Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 814
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
Карах я на 30 варицелата. Не ползвайте ментолов спирт. Получава се йо-йо ефект. Успокоява сърбежа за секунди и после буквално пламва мястото от сърбеж и дискомфорт. Аз ползвах тогава едно кремче Virasoothe. Спаси ме! Сега гледам, че има и други видове кремове за облекчение и дезинфекция на пъпките. Горещо препоръчвам да смените ментоловия спирт с такъв вид крем.
Иначе няма страшно, ще мине за седмица.

# 76
При шарка не давайте нурофен.
Изобщо, съдържащите ибупрофен. Иначе всяко температуропонижаващо ще свърши работа. Ако имате доверен фармацевт в някоя аптека, се посъветвайте, щом личната дава само витамини и нурофен.

# 77
Синът ми мазахме с нещо приготвено в аптека - спирт с нещо бяло. За съжаление не си спомням какво точно. Пъпките завяхваха бързо и не останаха белези. Пи Фенистил, за да не го сърби дразни.

# 78
Аз съм карала варицела на 16 години. С нищо не са мазани пъпките, само с едно бяло като талк, че да завехнат по-бързо. Нищо не съм пила. Обаче три седмици откарах у дома, докато придобия приличен вид.

# 79
  • ВАРНА
Малкият ми син е на 9 и още не е карал.
Аз вече се замислям за ваксина, но не е сега сезонът. Батко му беше 5 годишен, когато я изкара.

# 80
  • София
Пожелавам бързо оздравяване на младежа.

На моят тази година му сложихме ваксина (на 16 е).

Навремето на кака му само ментолов спирт бяха препоръчали. Остана ѝ един белег.

# 81
Нашият беше на 6 и даже по клепачите имаше пъпки, милият.
Скорошно оздравяване!

# 82
  • София
Пожелавам бързо оздравяване на младежа.

На моят тази година му сложихме ваксина (на 16 е).

Навремето на кака му само ментолов спирт бяха препоръчали. Остана ѝ един белег.
Каква ваксина сложихте? Обмислям и аз същото, но за дъщеря ми, която не е прекарала варицела, а е по-голяма.

# 83
На сина ми сложихме, когато беше на година, но в Белгия това е практика и в общи линии всички ходещи на ясла и градина са ваксинирани.

# 84
  • София
jasmin tisane, ние слагахме на малките му брат и сестра, защото не изкараха в детската градина, а на мен това ми беше психологическата граница след като гледах как се мъчи татко им. Сложихме Варивакс. Пише че може да се слага даже и в първите дни на контакт с болен. Схемата за втората доза е различна, в зависимост от възрастта. Но личните лекари знаят кога трябва да е.
Имам и приятелки ваксинирани на по 30 и... защото не са карали като деца. Добре е преди това да се пусне изследване за антитела.

# 85
Аз също исках да ги ваксинирам,миналата година наесен след задължителните на 12г бях предвидила.Обаче след тях той се разболя зверски,после като ни тръгнаха все едни болести, лежане в болницата с малката, после аз и какво ли още и това остана на заден план.
В момента малката е на 2г и 9м и ми отказват да сложа Варивакс ,защото може би са минали повече от 72ч от първия им контакт.
Та скоро очаквам и при нея да започне.😒😔

# 86
  • пустинята Гоби
И мъжът ми не е карал шарка, а е над 40. Децата също. И аз обмислям да ги ваксинирам, най-вече заради баща им, който се опъва, въпреки че знае, че боледува и от най-дребните вируси тежко  Rolling Eyes .

# 87
  • София
Преди 13 години слагах Варивакс и на мен, и на детето. Тогава тук ги нямаше и при Мангъров слагахме, защото той ги внасяше от Гърция, та излезе солено. Иначе никакви странични ефекти не видях, с по две дози сме. За възрастните е особено опасно, та вече ги има тук и препоръчвам.

# 88
Недоумявам защо ваксината за варицела не е вкарана в редовния ваксинационен календар в България. Имаме изключително странна ваксинационна политика на държавно ниво. Меко казано странна.

# 89
  • София
jasmin tisane, написали са преди мен - Варивакс.
Не знам дали има друга в България.

Слага се ваксина и се прави реваксинация, т.е. два пъти.
При Алекс - 26.06 и 06.08. ЛЛ сметна дните между ваксините. Никаква реакция нямаше. Каза, че боляла по-малко от ковидната ваксина.
Помня че питах във форума каква хладилна чанта да купя и как да пренеса ваксината.

В ДКЦто има аптека на Софармаси. Купих ваксината от там и я занесох веднага на ЛЛ. Тя я прибра в хладилника си.
Цената е около 70 лв. Ваксината се купува с рецепта.

Нашият беше на 6 и даже по клепачите имаше пъпки, милият.
И двете деца са с много бяла кожа.
Дъщеря ми нямаше свободно място за нови пъпки. ЛЛ каза "тези с бели кожи са така".
Тя се разболя на Великден, април мисля. Белезите ѝ изчезнаха през август след малко игра в морето. Слънце и море.

Скорошно оздравяване на младежа желая.

Общи условия

Активация на акаунт