Поглъщане на чуждо тяло

• 399
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте мами детенцето ми което е на 1 г и 9 м. Днес си играеше с един самолет по-късно забелязах че колесникът на самолета го няма има вероятност да е паднал много преди днес , но аз мен паниката ме обвзе и сега се притеснявам дали е възможно да го е глътна и дали има опасност от този предмет?

# 1
Може да го е глътнал, може и да не го е глътнал. Може да има опасност, може и да няма. Може да го е изакал вече, може и да не го е. Ако много се притеснявате - отивате на лекар да го прегледат.
Не знам какво друго очаквате да Ви кажем... Не четем мисли и нямаме рентгеново виждане.

# 2
Да но мен ме притенсява че тази пластмаса на рентген няма да се види

# 3
Най-вероятно няма опасност. Ако беше в дробовете да сте разбрали вече. Ако е в стомаха, ще си излезе. Следете памперса/гърнето. Както гледам не е нещо остро. Иначе и лекар нищо няма да каже, защото няма как да се види дали го има вътре. Давай и варени картофки или пюре.

# 4
Благодаря ви за отговорите няма никакви симптоми и може би си внушавам защото моето дете по принцип е много гнусливо и до сега не се е случвало да прояви интерес да сложи нещо в устата си което не е храна. Даже сега си направих експеримент и му дадох сухар с големината на въпросният предмет даже не пожела и да го сдъвче . Може би притеснението ми е излишно

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 15:50 от Teodoraal

# 5
  • София
Спокойно - ако няма симптоми не е обезпокоително. Моя син погълна част от термометър с живак. Ходих снимаха го в Пирогов, то се бори детето, напъвахме го, успяхме да го снимахме. Само дето се измъчихме и рентгеноложката и аз да се борим с него и накрая нищо фатално. Ако е метал остър, яко стъкло или  някаква пластина тогава не е добре, но този колесник е заоблен и пластмасов - ако го е погълнал ще излезе. По вероятно е да се е търкулнал някъде.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 09:39 от Линдичка

# 6
Един лекар беше казал за едно близко детенце, което беше глътнало нещо, че щом е могло да мине без проблем през гърлото, значи ще може и да излезе без проблем.
Както писа Черна станция, давайте картофи за всеки случай за пълнеж.
Все пак може и да не е глътнат този колесник.

Общи условия

Активация на акаунт