Как да продължа със съпруга ми?

• 12 355
  • 220
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Те дори съквартиранти не са, тя е безплатен обслужващ персонал...

# 46
Авторката има ли собствени източник на финанси или е зависима от съпруга си? Защото това много променя картингата.

Освен това има хора, които цял живота са зависими от някого - от родители, от дете, от партньор - сами не могат. Това не се оправя от самосебе си.

# 47
Играе си с теб, защото вижда, че още го обичаш. Харесва му да линееш по него.
Аз бих му казала, че от днес съм официално разведена от него, но поради финансови причини ще живеем и двамата в жилището като съквартиранти. Готвя, чистя и пера само на мен, отделям се в едната стая, където той да не влиза. Така ще си свикнеш да си си сама и да си разбиташ на себе си.

Така трябва да бъде, по принцип, но би ме още повече напрегнало. Сега си делим задълженията. Или по-скоро аз съм като котката с опашката, защото нямам желание.

Цитат
Авторката има ли собствени източник на финанси или е зависима от съпруга си? Защото това много променя картингата.

Освен това има хора, които цял живота са зависими от някого - от родители, от дете, от партньор - сами не могат. Това не се оправя от самосебе си.

Финансово съм независима.
Да, второто е основния проблем. Емоционално съм се вкопчила в него. Нямам обяснение, но това ме мъчи.
Ако се отърва емоционално, ще се чувствам много добре. Да не очаквам и да не дебна. Много ми е трудно да го изтрия от живота си, имахме общи планове, мечти...

# 48
  • Melmak
Имате ли деца? На колко са?

# 49
Авторката има гордост, просто е загубила баланс. Нормално е това. Аз съм сигурна , че е в пъти по умна и хубава от "любовницата". "Любовница", силно казано. Аз мисля, че той изпитва известна гордост, че е смачкал жена си.
Това ми е теорията и защо мъже се хващат с по-грозни и дърти жени от съпругите си.
Спри да показваш, че ти пука. И не се мъчи да му се харесаш. Айде бе, ще му правя пози йога, да му стане.
За човек, който ме уважава ще се сгъна на 10, но 
за 55 годишен с мерак на Казанова...

# 50
Ами щом имаш финансова независимост и свободно време, може да се замислиш за терапия. Щом проблемът е собствената ти вкопченост в този човек, това е вариант, който ще ти помогне повече от някакво си хоби.

# 51
  • над кукувичето гнездо
Чантата, шапката, гащите...

А за емоционалната зависимост:

Пък как хубаво се диша после! Simple Smile

# 52
  • София
Защо въпреки всичко, което ми причини и сега как се неутрално и театрално се държи, аз още искам да съм с него?

Не искаш да си с него, а искаш да си представата за него, с него от миналото. Това вече не е същият човек, когото искаш.
Иначе най-лесно дистанцирането става като се добави физическа дистанция. Wink

# 53
Цитат
Имате ли деца? На колко са?

Голямо е и е самостоятелно.

Авторката има гордост, просто е загубила баланс. Нормално е това. Аз съм сигурна , че е в пъти по умна и хубава от "любовницата". "Любовница", силно казано. Аз мисля, че той изпитва известна гордост, че е смачкал жена си.
Това ми е теорията и защо мъже се хващат с по-грозни и дърти жени от съпругите си.
Спри да показваш, че ти пука. И не се мъчи да му се харесаш. Айде бе, ще му правя пози йога, да му стане.

Много точна преценка. Благодаря! "Любовницата" - нямаме място за сравнение. Това почти винаги е така, просто там успяват, при по-непривлекателни жени. Така трябва да мисля, но този сантимент...

Цитат
Не искаш да си с него, а искаш да си представата за него, с него от миналото. Това вече не е същият човек, когото искаш.

Съгласна съм. Той се промени много в негативна посока. Понякога си мисля, че този човек не го познавам. Отдавах го на "кризата на средната възраст" и казват, че като премине, мъжете се оправяли. Все си търся за нещо да се хвана, за съжаление. Но той самия ми каза, че дори и да се оправим, няма да е същото, което важи и за мен.

# 54
Халапенче, работи ли. Изпробва ли го?
Аз имам такава зависимост и пада борба голяма.
//
Авторката щом си го иска, лошо няма. Но на мен би ми било обидно мъжът ми да не ме желае и това би ме скапвало постоянно.

# 55
  • Обран бостан ;)

И по-богата, и по-секси, и по- за к'вото се сетиш.

Авторке, обаждай се на Жоро Игнатов и отивайте с екипа във фирмата да ги разобличиш.

Ще краде чужди мъже тая никаквица. Не я е срам ! Амаха !

# 56
Не си причинявайте това, не си губете времето с човек, който не ви обича и не уважава. Не ви е лесно, защото сте били предадена и е нормално да се чувствате зле. Но скоро няма да стане по-лесно, дайте си време, оставете се на мира.

Разводът не е лесен въпрос, но се подгответе психически за него. Всяка жена може да се справи сама, първо време няма да е лесно, но с време животът ще стане по-добър. Не се поддавайте на някой, който вече е приключил с вас.

# 57
  • София
Този мъж нито те обича, нито те уважава. За него ти си удобна част от мебелировката.
Има една индианска поговорка, която накратко казва, че е добре, когато видиш, че яздиш умрял кон, да слезеш от него, защото иначе никъде няма да стигнеш.
Надали вярваш, че имаш още 100-200 години напред да живееш, че да си причиняваш години наред с подобни емоции, които вредят и на психиката, и на здравето ти.

# 58
  • над кукувичето гнездо
Халапенче, работи ли. Изпробва ли го?
Аз имам такава зависимост и пада борба голяма.
Давам вариант, само дано да не излезе като реклама.
За мен сработи. В началото ми беше нелепо, но после смятам, че имаше ефект. Ама бях готова за това и го исках.

Дамата, с която работих в екип, не успя май. Беше зациклила над самосъжаление и според мен не можеше да надмогне нараненото си его. Не искаше да пуска миналото и това как се е чувствала тогава.

Техниката е много проста и се изпълнява за около 10ина минути. Останалото е да видиш, че има и други като теб и да си поровичкаш малко в душата, ако ти стиска.

# 59
Този човек е приключил с теб, и ти го е заявил в прав текст. Че вече нищо няма да бъде същото, тоест, дори и да не е с нея, пак няма да е с теб, че ще търси друга. Няма смисъл да се бориш. Потърси си и ти нещо странично, независимо от възрастта. А с него никакви комуникации и обяснения, не му се моли за секс и интимност. Пълен игнорир. И му кажи да си търси квартира, че иначе ще се обадиш на мъжа на колежката да му направи място у тях.

Общи условия

Активация на акаунт