Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 29 927
  • 685
  •   1
Отговори
# 540
candy, факт е че движението в дните след трансфер е даже препоръчително, защото се подобрява кръвотока към малкия таз и следователно към матката, плюс намалява риска от тромбози както си написала. Но правя една вметка,  че bed rest и лежане 20 до 60 мин след трансфер не са едно и също.  Под bed rest се визира пазене на леглото до тест.
Иначе дори и след трансфер да се стане веднага ембрионът/ите няма да изпаднат. И все пак почти навсякъде препоръките са поне 20 мин да се полежи. Не намерих с бързо търсене защо,  но предполагам че е за да се избегнат контракции.  В крайна сметка току-що нещо е било набутано в матката и може да е чувствителна и при движение.

За протокола като си говорим за това дали мехура трябва да е пълен - първия ми трансфер на празен мехур беше успешен, втория завърши с извънматочна,  но не мисля че проблема беше с това къде да поставени ембрионите,  а по- скоро беше кофти среда в матката заради друг проблем. И макар наистина да има значение къде се позиционира върха на катетъра в матката при трансфера, не трябва да забравяме, че ембрионите се местят, а не остават там където са поставени.

# 541
Напълно съм съгласна. Ембрионите се местят и няма само едно определено място за имплантация. Лекарите искат да ги поставят максимално високо, за да дадът максимално добър шанс за успешна, но и безпроблемна бременност. Да не забравяме, че при естествено забременяване ембрионите се закрепят където успеят, от там и съответно има предна и задна плацента или плацента превия, което е много опасно състояние.

# 542
Аз все си повтарям че има жени които си забременяват и въобще не са знаели че са забременели. Ся верно че като знаем можем да се пазим по добре ама в една нормална бременност също има шанс да не се имплантира, просто жената не знае защото не си го е следяла от ден 0. Според мен е най важното да ни е комфортно и да ни е спокойно, то ако лежа прикована от стрес на леглото няма какво да очаквам да стане. Същото ако се чудя как да се стисна за да не напикая лекарката. в крайна сметка колкото повече не се движим както нормално си се движим толкова повече стресираме организма

# 543
Моят чисто физиологичен опит с пиенето на вода преди трансфер е 1:1 с WitherWings (и аз съм в Надежда, с 2 успешни трансфера). Отивам в болницата, пускам изследвания и вече от притеснение толкова ми се пишка, че минавам през WC. Трансферът е насрочен за след около 2 часа, не е закъснявал повече от 30 Мин. Взимам една вода 0.5л. и я пия спокойно следващия половин час около 300-400 мл от нея. Докторът винаги хвали перфектно пълния ми мехур, не усещам някакви позиви за WC дори и в следващите 20-30 Мин, в които лежа в манипулационната. За мен времето след трансфера е много ценно за размисъл и положителни визуализации. Усещам къде са сложили ембриончето, мисля си за пътя дотук (спомням си всяка пункция и знам точно от коя е това ембрионче, как сме чакали да се обаждат ембрионолозите, за да дадат инфо за развитието му, мечтая си как ще се развива и занапред… ❤). Манипулационните в Надежда са като мини релакс зони при тези процедури - спокойна музика, приятна температура, солна лампа, дори при последния трансфер имах чувството, че някой отваря прозорчето и прави 2-3 сесии със звън на тибетски купи 🫣🥰. Не знам в медицински план лежането как се отразява, но ментално много помага да минеш през напрежението, което изпитваш преди влизане в болницата. След трансфер аз бях една идея по-предпазлива и гледах повече да лежа до + тест, с премерени разходки и физически натоварвания.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 15:03 от Emay

# 544
Брей, тази стаичка звучи много много добре. То с кеф д аси лежиш вътре хаха

Моят чисто физиологичен опит с пиенето на вода след трансфер е 1:1 с WitherWings (и аз съм в Надежда, с 2 успешни трансфера). Отивам в болницата, пускам изследвания и вече от притеснение толкова ми се пишка, че минавам през WC. Трансферът е насрочен за след около 2 часа, не е закъснявал повече от 30 Мин. Взимам една вода 0.5л. и я пия спокойно следващия половин час около 300-400 мл от нея. Докторът винаги хвали перфектно пълния ми мехур, не усещам някакви позиви за WC дори и в следващите 20-30 Мин, в които лежа в манипулационната. За мен времето след трансфера е много ценно за размисъл и положителни визуализации. Усещам къде са сложили ембриончето, мисля си за пътя дотук (спомням си всяка пункция и знам точно от коя е това ембрионче, как сме чакали да се обаждат ембрионолозите, за да дадат инфо за развитието му, мечтая си как ще се развива и занапред… ❤). Манипулационните в Надежда са като мини релакс зони при тези процедури - спокойна музика, приятна температура, солна лампа, дори при последния трансфер имах чувството, че някой отваря прозорчето и прави 2-3 сесии със звън на тибетски купи 🫣🥰. Не знам в медицински план лежането как се отразява, но ментално много помага да минеш през напрежението, което изпитваш преди влизане в болницата. След трансфер аз бях една идея по-предпазлива и гледах повече да лежа до + тест, с премерени разходки и физически натоварвания.

