Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 30 038
  • 686
  •   2
Отговори
# 525
Всъщност знае ли се на кой ден е била овулацията? Би трябвало трансферът да е 5 дни след нея. Иначе е лека процедура трансферът и няма нищо специфично, не се наливайте чак с вода, защото ако се замотаят трудно ще издържите. Пълен мехур трябва, но ако много ви се допишка докато чакате, можете да изпишкате малко.

# 526
Знае се да, реално си беше вчера. На мен попринцип си ми се пишка постоянно защото не спрях да пия вода от стимулацията насам и може би за това нищо не ми е казала. Ами значи си продължавам със спокойствието дотогава, благодаря за бързия отговор Blush

Всъщност знае ли се на кой ден е била овулацията? Би трябвало трансферът да е 5 дни след нея. Иначе е лека процедура трансферът и няма нищо специфично, не се наливайте чак с вода, защото ако се замотаят трудно ще издържите. Пълен мехур трябва, но ако много ви се допишка докато чакате, можете да изпишкате малко.

# 527
scar, видях, че си в Щерев, а случайно да си при Савова (като начин на държание на нея ми прилича, ама може да греша). Ако съм познала - тя трансферите ги прави на празен мехур.
Реално преди трансфера си лежиш в една стаичка независимо при кой лекар си, ще дойдат да ти бият мускулно но-шпа за отпускане на шийката, после според инструкциите на лекаря или ще те накарат да минеш през тоалетна или не. След трансфера те оставят за малко на магарето, после се местиш на легло и те закарват пак до стаята. Там пак според инструкциите на лекаря или лежиш 20тина минути или повече. Савова минава да даде листче с терапията и назначение кога да се прави тест, друг поне при моите трансфери не съм виждала да влиза. Сестрите носят указанията. После се преобличаш и си тръгваш.
А преди трансфера си живееш най-нормално. Ядеш си, пиеш си. Те ще ти почистят влагалището преди трансфера от остатъците от циклогест, но ако ще ти е по-спокойно можеш да си го поставиш сутринта  преди трансфера ректално (циклогест специално може така).
Успех!

# 528
Леле благодаря много за детайлният отговор. Сега пък ми стана още по спокойно. И да, при Савова съм хаха. Ще се оцелее значи. След това което преживях с пункцията това ще ми дойде направо като почивка. Още веднъж благодаря много.

scar, видях, че си в Щерев, а случайно да си при Савова (като начин на държание на нея ми прилича, ама може да греша). Ако съм познала - тя трансферите ги прави на празен мехур.
Реално преди трансфера си лежиш в една стаичка независимо при кой лекар си, ще дойдат да ти бият мускулно но-шпа за отпускане на шийката, после според инструкциите на лекаря или ще те накарат да минеш през тоалетна или не. След трансфера те оставят за малко на магарето, после се местиш на легло и те закарват пак до стаята. Там пак според инструкциите на лекаря или лежиш 20тина минути или повече. Савова минава да даде листче с терапията и назначение кога да се прави тест, друг поне при моите трансфери не съм виждала да влиза. Сестрите носят указанията. После се преобличаш и си тръгваш.
А преди трансфера си живееш най-нормално. Ядеш си, пиеш си. Те ще ти почистят влагалището преди трансфера от остатъците от циклогест, но ако ще ти е по-спокойно можеш да си го поставиш сутринта  преди трансфера ректално (циклогест специално може така).
Успех!

# 529
Аз си мечтая един ден всички доктори да правят трансфер на празен мехур Simple Smile)) Писна ми да се стискам и да се изнервям дали няма да се напишкам на масата, аз обикновено през 2 часа съм в тоалетната и без да пия вода, а като пия....няма да казвам. Затова повече от 1 л не, който не му стига, да я изпие той и да легне да го ръчкам, хахаха
Иначе при мен винаги е било на пълен мехур и искат поне 1,5 л. После те вкарват в една стая, където лежиш и ако не ти дадат да пишкаш веднага след трансфера, може да ти сложат подлога. Но това сме ние " дискриминираните" , щом в Щерев действат така браво на тях Trophy

# 530
Аз си мечтая един ден всички доктори да правят трансфер на празен мехур Simple Smile)) Писна ми да се стискам и да се изнервям дали няма да се напишкам на масата, аз обикновено през 2 часа съм в тоалетната и без да пия вода, а като пия....няма да казвам. Затова повече от 1 л не, който не му стига, да я изпие той и да легне да го ръчкам, хахаха
Иначе при мен винаги е било на пълен мехур и искат поне 1,5 л. После те вкарват в една стая, където лежиш и ако не ти дадат да пишкаш веднага след трансфера, може да ти сложат подлога. Но това сме ние " дискриминираните" , щом в Щерев действат така браво на тях Trophy
Мисля, че си има основание да се изисква пълен пикочен мехур. Не се прави защото да ни е гадно и да стискаме.

# 531
Не е обща политика на Щерев това, мисля че само Савова действа така. Писала съм и преди, че на най-първия ми трансфер даже ми помрънка, че не съм изпразнила напълно пикочния мехур.
Иначе в Надежда ми даваха да пишкам по малко докато чакам ако много ми се ходи, даже ми го препоръчаха. Преди биопсии действам по същия начин. След трансфера ми предложиха подлога, но можех да стискам още 20 мин преди да отида до тоалетна и отказах. Имаше едно момиче, което се беше стискало доста и я оставиха за наблюдение след трансфера, защото ѝ беше подут корема.

