Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 154
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
За прогестерона при трите ми трансфера съм била на различни дози - 3х2 дуфастон + 3х2 утрогестан; 3х1 фемостон (алтернатива на дуфастон, защото го нямаше в аптечната мрежа точно тогава) + 2х1 Циглогест; 2х1 Пролутекс 25.

За справка - първи трансфер беше успешен, втори също имаше имплантация, но на грешно място, 3ти без имплантация. Мисълта ми е, че въобще не е задължително да има инжекционен прогестерон, за да е успешен трансфера.

Относно предозирането- във форума съм виждала и няколко случая на много висок прогестерон в деня на транафера с успешни бременности.

# 121
Бях чела, че прогестерона не трябва и да е много висок преди ЗЕТ, но като гледам всички почти имат Пролутекс по 50мг на ден.

С тази доза моя прогестерон в деня на трансфера беше около 24ng/ml.

# 122
Emay, аз съм на тази схема в момента на естествен цикъл. Непосредствено след овулацията и един ден с циклогест, прогрстерона ми беше 14ng/ml. Включиха ми и пролутекс х2. И аз се притеснявам в деня на трансфера да не е много висок.

# 123
Noname8, аз нямах преглед за доказване на овулация този път, около 40 часа след таймиращата инжекция прогестеронът ми беше 0.90 ng/ml. При предния ми трансфер беше 2 ng/ml, непосредствено след овулация и преди старта на прогестероновите препарати.

Ембриончето ми е 3BB, тъкмо ме информираха ембрионолозите, което вкара екстра притеснение в мен. Не сме правили PGT на него. При успешния трансфер не знаех грейда на ембриона, но го бяхме изследвали и беше балансиран. Блажени са незнаещите. 😅

# 124
3BB си е добре. И моето останало ембрионче е с такъв грейд. Разбира се, важно е това дали е еуплоидно, но моето дете е от не-тестван ембрион, на който също не знаех грейда.
А наскоро ми попадна това:
https://www.facebook.com/EmbryomanOfficial/posts/pfbid02dfVBZh4n … ST9a7xsS4CoPSum9l

Дори ембриони с C в морфологичната си оценка имат нелош шанс.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 16:07 от 2402

# 125
Аз нямах таймираща инжекция. За щастие нямам поне там проблем(с пукането на фоликула). Моят ембрион е даже с по-лош грейд - 2BC. Sad

# 126
Аз бях на кринонгел сутрин (вагинално) , инжекция пролутекс на обед и вечер циклогест глобула (вагинално) след трансфера. В деня на трансфера  прогестврона ми беше 9 mg . Имплантация имахме, но не се разви и приключихме с биохимична. Прогестерона ми беше спаднал  рязко на второто тестване на чхг и прогестерон и знаех, че няма да го бъде.

# 127
Здравейте , преди 7 месеца правех инвитро , но неуспешно , след спирането на всички лекарства цикъла ми стана от 3 дена на 5 и е със съсиреци вече всеки месец . Преди това ми вървеше по 3 дена и беше нормален , сега се виждам в чудо . На някого случвало ли му се е ... аз доста се притеснявам , вече минаха 7 месеца и пак е същото . По време на подготовката пиех аспирин и биех фракси , но отдавна съм ги спряла . Трябва ли да се тревожа , лекаря казва , че е нормално , но колко е нормално минаха месеци и нищо не се променя .

# 128
Какъв и по колко прогестерон ви изписват преди трансфер?
Бременна съм след ин витро в Турция, Мемориал. Преди зет  трансфер бях на прогестан капсули 200мг сутрин и вечер вагинално. В деня на трансфера прогестеронът ми беше 18 и продължих само с тази терапия, вече съм 10г.с. и предстои да намаля дозата и да го спра.

# 129
Предстои ми ЗЕТ трансфер, докторът ме вика на 16нза преглед и на 23 забтрансфер, но се чудя кога се мери колко см е лигавицата

# 130
Предстои ми ЗЕТ трансфер, докторът ме вика на 16нза преглед и на 23 забтрансфер, но се чудя кога се мери колко см е лигавицата

Кога ти дойде? Като цяло се прави преглед на 1-2 ден от цикъла и се пускат хормони и след това се следи лигавицата през няколко дни и отделно се следи овулация(ако не си на естеофем). Не знам как ти казват направо дата за трансфер.

# 131
При моя ЗЕТ почнах естрофем на 1-2 ден от МЦ , викна ме на 13-ти ден (за да види лигавицата) и след това дата за самия трансфер ! Имаше имплантация .
Chory Ще ти я измери на 16-ти както си написала. Спокойно , имай вяра на доктора си!

# 132
Да, бях на преглед на 2 ри ден от цикъла и започнах естрофем, утре е 12 ден от цикъла. Благодаря за отговорите.
И още нещо каква отпуска си пускате за тези прегледи преди трансфера и за самия трансфер. Годишната, която се полага или някаква друга

# 133
Интересно мен защо ме вика на осми ден от цикъла за започване подготовка за трансфер 🤔 като гледам вас са ви викали съвсем в началото .

# 134
MERA мен ме викна направо на 13-14 ден , но бях започнала естрофема от 1-вия ден на цикъла

Общи условия

Активация на акаунт