Пубертетът при момчетата - тема 17

• 41 511
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Може и да не се повръща.ММ претърпя операция наскоро и имаше само силни болки, малко по-късно вдигна температура.Кръвните показатели бяха добри в началото, влоши се след няколко часа и остана за наблюдение в болницата, На другия ден се решиха на операция, оказа се  със силно възпален апендицит, възпалението беше към черен дроб вече.
Може, но ти е лошо все пак. И мен са ме оперирали, но всеки случай е различен. Тук вече от дни има болки, като нямат хирург наблизо едни кръвни стават за час.

# 481
  • София
Писала е, че са правили кръвни изследвания и е нямало отклонения. Евентуално да ги повторите в друга лаборатория? И да, може преглед при хирург.

# 482
Не му беше лошо, само силна режеща болна.Затова тръгнахме спешно до Пирогов.

# 483
  • София
Утре сутрин на лекар, това е. Тук си пишем от съпричастност и сори, че съм пропуснала това с кръвните, които били ок.

# 484
Понеже когато мен ме оперираха, доктора ме изкара че си измислям, нямаше повишени левкоцити и суе, температура никаква.. минаха 3 дни и левкоцитите ми бяха на горна граница, но в нормата, а температура 39..
Та тя писа че са правили НО също преди 1-2-3 дни, затова и аз предложих да се пуснат нови, те реагират, но утайката (суе) повече

# 485
Освен утре пак да го пратя. Но изследвания прави в четвъртък,дали пак ще го прати. А ако реши сам да ходи в лаборатория, какво да каже.
Левкоцитите са в долната граница на референтните стойности, на урината също са съвсем в норма. Няма температура и др оплаквания. Ще ходи пак на лекар утре, ясно е.
Благодаря на всички!

# 486
Ами това е- кръвна картина(от където са левкоцитите) и СУЕ -скорост на утаяване на еритроцитите.
Дефакто това са признаци за възпалителен процес. Урината няма нужда
Иначе като лекар - или хирург или гастроентеролог, който за други неща може да се насочи.

# 487
На хирург също ходи на частен прием, нищо особено не са му казали. Избрах този, който имсше най - скорошни часове.

# 488
Тийна имаше някакви коремни болки. ЛЛ го прати на хирург, който го прати в лабораторията. Изследванията му ги пуснаха в 5 следобед. Хирургът каза "апендицитен е, но не е спешен". ПКК му беше "нормална". Може би имам изследванията в ЕЗдраве и мога да погледна.

И двете ми деца не са оперирани. При дъщеря ми е хроничен апендицит и трудно ще го хванат.
Тя ми казва, че като са навън с приятелката ѝ хапват нещо, тръгват да се разхождат, заболява я, почиват на някоя пейка и след 20 мин в като свежа репичка и продължават с разходката.
Като ходим на заведение с нея, почива след похапването и тогава си тръгваме.

А ако реши сам да ходи в лаборатория, какво да каже.
ПКК и "съмнение за възпален апендикс".

# 489
  • София
Днес 2 пъти във ФБ ми излизат възхвали за филма/сериала Adolescence. Гледали ли сте го, с тийновете ли и какво е мнението Ви?

# 490
  • Варна
 Да, добър е. Виж в темата ,,Кой какви сериали гледа..."

# 491
Днес 2 пъти във ФБ ми излизат възхвали за филма/сериала Adolescence. Гледали ли сте го, с тийновете ли и какво е мнението Ви?
И аз го изгледах вчера на един дъх...Подходящо е да се гледа с децата, даже е препоръчително - дори и да касае малко по-малки деца (13 г.), темите които засяга се отнасят за всички ни - социалните мрежи и виртуалното насилие, инфлуенсърите, семейството  и училището. На мен ми подейства доста разтърсващо, задава много въпроси и провокира много размисли за отговорностите на родителството, личния пример, границите, които поставяме и позволяваме да бъдат преминавани.

# 492
На мен ми подейства разтърсващо само описанието, но предполагам, че ще гледам със сина ми. Най-вероятно през лятната ваканция чак. Напомня ми малко за една книга We need to talk about Kevin, която четох преди 15 години, доста преди да имам син, и която направо ме разтърси. Има и филм по нея, но него не посмях да гледам.

# 493
Къде точно сте гледали филма: платформа, канал? Да знам, дали да се мъча да го търся или не.

# 494
  • София
По Нетфликс е. За мен е пълна боза, но много хора са се развълнували, някакъв бутон им е натиснал в стил "В какви времена живеем" и "Какви кошмари могат да се случат". Много по-добри серии има в този дух и по-смислени, и информативни, но пък въпрос на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт