Как да продължа със съпруга ми?

• 12 113
  • 220
  •   1
Отговори
# 30
Той нищо не отрича. Казва на жена си в прав текст, че не я трае. Искрен е. Аз това го уважавам. Никоя жена не трябва да чува подобни истини, но щом са казани вече, сама си е виновна, ако стои там. Не те ли искат - не се натискай, това е един хубав принцип.
Това съм го пропуснала, гадно наистина. Може би е време за малко импулсивност и да си намери багажа пред вратата със сменена ключалка. Щом не понася жена си, да не живее при нея!

# 31
"Не искам да се развеждам заради самия развод, делене на имущество, багажи и няма къде да отида."

В такъв случай си оставаш с него, живеете си и това е. Бракът ви е умрял, може да му направите символично погребение и да си бъдете като съквартиранти. Любов, интимност и подобни е хубаво да потърсиш другаде.
Специалистът правилно те е посъветвал да се разведеш. Това е единственото правилно за мен решение.

Но не е речено, че ти искаш това - ти искаш да сте си вкъщи. Там сте и сега. Още се траете, но след година съвсем няма да се търпи. Изчакай.

Да, трябва да се разведа неофициално пред себе си. Може даже да го поканя да го направим заедно ритуално Smile

И да, сега не е още нетърпимо. И може би затова е колебанието в мен.

Защо въпреки всичко, което ми причини и сега как се неутрално и театрално се държи, аз още искам да съм с него? Зааради това му обръщам внимание и се дразня.

# 32
  • София
Значи, авторке, за да не си сама в живота, стоиш самотна във връзка? Тая невъзможност да останеш сама със себе си ще ти изяде времето. Сигурно отчаяно искаш да му вярваш, но човекът си хойка с другата. А ти ще седиш и ще гаснеш по него. Пропилян живот, а можеш да намериш някой, който ще търчи по теб така, както той по нея. Пък и си вярваш, че го правиш за да го спасиш, милият безпомощен той. Тц, не е той, ти си, която не може сама.

# 33
Той нищо не отрича. Казва на жена си в прав текст, че не я трае. Искрен е. Аз това го уважавам. Никоя жена не трябва да чува подобни истини, но щом са казани вече, сама си е виновна, ако стои там. Не те ли искат - не се натискай, това е един хубав принцип.
Това съм го пропуснала, гадно наистина. Може би е време за малко импулсивност и да си намери багажа пред вратата със сменена ключалка. Щом не понася жена си, да не живее при нея!

По принцип, смяната на ключалката на брачното жилище, е незаконна.. Лош съвет давате, после при развод, ще бъде упоменато и ако няма достатъчно добър адвокат, няма тя да е в добра позиция.

# 34
Защото си прекалено свикнала - всичко е навик. Разделите се случват със създаване на нови навици. Например реално да се разсъди къде би могъл да живее всеки от вас след евенаутална раздяла. Какво имате да делите. Как бихте се устроили. И т.н.

# 35
Кой закон забранява смяната на ключалката?

# 36
Ако е общо жилище и човекът има там собственост, как ще му отнемеш достъпа?

# 37
  • София
Казали са Ви в общи линии накъде вървят нещата. Имате нужда да поработите върху себе си и самоуважението и самодостатъчността си, да се научите да заобичате себе си отново. Да не се отъждествявате с друг / "мъжа" Ви /и да не го оставяте да Ви мачка неоснователно. Започнете полека да се подготвяте за бъдещето без този човек. Иначе ви очакват нерадостни години - струва ли си?

# 38
Е, не се знае в какъв брак е любовницата. Не е сигурно, че като мъжа й разбере, ще се разделят. Хората са дебелокожи и не им пука, гледат си интереса и удобството. Само авторкта е голяма бяла птица и не знае какво да прави и как да се приспособи към новата реалност...

Явно живея в друг век и настина не мога да приема, че това се случва. Никога не съм се съмнявала в него и не съм го очаквала.

