СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 908
  • 806
  •   1
Отговори
# 15
  • ту тук, ту там
Леле, Селесте, ти ме уби!
Само не разбрах това от школата или от училище е?

# 16
  • Бургас
От училище. В час редовно се диктуват едни дълги планове, а същинската работа, което за мен е анализът на произведението, остава за домашно я от помагало, я от въпросите в учебника. Аз си спомням как в час четяхме текста и анализирахме ред по ред. Сега такова нещо при наборката поне няма. Иначе госпожата даде големи заявки в началото на годината...

# 17
Selleste, това наистина е много, като прибавим и учене и домашни по останалите предмети.

# 18
Според мен начинът на изучаване на литературата е изначално неподходящ. Нямам представа как литературата се преподава извън България, но все пак трябва да отчетем, че това е изкуство, което влияе по различен начин на хората. Всеки има различен поглед върху една и съща творба според собствените си възприятия и светоусещане.
Налагането на изучаване на произведения е просто нелепо. Да ги запознаят с тях, да, но като ги натрапват и отблъскват децата от литературата въобще.
Повече трябва да се наблегне на приучаването към добро устно и писмено изразяване, вместо в наизустяването и шаблонното писане на някакви анализи, които в голямата си част звучат..... незаинтригуващо най-малкото.

Благодаря за новата тема! Flowers Rose

# 19
Благодаря и аз за новата тема!
Да ви кажа за проекта на моята по биология - ако иска учителката, да й пише 2. Аз в командировка, таткото пратих на два магазина за акваристика. Звъни - бесен 😵‍💫 - тия луди ли са - за три стръка "водорасли" 18лв. Не купил. Три кутии цигари са това ми казва. 😂
В края на краищата само да я "заковат" за тоя проект, ще пиша до Директор, РУО и т.н. за даване на неизпълними към момента задачи. Амаха.
П.П. И баща й вика - то това даже не са водорасли, а водни растения.

# 20
  • София
a_val, предложих аз да сложите кора за суши, ама ти - не Grinning
Благодаря за темата, vache!
Моят го е дал на уволнение нещо тези дни, все излизане и събиране с приятели са му в главата. Искал ваканция Simple Smile И аз искам, ама чак за Коледа. А лошото е, че ей сега ще се изтъркаля първия срок. Докато минат празниците и ще ги подпукват с оформянето.

# 21
  • Бургас
Да се разпиша и аз в новата тема! Благодаря за нея! Много хубаво заглавие!
Много пишете и ви изпускам.
При нас няма нищо интересно. Набора е спокоен до безкрайност. Не мойш го уплашиш с училище Simple Smile

# 22
Моята също го раздава куул. Всичко си знаела, абе нямало проблеми, да си свиркам. Сега като излезе другата седмица резултатът от Междучасие по бел ще се разбере дали ще има пара в свирката.

# 23
Аз им съчувствам на децата. Такова безумие е това НВО, че направо думи нямам да го опиша. Пънат се, милите, да натрупат едни кухи знания, които с нищо няма да им помогнат в живота като цяло. Особено пък в частта с литературата.
Моята девойка не смятам да я товаря с никакви пробни изпити, извън плануваните в кураса ѝ, пък накрая каквото сабя покаже.

# 24
  • София
Не са върнали официално теста по математика. Днес на курса /Междучасие/ учителят казал на моята, че има 56 т. Казал й, че може повече и да вземе да реши пак теста на чисто да провери после дали няма грешки от пренасяне на резултатите в първата част.

# 25
Колко време е втори модул?

# 26
  • у дома
Колко време е втори модул?
90 мин

# 27
  • София
Кои помагала ползват в училище по литература? Пак Донка Кънева, изд. Калоянов?

При нас май са най-сериозни на домашните, .

# 28
  • Бургас
Да, на Д.Кънева, с Вазов и Шипка на корицата.

# 29
  • София
Вече има бг чат гпт. https://www.mon.bg/news/insait-pusna-bezplaten-chat-s-izkustven- … 85-miliarda-dumi/
От МОН призовават да се ползва активно, ще се развива и усъвършенства

Общи условия

Активация на акаунт