Как да продължа със съпруга ми?

• 12 423
  • 220
  •   1
Отговори
# 105
Тука всички казват на авторката да се разведе, но тя няма да го направи. И за целта вече е почнала да гълта "хапчетата на самозаблудата" - делим си грижите по домакинството, той ме обгрижва, спим в едно легло и ядем заедно, другата е грозна, другата само го използва, не са били интимни, той няма да се справи без мен, ......
Жената си е избрала върху какво да се фокусира, а към останалите неща ще мижи здраво. И наистина ще минат няколко години, господинът ще се кротне - или поне ще се пенсионира и няма да ходи на работа където му се лепят разни интересчийки. Така ще всичко ще бъде по старому.

# 106
Скрит текст:
Аз я разбирам авторката. Те са около 50 годишни и тепърва да търси нов партньор? Не че е задължително, но авторката пише, че  не иска да е сама. Бих останала и бих си живяла моя си живот. След време е възможно да се нормализират нещата.
Присъединявам се към мнението. Никой брак не е един и същ от сватбата докато нещо ни раздели. Има всякакви периоди, и много хубави и много лоши. Един си тръгва веднага и не иска да търпи, друг прощава и запазва статуквото заради себе си, заради децата, заради хората и т.н.
Остани и си живей живота с твоя си ритъм, прави си ежедневните дейности както на теб ти е комфортно, спри с анализите ама как, ама какво , ама защо. Дай време на себе си да се изясни картината и ще решиш, ще стане.

Да, на този етап смятам точно това да направя! Още малко ми трябва за да спра с всякакви анализи, което ме тормози всъщност. Както и с очаквания за бъдещето - кой, с кого, как. Каквото дойде, трябва да живея днес и за себе си.

Правилно ! Ако те боли глава (да речем) ще си спокойна, че златния е обслужен. Пък ако не е - да се оправя сам. Wink
Не знам, какво целиш с " остроумните си и тъпи"коментари, но да наливаш сол в раната на някой, дори и непознат, не е много благородно.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 08:57 от happy doc

# 107
Не бих я нахъсвала толкова ожесточено за раздяла, щом тя не я иска и не е готова, все тая.
Авторката все още таи надежди и се надява да им се изгладят нещата. Което не е невъзможно, ако на господина му спре нагона и реши, че се е наиграл.
Всеки има право да прави със собственото си достойнство каквото реши.
Щом нея я устройва, чака.

# 108
То това е тъпото, че тя ще го чака да се наиграе и после като легне болен, ще му бърше задника. Що не дойде онази, дето не го дразни и натоварва, да го гледа на старини, а пак ще опре до досадната си съпруга. Сори, че съм толкова крайна, но си е самата истина..

# 109
Авторката, нормално е да търсиш работещ вариант да сте заедно, той дълги години ти е бил най-близкия и интимен човек.
Освен това, в реалността и той е човек и в неговата глава се борят причини, подобни на твоите - къде ще живее, ако си тръгне, как ще живее без теб, какво ще стане с оная.
Да бяхте заможни французи, да сте отработили тая криза елегантно, с малко помощ от семейни приятели със сходни сюжети, ама не сте...

Ако си дадете шанс, да знаеш, че ти завинаги ще загубиш доверие и уважение към него, виждала съм го много пъти, една фина подкожна омраза, която се прокрадва във всичките ви отношения. Всеки път като чуеш за негов неуспех, нещо в теб ще се радва. Това е доста токсичен живот и за двамата, та прави си сметка искаш ли такава отровена атамосфера

# 110
Мен повече ме притеснява, че той ще започне на нея да се подиграва. Като види, че тя понася всичко това и още по-унизително поведение ще подхване.

# 111
"Правих му проблем за телефона - на вибрация, скрити чатове, без нотификации, проверяване сутрин като стане, вечер като се прибере. Сега и това не правя, опитвам се да не съм при него, за да не се дразня."

Това е също адски вредно. Проверява се веднъж, да видиш, че нещо има. После в никакъв случай не трябва да ставаш пъдар. Още повече мъжът е пълнолетен и има право да си чати с когото желае. Жена му е тази, която може да си нагоди нов живот, но не и да го кара да се "откаже" от тъй важните за него разговори.

# 112
  • София
Аз имам чисто практичен въпрос към авторката: правиш ли секс с него?

# 113
Не е първата в този раздел, която не иска да променя статуквото и е тук само да изпусне парата.
Никой не може да я накара да се разведе.
Споделя, чете, намества си нейната схема в главата и продължава както си е решила.