Цитат
И то едната очевидно не го търси за семейство и пари, кое остава...
Детето ако е вече самостоятелно и живее отделно, може да си живеете като разведени, дори и да не го правите.
 Ходи по екскурзии, театър, ресторанти. Живей си живота. Просто го остави чисто емоционално.

Онази, доколкото знам го държи, защото иначе, ще я изгонят от работа.
В момента си живея живота, занимавам се с няколко хобита, времето ми е физически и емоционално запълнено.
"Остави го емоционално" - ето тук е проблемът. Много искам, но не става. Как???

Цитат
Той нищо не отрича. Казва на жена си в прав текст, че не я трае.

Отрича за жената, само е колежка. Не ми казал, че не може да ме трае. По-скоро, че няма вече чувства.

Цитат
Ох, наистина не разбирам жени като вас, авторке. Как пък нямате капка гордост?.....

И аз не мога да се разбера. Аз съм зрял, аналитичен, с гордост човек. Но уви...

Цитат
Пък и си вярваш, че го правиш за да го спасиш, милият безпомощен той. Тц, не е той, ти си, която не може сама.

Не, не го правя за него. Но аз съм тази, която може да се справи с битовизмите, но не и емоционално.

Цитат
Казали са Ви в общи линии накъде вървят нещата. Имате нужда да поработите върху себе си и самоуважението и самодостатъчността си, да се научите да заобичате себе си отново. Да не се отъждествявате с друг / "мъжа" Ви /и да не го оставяте да Ви мачка неоснователно. Започнете полека да се подготвяте за бъдещето без този човек. Иначе ви очакват нерадостни години - струва ли си?

Да, точно така е. Подготвям се, наистина, и емоционално и финансово, да приключа.
Но нещо в мен казва - не бързаш ли, не приключваш ли брак, който може и да се оправи, той може да се стабилизира, да разбере, че е сгрешил и всичко да си продължи спокойно.
Аз съм тази, която трабва да вземе решението. Той няма да го направи. Макар и да казва, че не стоял заради апартамента, винаги можел да отиде при роднини, стоял, защото макар и да не сме в идеални отношения знае, че аз ще се си прибера при него. И ето, такива, ме объркват.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 14:34 от Cat13

# 39
Аз я разбирам авторката. Те са около 50 годишни и тепърва да търси нов партньор? Не че е задължително, но авторката пише, че  не иска да е сама. Бих останала и бих си живяла моя си живот. След време е възможно да се нормализират нещата.

# 40
Играе си с теб, защото вижда, че още го обичаш. Харесва му да линееш по него.
Аз бих му казала, че от днес съм официално разведена от него, но поради финансови причини ще живеем и двамата в жилището като съквартиранти. Готвя, чистя и пера само на мен, отделям се в едната стая, където той да не влиза. Така ще си свикнеш да си си сама и да си разбиташ на себе си.

# 41
Извинявай, щом няма чувства, как мислиш, че гледа на твоите желания за общ живот и интимност? Никак. Не че не те трае като човек. Но за пълноценно съжителство реално не ставате вече.

Емоционално тропаш с краче като малко детенце, което иска всичко да му се даде. Но в света на големите това не става. Избирай си - живот като съквартиранти или живот сама. Твоя воля е и имаш избор.

И аз съм на 50 и ако мъжът ми сервира това поведение, в никакъв случай не бих живяла с него. За какво ще ми е всъщност?

# 42
Много ми заприлича темата на наскоро пускана от потребителка.
Искаше да го променя.
С издигане над нещата и класическа музика.

# 43
  • Обран бостан ;)
Не, той е по-високо. Тя не може да работи, той работи и за нея.

Ами плаща си жената в натура, щот' ако не работи той и тя увисва. Wink
Работлив мъж, ей. Не го изпускай.

# 44
  • Melmak
Авторке, лошо ми стана като те чета. Той просто иска да живее на чисто и топло у вас. За какво му е да се развежда? Само разходи и делби! Така му е най-добре. Аз не бих го търпяла. Съквартиранти не ми трябват, ако не сме вече като мъж и жена, няма смисъл да се мъчим. Ти го искаш, той теб не. Не е живот това.

Общи условия

Активация на акаунт