Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 869
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Честно казано много бих внимавала с изопринозина. Особено понеже не е за прием без лекарско предписания. Разковничето е, че е имуномодулатор, а не имуностимулатор. Пиша го от личен опит.

# 106
Моите деца повръщаха от изопринозина.

# 107
На мен само като ми предложат да му давам Изопринозин и директно отказвам. Не че не съм давала, но по-късно разбрах за вредите, а те са по-големи от ползите в определени случаи.

# 108
  • София
Какви са вредите?
Давала съм и добре повлия при нас почти при всяко предписване от ЛЛ.

# 109
Изопринозина е токсичен и натоварва сериозно черния дроб, освен това влияе на нервната система, особено на децата, причинява нерядко и стомашни проблеми. Има доста данни за отключване на алергични и автоимунни процеси след прием му. При нас случаят беше такъв. След пореден прием получи ангиоедем( подуване на клепачите) и в спешното ни казаха, че той е вероятната причина. Лошото е, че го предписват при всеки вирус с висока температура и то предимно на деца. Вече не давам имуностимулатори, защото освен многото алергии впоследствие, с които се борим от години сега е със съмнение и за хашимото. Може и моят син да е бил предразположен, при всеки организъм е различно, но това е нашият опит. При едно здраво дете с некомпроментирана имунна система имуномодулатори и имуностимулатори са излишни.Вече залагам на природни средства за имунитет и много плодове и зеленчуци.

# 110

Линк към тема в бг мама
https://m.bg-mamma.com/?topic=273958

При сина ми след прием имаше много бързо  подобряване, но временно... последвано от рязко влошаване на цялостното състояние на имунитета , следвано от каскадни вирусни заболявания които да се влачат с месеци, херпес, гъбички, афти в устата.

Дъщеря ми го е пила за обратното, понижаване на имунната реакция . Тя е с полиалергии и в един момент, раздразнен,  организма й започна да поддържа субфребрилна температура, която направи ни постави на нокти, не се повлияваше от нищо.  Уж  всичко беше ОК според различни изследвания,  но тази температура между 37,2 и 37.4 направо я "изпиваше". Педиатърката започна от ниска дозировка на изопринозина , като каза, че по реакцията й се определи до каква доза ще стигне. В крайна сметка нужна реакция имаше на 9 таблетки  дневно, като спазихме този прием един месец. Температурата изчезна. Даже не искам да се сещам за това преживяване.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 00:39 от _re_ge

# 111
Аз съм давала веднъж, когато една тежка вирусна инфекция отшумяваше, но кашлицата се влачеше. Изписа му го пулмолог. Нямаше последствия, а състоянието му се подобри.

# 112
  • София
♡Queen*of*darkness♡, дано лошото да е останало зад гърба ви, никакви пъпки повече, температура и т.н.
Бързо оздравяване.

Писах как протече при щерката. Тя беше малка, в детската градина. Белезите се изчистиха след 4 месеца за двучасово плацикане на морският бряг.

# 113
  • София
Явно е до организъм това с Изопринозина, пили са го децата два-три пъти всяко и, както казах, добре повлия.
Бързо оздравяване на болните!

# 114
На моя син много пъти са го изписвали и всеки път се е повлиявал добре.
В този случай прочетох,че с това се лекува варицелата, тъй като е вирусно и още на втория ден с пъпки започнах да му го давам.
Доктора каза,че това е щял да му изпише + добави Ацикловир и мазане с Вирасут след ментоловия спирт.

Спирам темата с шарката.
По принцип рядко пиша тук,но това исках да ви го споделя обаче покрай болести все забравям☺️
Исках да ви разкажа каква изненада му направих за 13-тия РД преди месец...
Случайно мои виртуални приятели познават стриймъра на който е голям фен.Помолих ги ако е удобно да го попитат дали ще се съгласи да му запише персонален запис с честитка за празника.
Два дни преди РД получих записа и някак си успях да организирам всички близки роднини и негови приятели също да му запишат по 2 думи.
Накрая сглобих записите във видео като започваше шеговито със сестра му ,а за финал аз и баща му по отделно и най-най накрая този стриймър.
Хора,казвам ви голяма изненада се получи.Беше в шок 😄 ,много емоционално, че даже пусна и сълза.
Малко ме е яд,че с няколко важни човека не успях да се свържа,но все пак...това си остава вечен спомен ❤️
Може да използвате идеята и да се уверите какви чувства ще предизвика 🫶

# 115
  • София
Уникална идея, но като няма познати на познатите стриймъри 🤷
То аз и не съм запомнила кое точно следи. Иначе наистина оригинално и запомнящо се 👍 Може да запишем негови приятели, пак ще е готино.🙂
Моят тийн става на 13 в началото на януари и се ослушвам за идеи за оригинални подаръци.

# 116
  • София
Често даже няма нужда да е приятел на приятел. Немалка част от стриймъри, геймъри, инфлуенсъри и т.н. записват подобни видеа срещу заплащане. Само трябва да разбереш кого следи в момента.

# 117
Ами то не е задължително да има известна личност.Роднини,баби и дядовци,дори хора в чужбина ако имате...приятели,бивши съученици ,учителка от 1-4-ти клас и т.н. обаче пък известна личност като за финал и изненада е УАУ ефекта.
И не на последно място, живот е...годините минават и част от хората няма да ги има след време,а видеото ще се пази 🥹

# 118
  • София
Преди години записвахме такива клипове за РД на жената на приятел. Хубаво беше.
Замислила съм такава изненада за ММ, но не знам кога ще е.

# 119
  • София
Ние записвахме такъв клип за РД на каката, когато учеше в чужбина - баби, лели, братовчеди, приятели от гимназията. Хубаво беше и си поплакахме и аз тук, и тя - там

Общи условия

Активация на акаунт