Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 238
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте. При подготавка за ЗЕТ как Ви се струват хормоните? Аз съм на път да откажа трансфер този месец, но искам и вашето мнение.
2ри ден: LH 15mUI, Eстрадиол 168pmol, лигавица 3.6мм
10ти ден: LH 18IU, естрадиол 256pmol, прогестерон 1.040nmol, лигавица 8.9мм
12ти ден: LH 38IU, естадиол 238pmol, лигавица 1.09см
Фоликулите от 10 и 12 ден са с почти еднаква големина 1.55см
Благодаря предварително на по-опитните от мен Hands Pray

# 346
И аз чакам подготовка за ЗЕТ .
Чакам вторият цикъл да дойдех и да пуснем кръвни изследвания .

# 347
С каква подготовка сте за ЗЕТ,на мен ми предстои също след 2-3 месеца,но лигавицата ми не е много добра вече след секциото и се чудя как ще я направим да порасне добре

# 348
Естествен цикъл, без никакви хормони на този етап. Аз след първото секцио нямам проблем с лигавица, но имам проблем с ову. 1 месец е ок, 1 месец не е, този месец се пада да не е ок и видимо от хормоните е така.

# 349
Здравейте! Какво ви е мнението за ЗЕТ на спонтанен Ц, само с таймираща? Има ли успеваемост или по-радко?
Вчера бях на преглед при реп. лекар и предложи за първи ЗЕТ да направим на ЕЦ. Аз бях малко шокирана, защото масово чета, че ЗЕТ-а е на стимулиран цикъл.

Миналият месец ми беше пункцията. В момента съм в първи Ц след пункция и на Регулон. Притеснявам се, че след стимулацията, както и приемането на Регулон, първият ми естествен цикъл едва ли ще бъде ок.

# 350
Успешният ми трансфер беше на естествена лигавица.

# 351
Имам два трансфера и двата бяха на ЕЦ с таймираща и добра дебелина на лигавицата. Завършиха с имплантация, но биохимични. Предстои трети трансфер и пак е на ЕЦ Simple Smile

И въпрос от мен: вие ли решавате колко ембриона да се трансферират или го обсъждате с лекаря и заедно го решавате? Ако решите повече от един, с каква идея се прави - за да се постигне резултат близнаци или защото ембрионите се подпомагат някак си и поне единия да се захване? Мерси

# 352
На теория

На практика има частни случаи, които заобикалят тези разпоредби с подпис на информирано съгласие. А съвсем на практика има хаховци, които без абсолютно никаква причина казват на пациентката "Хубаво, ти ще си ги износваш" и без да има никакви показания връщат два "по желание на клиента". Което е също толкова нередно, колкото избор на пол (което според легендите също се случва).

Връщане на повече от един най-общо се прави при наличие на предпоставка за неуспех, която няма да отмине с времето. Т.е. и да се отложи трансфера нещата няма да се подобрят. Или при предходни неуспехи. Сега, как точно се изчисляват шансовете и защо понякога връщат + 1 с лошо качество "за подхранване" при положение, че това пак може да доведе до двуплодна бременност е нещо, което се обсъжда с конкретния лекар.

# 353
Имам два трансфера и двата бяха на ЕЦ с таймираща и добра дебелина на лигавицата. Завършиха с имплантация, но биохимични. Предстои трети трансфер и пак е на ЕЦ Simple Smile

И въпрос от мен: вие ли решавате колко ембриона да се трансферират или го обсъждате с лекаря и заедно го решавате? Ако решите повече от един, с каква идея се прави - за да се постигне резултат близнаци или защото ембрионите се подпомагат някак си и поне единия да се захване? Мерси
Здравей и на мен ми предстои трансфер , акушерка ми каза че първите два път по един ембрион се поставят и вече трити път ако има се слагат по 2 .. 1 вият трансфер е от фонда и после се плаща по 500 лв на трансфер . Може ли мако информация за естественият цикъл ??

# 354
За връщането на Е - ако са на етап бластоцист и сте под 38-год възраст - първите два трансфера връщат по един и след това, ако са неуспешни - по 2. Ама както една дама каза, това е на теория, на практика има лекари, които го заобикалят.
Моята си следва наредбата и ще връща на тази схема.

Благодаря за подкрепящите коментари. Аз първоначално се притесних, че лигавицата може да върви по-тънка след 1-месечния курс Регулон и да отложи трансфер. Но четох мнения, че може да се включи Естрофем при необходимост, ако върви тънка и ДФ не е нарастнал прекалено.
Като цяло бях си решила, че ще е стимулиран цикъла (не че някой нещо ми е обещавал 😅), но премисляйки ситуацията е по-добре да се пробва на максимално естествена среда, предвид, че имам редовна М.

# 355
Цитат
Здравей и на мен ми предстои трансфер , акушерка ми каза че първите два път по един ембрион се поставят и вече трити път ако има се слагат по 2 .. 1 вият трансфер е от фонда и после се плаща по 500 лв на трансфер . Може ли мако информация за естественият цикъл ??
Относно ЗЕТ на ЕЦ моят опит е само наблюдаваме доминантния фоликул и като стигне 17-18мм, таймираща Овитрел, и след ден отново на преглед за установяване, че се е пукнал и това се брои за нулев ден. Трансфер на пети ден след това.

# 356
Здравейте!  Имам въпрос към вас. Бихте си ли трансферирали изоставащ ембрион. Според ембрионолозите отговаря на 3-4 ден, а реално е на 5. Отделно е замразяван и размразяван веднъж и ако изобщо оцелее се чудя да му дам ли шанс?

# 357
Здравейте!  Имам въпрос към вас. Бихте си ли трансферирали изоставащ ембрион. Според ембрионолозите отговаря на 3-4 ден, а реално е на 5. Отделно е замразяван и размразяван веднъж и ако изобщо оцелее се чудя да му дам ли шанс?

В клиниката където съм ако на ден 5 са морули, т.е. само 8-16 клетки, което си е е 3-4 ден развитие, ги отписваме. Ако са ранни бластоцисти и е започнала компактизацията и оформянето на кухината на бластоциста, макар това да е ниво за 4-ти ден вместо 5-ти, изчакват ги още един ден до ден 6-ти. този един допълнителен дава доста представя за развитието. Ако не му е писано започва да се разпада, ако пък е наваксал е добре дошло и препоръчват трансфер.
Дали да трансферираме по-рано е много според индивидуалният случай. Ако повечето ви ембриони погиват между 4-5 ден, трнсферирайте по-рано, някои казват, че вве пак вътре в утробата им е по-добре и имат по-голям шанс. Ако пък историята ви показва доста неуспехи, запазете си финансите за следваща пункция. Не се знае в кой от IVF циклите ще се падне ТАЗИ ЕДНА Я Simple Smile)

# 358
Колко време сте имали между пункцията и замразения трансфер? Пункцията ми беше в края на март, отмениха ми свеж, заради висок прогестерон. Надявах се на следващия цикъл да започнем, но ме посъветваха да изчакам 1 месец и тогава. Обадих се в клиниката на първи ден от новия мц и ми казаха да звънна на следващия, защото докторът е в отпуска Weary на някого случвало ли се е? И как се справяте с това чакане като цяло… опитвам се да мисля положително и да си казвам какво е още 1 месец, но понякога ми е много трудно

# 359
Как ви се струва тази стойност на прогестерона в деня на трансфер? В границите на оптималното ли е или е висок ?

Общи условия

Активация на акаунт