Как да продължа със съпруга ми?

• 12 382
  • 220
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Хора, айде стига с тоя инсулт!
Те сега да са на по 45-50. Докато наистина остареят, има едни 20 години.
И какво? Тези 20 години да се "търпят"?
Пари за наем и адвокат се намират все някак.

# 196
Вие сериозно ли таксата за развод смятате, че я спъва?

А деленето на жилище и търсене на ново?
Ако няма спестени пари. Ако имат една кола, един апартамент?
На 50 години, рядко се сменя комфортен живот,  за който си се борил.

# 197
Ами то е супер комфортно да си живееш с мъж, който те гледа като престояла манджа. Направо е върха, защото си си запазил покрива над главата. После откъде идват нервните сривове и болестите. Щом това е на някого представата за комфорт.

# 198
  • София
Ако точно таксата за адвокат е проблем, бих разбрала защо търпи, но тя съвсем друго написа за финансовото си състояние.

Фрау, на 50 трудно се правят промени, но заслужава ли си да си вгорчиш следващите 30?
Къде е комфортът, когато гледаш да си сянка в дома си? Комфортът само панели ли е? Или кола?
Нима комфортът на зряла възраст не е точно в отношенията, в спокойствието, в това да разчиташ на човека до теб, а не да ти призлее, а той да те прескочи, защото изпитва отвращение и т.н.!?

# 199
На тези въпроси да си отговори автора.
Аз споделям какво виждам около мен.
И виждам, че е масово. В повечето случи след 50 мъжът е склонен на раздяла особено, ако има друга жена, неговата да се оправя.
Но жените не са толкова смели. Някакви остарели виждания, за заедност, спомени, градихме заедно, какво ще кажат хората и т.н.

Хората се разболяват не само, ако живеят с неглижиращ мъж, те се разболяват и ако вземат решение, за което ве са узрели и всеки ден се питат: "правилното решение ли взех?"

# 200
Не бих казала. Моите наблюдения са други. Повече жени правят първите крачки и вземат решение за раздели. Мъжете са много по-инертни и трайкат.

# 201
  • София
И моите наблюдения, вкл.професионални, са такива, че жените си пазят достойнството, а мъжете удобството. Т.е.жените се развеждат. Обикновено и децата им ги подкрепят. Търпящите жени рядко са уважавани от околните и често стават обект на подигравки, което е далеч по-зле.

# 202
Прави впечатление, че авторката говори доста снизходително за мъжа си - как не му ставало (с нея), как тя била финансово, физически и интелектуално по-добре от него и прочие, как колежката нямало защо да го хареса такъв със съмнително психическо състояние.
Явно само тя, най-яката, има право да харесва този нейн смотан мъж. И затова толкова иска да си го държи за себе си. Хем по-готина от него, хем се ядосва за изневерите му, хем не иска да се развежда, хем иска пак да му се лигавела като едно време. Може би малко скромност няма да навредят и дори ще разведрят отношенията им.
Аз споделям какво виждам около мен.
И виждам, че е масово. В повечето случи след 50 мъжът е склонен на раздяла особено, ако има друга жена, неговата да се оправя.
Но жените не са толкова смели. Някакви остарели виждания, за заедност, спомени, градихме заедно, какво ще кажат хората и т.н.
Жените се развеждат на момента, в който поискат или им е дошло до гуша, докато са млади. Често при тях “изпълненият дълг” е раждането и след това им падат задръжките и поведението, което са имали допреди това. Докато при мъжете е различно. Те след 50 често са с изплатена ипотека, изучени деца и професия. И така няма как да ги обвинят, че са безотговорни. А са още и атрактивни. Повечето разводи на мъже към 50 са дълго чакани, според мен. Даже си е класика приказката “децата да порастнат”. Просто е узрял моментът.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 13:23 от Linda*kiss

# 203
  • София
Като не може да се откаже от него, да си го търпи. И да му се радва на наглостта.

# 204
  • София /Абсурдистан
Никой след 50 не иска да започва живота си от начало. А в случая, в един момент той сам ще изчезне при някоя.

# 205
Много мъже искат и някои го правят.

# 206
Никой след 50 не иска да започва живота си от начало. А в случая, в един момент той сам ще изчезне при някоя.

Никога не казвай никога.
Също не е добра идея да казваш "никой", основавайки се единствено на собствените си моментни настроения. Макар този тип логика да е напълно разбираема, даже приемлива, изказана от жена.

# 207
  • София
Аз пък съм на 50 и тепърва имаме семейни планове да превъртим играта.
Преди 2 години също почнахме ново начало в живота ни.
Следващите начала предстоят.
Та не всеки след 50 изпитва ужас от новото и предизвикателствата. Независимо от направлението.
Особено пък при неудовлетвореност от настоящето.

# 208
Във всяка възраст може да се започне отначало, стига да не е на ниво оцеляване (да се загуби стандарта, на който човека е навикнал)
Без тоя дискомфорт, ехее, колко прекрасни нови начала може да има

А понякога и с временен дискомфорт промяната си струва

# 209
  • София
Има примери и за хора, които губят стандарта си и пак го постигат, дори и на по-голяма възраст. Стига да е здрав и в кондиция.

Общи условия

Активация на акаунт