# 532
densy123, да, знам че има основание, от 4 години сме инвитро. Просто казвам, че щом има доктори, които го правят без да е пълен мехура и имат успешни трансфери, значи все пак може. При мен реално почти така се получи на 1-ви трансфер, защото ни бяха оставила да чакаме четири часа, аз съотвено не знаех и се бях наляла с вода и тъкмо се изпишках със знанието на мед. сестрата и доктора ме викна. Е, накара ми се защо сега ( сякаш мога да стискам 4 часа???) , но трансфера  беше успешен. Така че съмнявам се пълния мехур да е гаранция за успех, просто им е по-лесно да виждат матката. Ако доктора е добър, ще успее всякак да го постави.

# 533
Пълният мехур не е ли по-скоро за удобство на лекаря и по-добра видимост или нещо от сорта? Не би трябвало да имат проблем да вкарат катетър и иначе.

# 534
Пълният мехур не е ли по-скоро за удобство на лекаря и по-добра видимост или нещо от сорта? Не би трябвало да имат проблем да вкарат катетър и иначе.

Точно за удобство на лекаря е, да вижда по-добре матката и къде го поставя ембриона.

# 535
Съгласна съм, че ако се наложи голямо чакане, стискането е най-неприятното. Даже бих казала, че първия трансфер е най-гаден защото аз лично никога не си бях представяла, че толкова ще ми се ходи то wc, и няма да мога да отида. Преживява се, на някои места знам, че след трансфера слагат веднага катетър и си лежиш спокойно. Но пълния пикочен мехур дава по ясно изображение на матката, а точното място за поставяне е ключово за имплантиране. Поне доколкото съм чела.

# 536
Привърженик съм на всичко, дето може да помогне за успешна процедура.
Но много ми се иска с това изискване за плен мехур, да върви и някаква организация или поне информация за ориентировъчен час в които ще се появи доктора.
Аз лично при единия ми трансфер, от стискане получих и аз не знам какво, но ставах поне 5- 6 пъти до тоалетната, като не можех да си изпразня мехура нормално.
На друг трансфер, като ме оставиха в стаята да лежа 20 мин. на магарето с плен мехур, получих нещо като леки контракции /точно като менструални болки беше /.
Plot twist и двата трансфера бяха неуспешни.

Единственият ми успешен трансфер до сега, беше когато чаках доктора само 30 мин. и не бях стигнала до етапа да мисля, как всеки миг ще се напикая.
 И искрено се надявам да няма връзка между моите пикливи мъки и неуспешните трансфери, защото ще си умра от яд.

# 537
Вчера беше моят ЗЕТ. На предния опит доктора ми направи забележка, че не съм пила много вода и вчера отидох с пълен мехур и ме забавиха. Когато ме извикаха едвам ходих, мислих че ще се изтърва всеки момент. Този път доктора изкоментира, че е много пълен, но не ме прати до тоалетна. И мен ме побърква това колко точно трябва да е пълен мехура? Предния път се ядосвах, че
малко съм пила, сега ми стана криво, че
много съм пила. Такъв стрес ми е това с пълния мехур 😢 моля се, въпреки всичко дано да имам положителен резултат  🙏

# 538
Направих си труда да намеря нещо научно, относно лежането след трансфер. Знам, че навремето, когато е прохождало инвитрото не се били съвсем наясно какво работи и какво не, какво може да се очаква и жените са държани с дни на легло. Повечето статии, които намирам казват, че е остаряло, излишно и в редки моменти опасно (може да тръгне тромб при някои)
Проучването отчита живородени, (което всъщност е целта) не просто забременяване.

Ако някой има опит със съвременни западни практики или други може да сподели.

Иначе Чатгпт каза, че 500-700мл са напълно достатъчни за умерено пълен пикочен мехур, който да избута матката и да се визуализира добре.
И аз не разбирам защо не казват кога да почнеш с водата, колко да пиеш, колко ще чакаш, какво да правиш ако се забавят.

# 539
Едва ли някой може да каже със сигурност. Много е индивидуално. Аз например съм голяма пикла и ако изпия 1.5л вода, ще ходя до тоалетната на всеки 10мин до утре... Аз съм в Надежда и до сега съм имала два трансфера. И при двата процедирах по следния начин. Отивам в болницата около 2 часа по-рано за кръвните изследвания. След това минавам през тоалетната уж за последно 😄 и си нося малка водичка от 0.5л, която си пия бавно и спойно на малки глътки. И двата пъти не я бях изпила цялата. Така или иначе трансфера е след минимум 2 часа (ако няма да има забавяне на доктора). Първият ни трансфер се забави около 40мин и тогава минах през тоалетната за кратко. На мен са ми казвали, че не трябва да е препълнен мехура, малко пълен е достатъчно. Вторият не ми се забави изобщо и имах средно пълен мехур. Беше успешен. Моя съвет е да не се наливате с вода. Така или иначе от самото чакане ще ви се допишка.

Общи условия

Активация на акаунт