Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 54 989
  • 771
  •   1
Отговори
# 30
  • До сърцето...
Ама Денси, какви са тез въпроси? Stuck Out Tongue Какво ще питам в другата тема? Mr. Green

Тази есен беше проба за мен в ново направление в моя парфюмен гардероб. След толкова години фенство към дървесните, кожени и т.н. парфюми, завърших този етап с една Руска кожа и придобих два-три малки гурмeта (Kalotinis  и Dark Akro). Да видим дали ще ми се подслади живота Stuck Out Tongue Winking Eye

Theodoros няма да го повторя, много ми е еднообразен, никакво развитие, доскучава ми, добре, че спирам да го усещам. Но Akro спечели фен в мое лице, след колекцията си от Лютени, вече искам и от марката на Оливие Кресп. Още един плюс е, че ги предлага в 30 мл и не влиза в разрез с моята политика за малки милилитри  Sunglasses

# 31
  • Sunshine state
Успях да отстрелям и един GISADA AMBASSADOR INTENSE за ММ, супер изгодно, доволна съм! 🤗
И аз! 👌🏻👌🏻
Уредих го с подарък за Коледа. Смятах да му взимам пак на Хермес Тере де Хермес, ама като видях цената на този.. 🤓

# 32
  • София
Възрастта и професията според мен нямат общо с парфюмните предпочитания.
С предпочитанията може и да нямат общо, но тези среди си имат протокол и добрият вкус изисква строгото му съблюдаване. Отделно, всички тук знаем колко много говорят ароматите и какви неща могат да кажат Simple Smile

# 33
  • Sunshine state
Чак пък строго съблюдаване.. Аз си нося каквото ми е кеф, честно казано. Не, че имам аромати, които ще удушат офиса, ама дори и да имах, пак бих ги носила.

# 34
Малко е controversial точно в парфюмната тема да го кажа, но мой близък е с астма и получава атаки от парфюми, та ако някой “няма против да души” другите, да знаете, че е буквално това.

# 35
  • Sunshine state
Това си е частен случай и ако хората около него са наясно, едва ли напук ще тръгнат да се парфюмират със задушливи аромати.

# 36
  • До сърцето...
За мен също е липса на възпитание. Слизала съм от превоз заради този мироглед. С такъв задушаващ жасмин се беше напръскала една дама, че получих задух и главоболие. Абе има си общоприети правила за ползване на парфюм - както не пускаш газове на обществено място, така и носенето на парфюм изисква поне минимална емпатия към околните, независимо дали са близки или непознати. Да не говоря за културата на нанасяне и дозиране на конкретния продукт.

Наскоро една позната разказваше, че са уволнили нейна колежка (работила е в банка) за неправилна дозировка на любимия и парфюм и никакво съобразяване с работната среда. След възмущението на колегите, а и на клиенти, и след няколко разговора и предупреждения, госпожата "ще се пръскам както ми е кеф" е продължила да се пръска в къщи.

# 37
  • Sunshine state
Доста крайно е чак да те уволнят. Не съм чувала такива истории и ми се виждат абсолютно невероятни. Какъв е парфюма, който е носила??

# 38
Наскоро една позната разказваше, че са уволнили нейна колежка (работила е в банка) за неправилна дозировка на любимия и парфюм и никакво съобразяване с работната среда. След възмущението на колегите, а и на клиенти, и след няколко разговора и предупреждения, госпожата "ще се пръскам както ми е кеф" е продължила да се пръска в къщи.
Залагам, че е била Бакара. Imp

# 39
  • Sunshine state
Аз не вярвам на тази история, ще ме прощавате.

# 40
  • До сърцето...
Айде сега, не всички са парфюмно ангажирани Stuck Out Tongue Winking Eye
Надали някой е изяснявал марката на непоносим парфюм, какво значение има, който и да е бил, тя го е направила омразен.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 18:57 от Радика

# 41
С предпочитанията може и да нямат общо, но тези среди си имат протокол и добрият вкус изисква строгото му съблюдаване. Отделно, всички тук знаем колко много говорят ароматите и какви неща могат да кажат Simple Smile
Наясно съм, че съществува необходимост от известно съобразяване с околните не само в работната среда, а по принцип. Обаче като знаем само възрастта и професията на даден човек, не можем да отгатнем какви са му предпочитанията и да дадем съвет какво да се купи, буквално това имах предвид. А че може да се направи извод/да се състави мнение за някого според парфюма му, не съм много съгласна.

# 42
Възрастта и професията според мен нямат общо с парфюмните предпочитания.
Да, но работещите хора имаме и свободно време, и почивки, и всякакви поводи.
Кому е нужно да се прави от мухата слон?
Човек се радва на подаръка си, и ще си прецени къде, кога, и колко. И дали изобщо. Защото и това не е задължително.

# 43
Не е само до съобразяване. Някои парфюми или някои хора като мен, спират да усещат миризмата на парфюма си след ден-два ползване и е много трудно да се прецени колко е това много.

# 44
  • София
Аз не вярвам на тази история, ще ме прощавате.
Ваше право е да вярвате или не. Имам личен опит, просто напуснах след седмица защото не беше позволено ползването на парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт