Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 225
  • 769
  •   1
Отговори
# 15
нямат стол и понеже три дена в седмицата е цял ден и то без някакви големи почивки между часовете - е мъка...

# 16
Толкова много часове в училище ли?
Моят син е в гимназия, свършват в 13.45 всеки ден. В стола храната е много зле, докато се прибере, обядва всъщи в 3-4 часа.
В четвъртък има 10 часа и свършва в 16.30. Догодина, тоест в девети клас три пъти седмично ще му е такава програмата. Вашите деца в колко часа свършват училище?

# 17
Започва в 8:20 и свършва в 14:10 или ако има осми час около 15:00.

# 18
Oт 5 до 7 клас имаха стол, но много малко от децата обядваха там.
Моя носеше кутия (върнах се в 1 клас) и всяка сутрин се молех това да свърши скоро.
Когато не му стигнеше си докупуваше нещо.

От миналата в гимназията се храни у дома. Когато смогне. При първа смяна обядваше около - 14.30 часа, сега е втора смяна и според мен обядва в 11.30 -11.45. Твърди, че понякога си взима нещо за ядене в голямото междучасие, защото до вечерята в 20 часа тръдно успява да не огладенее.

# 19
Моят син е в професионална гимназия, 11 клас. Но  и миналите години ( 8-9-10 клас) имаше минимум два дена, в които е по цял ден. В часовете са сложени и часовете "за практика". Примерно в някои от дните  е на училище:  от 7:30 до 16:40, от 9:30 до 17:40 , от 11:00 до 18:35. Това е доста дълъг ден , между часовете може да има почивка 20 минути когато по  специален предмет са им ги съединили. Но няма време за ядене реално. Даже и на стол, ако имаха такъв. Носи си кутия с храна и паралелно си купува, макар че второто не го предпочита, но понякога се налага.

# 20
8 клас, започва училище в 07:35 часа, три дни в седмицата е до 12:45 (прибира се към 13:30), два дни е до 15:05 (прибира се към 15:30-16:00 часа). В дългите дни си носи обяд от вкъщи, домашна манджа, не иска сандвичи. Имат бистро в училище, но храната е супер долнопробна. В Германия това.

# 21
  • София
След 4 клас приключи със стола, а и без това не харесваше храната там.
Кутии не правя отдавна, не ги яде нещата ми, омръзнали му били. Обядва вкъщи или си купува дюнер/пица на прибиране от училище (гледам да е веднъж седмично най-много, въпреки настояванията му).
В училище си купува разни джънкове в междучасията, няма начин, всички го правят.
Едно е да позволиш чаша вино на своето дете, или бира, дори уиски, съвсем друго да накупиш бутилки за чужди деца, защото те са си деца на 16, и да им трепериш кой ще припадне, кой ще се отрови и прочее.
Абсолютно точно.
Самостоятелни купони без родител за малолетни/непълнолетни не разрешавам и не пускам на такива. Но и още никой не ме е молил, де, слава богу.

# 22
  • София
Моят е ходил на стол само до 4ти клас. До 4ти клас бяха на целодневно обучение. Часовете им бяха разпръснати за цял ден като часовете м/у нормалните бяха физическо, рисуване, БТ и т.н.

Сега си купува храна от Аладин (имат до у-ще) и боклучета от магазин 345 (който е мага зле).
И той е до 2-3 на училище.

# 23
Спомням си, че аз след първа смяна в 1 най-късно си бях вкъщи. Ние не сме имали толкова много часове.
И явно не само аз мисля закуска, обяд и вечеря. Храната в стола е толкова гадна.

# 24
Спомням си, че аз след първа смяна в 1 най-късно си бях вкъщи.

Ние учихме до 13:20.
Както дълбокомислено заключи мъжа ми- сега да си ученик е по-лошо от да си възрастен. Събота и неделя имаш и за учене ...

# 25
Сега си купува храна от Аладин (имат до у-ще) и боклучета от магазин 345 (който е мага зле).
За Професионална гимназия по електротехника и автоматика ли става въпрос?
Днес по обедно време, останах изненадана...има няма 100-тина ученика пушещи цигари пред училището.

За протокола, синът ми е на "стол". Гледам менюто, добър е кетъринга им, но моят не яде всичко. Та от догодина пак минаваме на домашно хранене. ( до 5 клас беше с кутиите и си мислех, че никога няма да повторим....никога не казвай никога)

# 26
  • София
За Професионална гимназия по електротехника и автоматика ли става въпрос?
Днес по обедно време, останах изненадана...има няма 100-тина ученика пушещи цигари пред училището.
Същата.
В класа му има пушещи.

# 27
  • на последния етаж
Много ми е труден тази година моят 12-годишен син с коледния подарък. До миналата година играеше много с Лего и беше лесно. Сега не знам... На любимите футболни/баскетболни отбори има фланелки.
Вие избрахте ли подаръци на младежите?

# 28
  • Варна
С Лего-то приключихме преди 3 г., оттогава 1 блуза + пари и лакомство, 1 дънки + същото и миналата т.вода за тийн +... и за тази нещо подобно.

# 29
  • София
Много ми е труден тази година моят 12-годишен син с коледния подарък. До миналата година играеше много с Лего и беше лесно. Сега не знам... На любимите футболни/баскетболни отбори има фланелки.
Вие избрахте ли подаръци на младежите?
Моят след месец става на 13. Запален е по манга комикси и гейминг. Купуваме игри, аксесоари за конзолата, манги и спортни неща - топки, екипи.
Отскоро поиска и парфюм, та и това ще вземем.

Общи условия

Активация на акаунт