# 545
Scar12346 и аз завидях за стаичката Simple Smile

Момичета, благодаря за споделения опит, живот и здраве ми предстои ЗЕТ този месец. Ще си взема и аз една бутилка от 500 мл., ще си я пия бавно, пък дано доктора няма забележки.

# 546
Аз предния път изпих 500 мл вода час преди трансфера не наведнъж, чувствах се добре,
Не ми беше за първи път и нямах такъв проблем с водата. Да обаче доктора като ме видя направи кисела физиономия и каза, че
съм пила малко вода (предните пъти беше при друг лекар). Сега пак бях при него (този последния) и понеже предния път му беше малко 500 мл, този път пих почти двойно за да не прецакам нещата. Вече не знам кое е нормалното количество.
Е пак направи кисела физиономия и каза, че е много пълен мехура. Имала съм и други трансфери при други доктори, такова чудо е нямало.

# 547
Моят опит с трансферите и пишкането е:
1-ви СЕТ Афродита - викнаха ме за трансфер в 09.00 сутринта, влязох в 13.00 ч
2-ри ЗЕТ Неовитро - чаках отнов 2 часа, влязох с много пълен мехур, но за щастие веднага след трансфера ми дадоха да пишкам
3-ти ЗЕТ Турция, трансфера почна навреме, но аз нарочно не бях пила много вода ( около 0.700 , дадоха ми да пия още 0.500) и влязох с 30 мин закъснение. После лежах 20 мин през които бъбреците ми щяха да експлоадират. Аз и не мога да стискам, че имам песъчинки и малък мехур, ама кой ме пита

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 16:39 от Salsera

# 548
То според мен и много зависи на кой колко му е голям пикочният мехур. Аз попринцип пия много вода, но и често ходя до тоалетната. На първия ми трансфер бях изпила само 330 мл вода и едвам издържах. Не е имало забавяне в часовете. Даже казах на доктора, че ще се напишкам на масата и той се засмя и каза, че не е чувал някой да се напишка по време на трансфер, викам явно аз ще съм първата 😂😂Все пак издържах.

# 549
  • София
Моят опит е сходен с този на WitherWings и Emay. Аз съм в същата болница и определено залите, в които се провеждат пункциите и трансферите са приятни.

# 550
Момичета, трансфера ми е утре, днеска получих съобщение от ЛЛ че тази година трябва да се ваксинирам. Ако утре изпусна да си питам лекарката да ви питам и вас, безопасно ли е да се ваксинирам? (Говорим за онези ваксини които се поставят на няколко години, даже и не знам за какво са хаха) Аз съм доста кекава от към здраве и наистина ми помагат. (За грип се ваксинирам през година)

# 551
Вероятно е безопасно, но аз не бих го направила след трансфера директно. Изчакай си резултата от теста първо и ще решиш после.

# 552
Момичета, трансфера ми е утре, днеска получих съобщение от ЛЛ че тази година трябва да се ваксинирам. Ако утре изпусна да си питам лекарката да ви питам и вас, безопасно ли е да се ваксинирам? (Говорим за онези ваксини които се поставят на няколко години, даже и не знам за какво са хаха) Аз съм доста кекава от към здраве и наистина ми помагат. (За грип се ваксинирам през година)

Не, аз не бих се ваксинирала, ако ще забременявам. Всяка ваксина може да вдигне висока температура, да има и други лоши последствия. Едва ли се борите с инвитро, инжекции, трансфери и не знам какво за да го провалите накрая. Важен е трансфера в момента, както и да е успешен. Бременните също не трябва да се ваксинират, защото последствията може да компрометират имплантацията и развитието на ембриона.

# 553
Аз също не бих се ваксинирала. Не вярвам във ваксините. Още повече на етап инвитро според мен може да объркат много повече неща и със сигурност няма да помогнат. Не бих рискувала всичките усилия.
Аз имам въпрос - приемате ли и какви добавки преди/след трансфер, които биха могли да подпомогнат имплантацията? Фолиевата киселина, витамин Д и Омега 3 са ясни, но има ли нещо друго, което би могло да подпомогне процеса?

# 554
Аз пия и пробиотик с лактобацили от Турция. Колко те могат да стигнат до матката оттам кой знае, но се водят подходящи за имплантация.

Общи условия

Активация на акаунт