Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 115
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета, отдавна ви чета, та най-накрая дойде време и за моя ЗЕТ трансфер, но след прегледа днес останах малко объркана и бих искала да ви попитам нещо:
Ще правя ЗЕТ на естествен цикъл, днес ми е 13ти ден от мц. След прегледа доктора ми каза в петък 13.12 да започвам пролутекс и на 18.12 ще бъде трансфера. Ще правим трансфер на 5дневен ембрион. Та, питането ми е относно пролутекса, знам че се започва толкова дни по-рано, на колкото е ембриончето. Но при мен трансфера се пада на 6-тия ден след започването, така ли се прави по принцип или не са ми изчислили правилно дните от клиниката и трансфера, трябва да е на 17.12, когато е 5ти ден от старта на поставянето на пролутекс?

Ама защо да се прави изследването на прогестерона след като лекаря е задал конкретен ден на започване, защо трябва да се бодеш и да си задаваш въпроси от сорта “ама защо трябва да започна прогестерон след като прогестерона ми е еди колко си”.

При мен беше абсолютно същото- на 13.11 ми беше прегледа, на 14.11 започнах с инжекции прогестерон, с вагинални таблети прогестерон, с естрофем, с аспирин протект и кортикостероид, а на 19.11 ми беше трансфера.
В българия държат прогестерона да е над 10 преди трансфер, а а след трансфер над 20.
В турция държат да е над 15.
Горна граница - няма!
И другото което е много зависи по какъв протокол си започнала ин витро.
Аз постоянно правя проучване, кое колко да бъде, но в случая слушах моят лекар-доцент.
Защо да се стресираш предварително.

Прогестерона е важен по време на този период преди, по време и след имплантацията. Затова се предписва предварително прогестерон.

Благодаря за отговорите, моето единствено притеснение беше, че не разбирах логиката на броене на дните на инжекциите пролутекс, а не съм знаела, че всъщност първият ден се води нулев. Относно стойностите на прогестерона още ми е рано да ги изследвам, така че оставям това притеснение за след няколко дни Simple Smile

# 76
Здравейте, момичета не съм писала до сега тук.
Вчера имах ЗЕТ на две шестдневни ембриончета, лекарят още по време на трансфера каза да спра аспирин протект-та и днес имам кафяво зацапване заедно с изтичащ утрогестан. Някоя имала ли е подобен случай?

# 77
Здравейте, момичета!
Днес ми беше пункцията - 18 яйцеклетки.
Завишен прогестерон ...живот и здраве, ако всичко мине наред с оплождането и развиването, предстои ЗЕТ средата на Февруари.
Весели празници и успех на всички:)

# 78
Вчера имах ЗЕТ на две шестдневни ембриончета, лекарят още по време на трансфера каза да спра аспирин протект-та и днес имам кафяво зацапване заедно с изтичащ утрогестан. Някоя имала ли е подобен случай?

А вие защо приемате аспирин? Имате ли терапия от хематолог и от кога сте започнала с приема му? Според мен ако сте с тромбофилия, най-добре коментирайте с хематолог преди да предприемете мерки. Като цяло аспирина не е от най-надеждните терапии и често се образуват хематоми от него, но някак си при вас ми се струва невъзможно за 1 ден да причини това..
Не мисля че зацапването ви към този момент се дължи на аспирина..

# 79
При моя трансфер ме предупредиха, че е възможно да видя леко зацапване следващите 1 или 2 дни, но това не случи при мен.

# 80
При мен утрогестан също изтича - (имала съм пет пъти ЗЕТ), зацапване не съм имала, но доктора всеки път ми е напомнял, че ако има е нормално за ден-два след ЕТ.

# 81
Има ли момичета с ендометриоза и лошо качество на яйцеклетките Sad

# 82
Вие решавате на колко ембриона да се направи пид. Ние направихме на всичките ни пет ембриона пид, само един се оказа здрав на 100%, така че си заслужава "човъркането".

# 83
Вие решавате на колко ембриона да се направи пид. Ние направихме на всичките ни пет ембриона пид, само един се оказа здрав на 100%, така че си заслужава "човъркането".

А вие с партньора имахте ли отклонения в генетичните и на каква възраст сте. Понеже 1от5 на 100% много малко ми се вижда

# 84
Имахме изследван кариотип и двамата - нормални. Аз съм на 36години, мъжът ми на 39. Ние правихме ин витро в Турция, Мемориал - първи опит изобщо. Цената на пид на ембрион беше 400$ (август месец т.г ). В момента съм бременна.

# 85
Имахме изследван кариотип и двамата - нормални. Аз съм на 36години, мъжът ми на 39. Ние правихме ин витро в Турция, Мемориал - първи опит изобщо. Цената на пид на ембрион беше 400$ (август месец т.г ). В момента съм бременна.

Много се радвам дано имате лека бременност 🥰🥰🥰
Ние също сме с нормални кариотипи без отклонения имахме 10 ембриона въобще не се бях сетила пид и доктора не каза селена пловдив.
Върнах един миналият ноември първи опит успешен но приключи 23та заради цервикална недостатъмност…
После връщахме един два пъти по 1 без успех
Сега върнахме два и си чакам петък да пусна тест
И ако не станее ще правим нова стимулация за да ги изследваме защото няма къде другаде да е проблема

# 86
На някой изследвали ли са Lh преди замразен трансфер на естествен цикъл? И още повече отменян ли е трансфер заради това?

# 87

здравей, в коя болница позволиха да се върнат 2 шестдневни ембриона? На мен не ми позволяват Sad
И засега за първи зет не са ми искали абсолючно никакви изследвания Sad

# 88

здравей, в коя болница позволиха да се върнат 2 шестдневни ембриона? На мен не ми позволяват Sad
И засега за първи зет не са ми искали абсолючно никакви изследвания Sad

По принцип по закон вече на жени под 35/36 ако не се лъжа не разрешават по 2 ембриона . Но може би защото ми останаха в сламка по 2 ембриона и това ми е трети трансфер и съм с лапароскопски серклаж доктора каза че може. Селена Пловдив при Ставрев. Днес ми е 7 ми ден от три дни съм с повръщане и гадене и днес си пуснах чхг чакам след обяд резултати ще видим …
Ти се подготвяш за първи зет ли при кой доктор си

# 89
miss_kapriz13, стискам палци да е положителен резултата. Аз съм в щерев при Юнакова, и съм имала досега само един свеж трансфер (неуспешен). Това е първия ми зет

Колко време важат тестовете за хепатит, спин итн - 3 или 6 месеца

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 14:38 от annonymous 18

Общи условия

Активация на акаунт