Пубертетът при момчетата - тема 17

• 41 568
  • 769
  •   1
Отговори
# 330
  • пустинята Гоби
При нас не е от липса на спорт, при двете деца са различни причините. При едното е от тежката раница от училище, а при другото вероятно бързото израстване и твърде слабичката фигура. Както и да е, то е ясно, че спортът е най-важен в случая, но като си 30 килограма, а раницата ти е твърде тежка, каквото и да тренираш, няма как да компенсира.

# 331
За този център на Дондуков ми излизаха реклами миналото лято, за нещо като полудневни занимания, но не помня подробности. Като че ли имаше и гимнастика, и нещо друго, няма как да е било 4 часа гимнастика....

# 332
Здравейте,
Момчетата, които имат приятелки, как се справят с джобните си? Моят син отскоро има сериозна приятелка, кавалер е и покрива някакви почерпки. Оплака ми се, че е свършил парите. Ясно ми е Защо.

# 333
Мисля, че в началото покриваше, после започнаха 50/50, няма как постоянно да кавалерства, освен ако не се виждат на кафе 2 пъти в седмицата:Сега са големи и работят, но пак са според зависи, не плаща само той.Разпределят си някакви бюджети.Той няма как да я издържа в момента и са си опора.

# 334
  • София
Моят за момента не е искал повече пари от необходимите му дневни. Девойката не обичала да я черпи.
На този етап се виждат само в у-ще и много рядко извън.

# 335
Не ми се вижда редно от неработещо дете да се очаква да черпи нон стоп. Що за възпитание имат някои девойки?! Rolling Eyes
Само за РД или по друг важен повод ми е ОК единият да плаща.

# 336
  • София
Вече момичетата не приемат да ги черпят, а и кавалерство е да се почерпи веднъж-дваж, не всекидневно. То и при големите е същото.
Иначе около сина ми, особено в предишното му училище, някои момчета се изхвърляха с подаръци като парфюми за по 300 лв, и още тогава му казах, че подобно нещо няма да се случи с моите пари.

# 337
От 15 годишен работи (1 път в седмицата за 4-5 часа), за да си изкарва допълнителни пари към джобните. Когато имаше приятелка,  общо взето си поделяха разходите. Някой път плащаше той, друг път тя и така. С подаръците не се изхвърляха и двамата - някоя дранкулка, дрешка, парфюм.

# 338
Синковецът купува шоколад, когато ухажва, също цвете или дребна плюшена играчка. Засега никоя не му е вързала, да са "сериозни". Като гледам, просто му е приятно да покани и да почерпи нещо дребно.

# 339
Оххх, къде съм спала , че не съм видяла тази тема😄Включвам се с младеж на 14.5 години , с пълен комплект екстри-очила , брекети 😄По принцип е дребен на ръст, прилича на мен😄Пъпки няма, за сметка на това едни настроения 😂При вас как е ?

# 340
  • София
Моят е на 16. Леко мина периода на пъпките. Водих го на кожен.
Очилата не ги носи. Иска брекети, малка корекция трябва да се прави.
Настроенията си ги има, по много.

# 341
Оххх, къде съм спала , че не съм видяла тази тема😄Включвам се с младеж на 14.5 години , с пълен комплект екстри-очила , брекети 😄По принцип е дребен на ръст, прилича на мен😄Пъпки няма, за сметка на това едни настроения 😂При вас как е ?
Нисък, с брекети, коисто скоро махнахме, очила, които не иска да носи.Пъпки има малко засега.
Настроенията са 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀. На 15,5г, ни процесът тече от няколко години.

# 342
  • София
Здравейте,
Момчетата, които имат приятелки, как се справят с джобните си? Моят син отскоро има сериозна приятелка, кавалер е и покрива някакви почерпки. Оплака ми се, че е свършил парите. Ясно ми е Защо.
В някакъв момент е добре да поспрат почерпките или да са дребни. Все пак са още ученици, нямат собствени приходи. В началото на ухажването е нормално да черпи постоянно, но после... бих се замислила за качеството на момичето, което търси и приема това. Но каквото-такова, всичко е опит, който учи.
Още не ми е дошло до главата, но и това предстои.
Все пак е добре да ги научим да са кавалери и да не са пълни стисльовци, а пари ще им дадем, после сами ще изкарват и така.
Не знам и аз, трудно е, за момчетата май е по-трудно в сърдечните дела. Heart

# 343
  • София
Хубаво е да са кавалери, наистина. И аз съм излизала само с кавалери, но винаги съм предлагала да си платя сметката и след първите срещи вече съм и настоявала и плащала своята част. Наистина ако някое момиче очаква тинейджър да я черпи ежедневно доста поводи има да се замисли човек за ценностите, в които е възпитана.

17 години, почти 2 метра, няма брекети, малък диоптър очила, които не носи, няма акне, генетично облагодетелстван да няма. Но по едно време с израстването беше качил скоростно ужасно много килограми, акъла си изкарах, но добре, че лекарят му се оказа прав и се оправи без лекарства и сега е във форма. Пооправи и падналия свод с 4 години постоянно носене на специално отлети стелки.

# 344
Без екстрите. Брекети ще сложи като смени всички млечни зъби (според семейния опит ще стане към 18-20тата му годишнина). Нисък е, според него, според ЛЛ си е в средата на чарта. Последно време расте доста бързо, за има няма 5 месеца е дръпнал 5 см. Настроението му е неописуемо. Опитвам се да схвана логиката, кога му е пика на хормоните, за да не се връзвам на настроенията му. И от всичко разбира. Гледам го, че като е навън се контролира, но в къщи му падат бариерите
Ако е поканил момичето на среща, той плаща. Забелязвам че не се отпускат много, много. Пазарува с карта и виждам кога какво е платил.

Общи условия

Активация на акаунт