди пункция са ми казвали да спра спорта точно с обратната цел, да не се спукат. Така че зависи какво се гони - пункция, инсе, опити, трансфер.

# 520
А как ви беше цикъла след пункцията? Моята беше началото на юни, първия цикъл си ми беше стандартно болезнен и обилен, но този който реално ми е преди трансфера е супер лек, почти нямах и болка. Никога не съм имала такъв цикъл! Още от 10 годишна когато ми дойде първия са ми ужасно болезнени и обилни. Бях на регулон преди това, но и преди съм била също не ми е влиял. Сега съм на биозин, натаспин и витаматерна. Увеличих и доста приема на течности и протеини може би и от там да е нещо но се притеснявам дали всичко си се е причистило.

До някъде ме е яд че не ме сложи на някакъв вид лекарства поне да знам че всичко е под контрол. Не че нещо някога ще ми е гаранция.

# 521
А кога ви дойде вторият цикъл? В момента съм още на първия след пункция, но навсякъде чета в интернет, че закъснява с по седмица, две...на някои жени с цял месец! И вече съм тотал шах...

А как ви беше цикъла след пункцията? Моята беше началото на юни, първия цикъл си ми беше стандартно болезнен и обилен, но този който реално ми е преди трансфера е супер лек, почти нямах и болка. Никога не съм имала такъв цикъл! Още от 10 годишна когато ми дойде първия са ми ужасно болезнени и обилни. Бях на регулон преди това, но и преди съм била също не ми е влиял. Сега съм на биозин, натаспин и витаматерна. Увеличих и доста приема на течности и протеини може би и от там да е нещо но се притеснявам дали всичко си се е причистило.

До някъде ме е яд че не ме сложи на някакъв вид лекарства поне да знам че всичко е под контрол. Не че нещо някога ще ми е гаранция.

# 522
Ами на мен си ми дойде както трябва но както написах регулона помогна много за това. Пих го около 5 дни след пункцията и още 5 след това ми дойде, после 21 дни пак на него от втори ден цикъл и ми дойде 5 дни след като го спрях. Горе-долу ми беше нормален ама не го и следях много. Не ми беше до това

# 523
Berni98, при мен втория цикъл след пункция дойде на 33-ти ден, а по принцип ми идва на 28-29дни. Единствената новост беше, че гърдите ме боляха седмица по-рано, а по принцип не ме болят. Мисля, че е нормално да има закъснение, докато се наместят хормоните.

# 524
Здравейте, най-сетне ми назначиха дата за трансфер! На 12ти от 12ч (какво красиво съвпадение хаха).
На циклогест съм по едно сутрин и едно вечер.
Витаматерна и натаспин си ги пия още от след стимулацията без пауза и.. ами това е. Цялата ми подготовка за трансфера беше много, ами липсваща. С докторката се видях веднъж на 14ти ден и то реално тогава се предполагаше да съм в овулация ама аз все съм си късна с нея (имам овулация едва от тази година благодарение на поликистозата). Тогава нямах доминантен, лигавицата ми беше 7см. Вчера 22ри ден - 11см лигавица и спукан доминантен. Нямам никакви кръвни изследвания пуснати. Никакви допълнителни лекарства. Единствено което ми каза за трансфера е "ами идваш си сутринта в София, правим каквото правим и в 20 часа сте си в Бургас". Партньора нямало нужда да присъства. Не ми даде никакви инструкции за деня на трансфера. Някъде четох че трябва да отида с пълен мехур, ама и това не ми е казала. Не че ми е притеснено, харесва ми как действа докторката честно казано, ама понякога удря с "е ти защо не се сети за ...."

Ох та след този дълъг абзац - какво трябва да правя в деня на самия трансфер.
От Бургас съм, в София ще пристигна на 11 и ще си тръгна чак на 14ти. Ще си спя в хотел че ММ е нощна смяна на 12ти.
Трябва ли да се наливам с вода? Да тествам нещо? Това да ти е първа процедура и да го караш на сляпо ще ме подлуди накрая.

Общи условия

Активация на акаунт