Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 221
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
Моят от готвенето яде само пилешка супа, супа топче, супа кубче, свинско с грах -  яхния, боб яхния и толкоз. При него е паста - обикновено с доматен сос, без месо. Това се яде с изключителен приоритет.
Салати правя постоянно, пресен плод всеки ден, често давам мини цветни чушки и бейби морковчета, маже ги с топени сиренца. Цедя сокове от лимони и розов грейпфрут целогодишно.
Скир и йогурти яде с лъжичка мед вътре. Понякога си прави мляко с нескуик.
Ако аз не направя, предложа и занеса, няма да се сети сам да измие, нареже и хапне.

# 751
И моят доста похапва,но не и готвено. Пица,сандвичи,пилешки филенца. Плодове никакви,доскоро поне банани ядеше. А сега като му кажа да хапне банан ми се изцепва: "Ама аз си имам!"  Слаб е като клечка 36  кг на ръст 160 см.

# 752
Синът ми яде готвена храна, не е ящен, но яде като му сложа храна. Готвя доста и доста разнообразно. Сам няма да си вземе.
Сладко не яде почти, защото се притеснява да не му излезе някоя пъпка. Според мен прекалява в тази посока. Само пита кое е полезно. Пържа рядко. Пица също яде.
Плодове му давам, различни в една купа. Сок от портокал, когато не ми откаже. Салатите ги подбутва. Ако му дам нарязани зеленчуци само, ги яде.
Нормално е в периода на бърз растеж да са само гладни и да налитат на хляб и сладко. И аз бях така.
На моя син, ако не му сложа, не знам кога ще потърси, но поне яде това, което готвя.

# 753
Моят яде единствено готвено и с триста зора сандвич с шунка, но само ако е с франзела. Пица не яде, пържени картофи уж иска, изяжда четири и останалото оставя, паста яде само за закуска със сирене и масло, иначе не. За мое съжаление яде доста сладко и то бисквити, шоколад, желирани бонбони и подобни. Бих предпочела да яде торти и прясно приготвени сладкиши, но такова не вкусва. Засега съм ограничила купуването на всякакви Киндер, Орео и подобни, да видим.

# 754
  • Русе
Малкият направо ни изяде ушите и все гладен Simple Smile Претенциозен е и затова най-често той готви Simple Smile
Тренира и също като на Д3 се четата всички етикети и въх, да не попадне на нещо вредно.

# 755
Моят се е вманиачил на тема палмово масло и вредни мазнини, чете етикети и не яде вече сладкиши.Вероятно аз много съм обяснявала, знам ли.
Казвам, че чат-пат не е страшно, ама не, отказва.До степен, да пукам домашни пуканки, че били с това масло купешките.
Моят е същият вече 3 години, само дето пита чата за абсолютно всичко, което мисли да яде. Следва разни инфлуенсъри за здравословно хранене, имаме вече няколко техни книги с рецепти и има страхотни неща, плюса е, че стават и бързо. Захар абсурд да яде, еле пък домашни сладкиши и с брашно. Абсурд, то се мели овес или бадемово брашно. Онзи ден правих кюфтетата от тиквички с бадемово брашно, иначе няма да седне, то и затова мъкне и кутии в училище повечето дни, щото видиш ли там няма нищо за ядене. ..

# 756
Има две приложения, които са много полезни в четене на етикети на храни и козметика и са по-добър вариант: Yuka и BobbyAproved.
И моят син ги ползва, особено за козметика.

# 757
Моя за всичко ползва чата, и аз с него смятам калории понякога, вече спрях да ползвам, каквито и да е приложения..

# 758
Големият ми син по едно време освен за храна се беше вманиачил и за добавки, витамини, правеше си протеинови шейкове, но явно в последно време му е омръзнало и пак си подкара по старому.

# 759
И моя пие протеин, но от моя, не съм му взимала отделен на него, имам три вкуса пие тях стигат му, освен протеин нищо друго не пие и то не го пие и редовно, на неговата възраст и с неговото хранене не му трябва синтетичен протеин, но когато иска има да пие.

# 760
Аз го намирам за чудесно, че децата се интересуват от състава и качеството на храната. Simple Smile
Вкъщи сме се постарали да положим солидни основи по темата. Засега тийнът разпознава кое е храна и кое не.

# 761
Разбира се, че е чудесно и аз 14 години работя над това, за мен е изключително важно и винаги е било. Аз съм възпитала вкуса му до голяма степен, моето беше едно от малкото деца едно време, което не опита хляб и захар - под никаква форма до 4г и половина. Тогава тръгна на ДГ, до ден днешен яде без хляб, а сладки неща вкъщи няма. Даже захар в пакет нямам в шкафа за нещо и аз незнам за какво...

# 762
Преди N години, чак не искам да се сещам колко,  и ние сме ходили на хижи с класната(гимназисти) и сме пили. Какво се правите на ощипани?
И на дискотеки сме ходили много по рано, и цигари сме пушили..

# 763
Преди N години, чак не искам да се сещам колко,  и ние сме ходили на хижи с класната(гимназисти) и сме пили. Какво се правите на ощипани?
Аа забравих, че като и цигари сме пушили, и какво ли не сме употребявали, трябва да го приемаме за нормалност и да сме ок и децата ни да го правят.

# 764
Да, но нашите дискотеки и скришното пушене на цигари  сега ми изглеждат като детска игра в сравнение с това, което днес правят тинейджърите. То не бяха вейпове, то не бе дрога и какво ли не. Дано да са разумни децата и Господ да ги пази.

Общи условия

Активация на акаунт