Пубертетът при момчетата - тема 17

• 41 522
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
Дамата търси подарък и не иска да се излага, така че само оригинален продукт бих купила и аз.

# 466
  • Пловдив
Вариант за подарък ваучер за Спорт Депо. Сам ще има избор за модел и размер.

# 467
Найк купувам от техен физически фирмен магазин или през тяхното приложение.

# 468
Не съм много сигурна, че това е темата, още повече младежът е почти на 20.Но все пак, може и да има подобни ситуации.
Преди два дена получи внезапна болка вляво от пъпа. Отиде на ЛЛ, обикновено дава направления, но тази година се наложиха повече и не даде ново. Имсше съмнения за възпаление на апендикса. От изследванията, кръв и урина, нищо притеснително. Дори левкоцитите са в абсолютно долна граница. На урината също са превъзходни. Даде обезболяващи, но "юнакът" два дена "лежи и пъшка". Пратих го на частен прием по критерий "най-ранен час", но нищо особено не са му казали, а ако продължи болката, да ходи в Спешно.
Надявах се, че при частен прием ще има ехограф, но му казали че не влиза в цената.
Има ли медицински работници в темата, какво да се предприеме, от какво може да е тази болка. Не се повлиява трети ден. Казали са му и диета, която спазва.

# 469
  • пустинята Гоби
Щом лежи и пъшка, защо не идете наистина в спешното? Няма да го върнат.

В случая не мисля, че има общо с темата, има хубава здравна за бързи въпроси и отговори, където ще получиш адекватен съвет - https://m.bg-mamma.com/?topic=1746230.420 . Аз за запек се сещам да питам дали има, тогава може да се получи подобна болка.

# 470
Светкавица, задай въпрос на д-р Оги - https://www.bg-mamma.com/?topic=1193874
Апендиксът е в дясно.
Заведи го в спешен център.

Дъщеря ми я водих в спешно отделение на софийска болница. Направиха ѝ ехографски преглед, не помня дали ѝ пускаха изследвания.
Тогава беше с гастритна криза. Над 18г беше, т.е. води се възрастна.

# 471
  • София
Светкавица, в Пирогов не връщат ни денем, ни нощем. Ако сте в София. Иначе в някое друго спешно. Тук можем само да гадаем. Може да е всичко, от газове до нещо по-сериозно. Стискам палци!

# 472
Не сме в София, а от нашата болница за за спешно лечение имам резерви. Затова тръгна по други лекари. Вчера вечерта излезе с приятели, като се върна каза, че уж по-добре се чувства, да видим днес. В краен случай, спешното, но се чудех какво може да е и дали е възможно такова възпаление на апендикса, което не се отразява при изследвания.

# 473
Не съм много сигурна, че това е темата, още повече младежът е почти на 20.Но все пак, може и да има подобни ситуации.
Преди два дена получи внезапна болка вляво от пъпа. Отиде на ЛЛ, обикновено дава направления, но тази година се наложиха повече и не даде ново. Имсше съмнения за възпаление на апендикса. От изследванията, кръв и урина, нищо притеснително. Дори левкоцитите са в абсолютно долна граница. На урината също са превъзходни. Даде обезболяващи, но "юнакът" два дена "лежи и пъшка". Пратих го на частен прием по критерий "най-ранен час", но нищо особено не са му казали, а ако продължи болката, да ходи в Спешно.
Надявах се, че при частен прием ще има ехограф, но му казали че не влиза в цената.
Има ли медицински работници в темата, какво да се предприеме, от какво може да е тази болка. Не се повлиява трети ден. Казали са му и диета, която спазва.
Направете консултация с нефролог. Евентуален проблем от страна на бъбреците.

# 474
Сега виждам каква глупост съм написала, всъщност болката е вдясно. Затова лекарите се съмняват за апендикс.

# 475
На мен като тийн ми се е случвало няколко пъти да ми се “разминава” - просто не се развиваше възпалението. По-късно разбира се не ми се размина😄
Има разни физически тестове, които могат да спомогнат за диагнозата - изправяне на пръсти и рязко друсване после на пети- ако е апендикс би трябвало рязка болка там да се изпита при приземяването на пети.
Сгъване на десния крак към тялото също.
Може да пуснете пак едни левкоцити и СУЕ, за да видите дали има промяна

# 476
Светкавица, кажете му на този ЛЛ, че оплакванията продължават, да ви прати на хирург. Ако хипотетично се спука апендикс, той ли ще носи отговорност?

# 477
Аз като тийн също имах няколко пъти болки в областта на апендикса, но след изследвания бивах изпращана в къщи и болките отшумяваха. И така докато на 30 годишна възраст въпросният апендикс се спука, докато бях в болница да ме лекуват от възпален десен яйчник, т.е. отново болки в тази област, но може би не достатъчно ярко изразени показатели доказващи апендикс в кръвната картина. Та не е за подценяване това състояние.

# 478
  • София
Пуснете едни кръвни изследвания, с ЦРП или без, ако е сериозно ще има високи левкоцити и тн. Но при апандисит се повръща, не са само болки.

# 479
Може и да не се повръща.ММ претърпя операция наскоро и имаше само силни болки, малко по-късно вдигна температура.Кръвните показатели бяха добри в началото, влоши се след няколко часа и остана за наблюдение в болницата, На другия ден се решиха на операция, оказа се  със силно възпален апендицит, възпалението беше към черен дроб вече.

Общи условия

Активация на акаунт