# 114
Благодаря на всички, които се включихте в темата!
Исках да видя някакво общо неутрално мнение по дадената ситуация.
Замислих се върху доста аскпекти - за и против.
На този етап си живея моя живот, занимавам се с няколко проекта, които ме запълват физически и психически.
Това, че спим в едно легло, нищо не означава, всеки си спи в неговата половина. Това, че ядем заедно - нищо лошо не виждам.
Не искам да тая неприязъм, защото негативните чувства изяждат душата. Искам да съм неутрална, да не пука какво прави и какво не прави, да гледам себе си.
Да, аз вече му нямам доверие за нищо и няма и да си го върна /доверието/. В недоверие не се живее, не само относно връзки, то е вече за всичко.
Разводът е въпрос на време.
Благодаря Ви, че поне почти успях да се откъсна от психически от него, от надеждите за оправяне и бъдеще с него. Започнах да проглеждам и да се напасвам за живот без него. Колко ще е с друг мъж, това е друга тема.

# 115
  • Out of the Mix
За авторката изказах вчера позиция.

Време е за мъжо да понасолим - намерил мекото, по-скоро държи и не пуска.

Учудват ме мнения и леко загримасвам с повдигната вежда на статуквото "стой си като съквартирант".
Психиката ми не може да "пречупи" да съм изстинал към жената, да спя вече с друга, да има тръпка, да се размазваме в кревата, и да седя и едновременно в "семейното" ложе. Thinking
Много по-краен ще съм - изпари ли се всичко, още в зародиш, много преди да съм срещнал друга, какво остава да съм си легнал, приключвам.

А, Кети, как не те е гнус, не знам.

Категорична сигура ли си, че не я е мъкнал и у вас?

А какво смяташ за "идеята", че може и да си те коментиркат каква си будала, подигравки ала-бала?

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 09:46 от Revoker

# 116
Аз имам чисто практичен въпрос към авторката: правиш ли секс с него?

Не.

Цитат
Мен повече ме притеснява, че той ще започне на нея да се подиграва. Като види, че тя понася всичко това и още по-унизително поведение ще подхване.

Засега, той не си позволява да се държи лошо, напротив съобразява се с мен, угажда ми. Но това е само за да не си изгуби битовия комфорт и да си причини проблемите, съпътстващи развод. Защото знае, че аз още утре мога да подам молба, реша ли. Всичко е интерес.

Цитат
Много по-краен ще съм - изпари ли се всичко, още в зародиш, много преди да съм срещнал друга, какво остава да съм си легнал, приключвам.

А, Кети, как не те е гнус, не знам.

Категорична сигура ли си, че не я е мъкнал и у вас?

А какво смяташ за "идеята", че може и да си те коментиркат каква си будала, подигравки ала-бала?

Много си краен, явно не си попадал или тръгнал да попадаш в подобна ситуация. Отстрани и хипотетично е много по-различно. И аз съм си мислела, направи ли нещо, бой Laughingи край. Но не е точно така, освен рационалното мислене има и емоционално, има изкривено моментно психично състояние.

Относно това дали ме е гнус - от кое? Това малко звучи като да си хванеш гадже и да те е гнус, че преди това е бил с х жени. Аз не съм интимна с него. Освен това, 90% не е спал с нея, но за мен е достатъчно, че желанието го е имало 100%. Дали я е мъкнал, не мисля, детето тогава живееше у нас, аз понякога може да се прибера през деня, съседи - няма как. Има хотели за тази работа. А откакто всички знаят, едва ли смее.
По-скоро е морална погнуса.

Да ти кажа, честно, не ме интересува какво коментират за мен. Мнението на хора, които не са важни за мен, не ме засяга. Въпрос на морал и съвест е кой е будалата в случая и кой заслужава подигравки. Аз знам какво представлявам, какво мога и какво ми е положението в обществото.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 12:02 от Cat13

# 117
  • Варна
Aaaa, Revoker има разлика. Ти като си изстинал и си решил, че не можеш - действаш, което е най-нормалното и всички адмирираме. Ама както се казваше в един филм "Защо аз да плащам затова, че той/тя са били непочтени?" Това е идеята на съквартирантстването, да не прекрояваш ежедневието си изцяло.
Дали някой ще ме коментира за будала, зависи дали още ме интересува този някой (но това съм аз), пък то стигнала ли съм да съм съквартирант с някого, значи ми е оттатък.

# 118
"90% не е спал с нея" - ??? Това за хора на по 40-50 години как изскочи?

# 119
  • Обран бостан ;)
"90% не е спал с нея" - ??? Това за хора на по 40-50 години как изскочи?

Естествено - били са будни Wink

Общи условия

Активация на акаунт