СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 890
  • 806
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,
И аз да се запиша в новата тема, макар и да пиша по- рядко.
И моето дете беше на пробните на Междучасие. По БЕЛ изненадващо е изкарал 85т, като 10 е изгубил само от преразказа. Очаквах по-нисък резултат, защото въобще не пишат на курса, нито домашни имат.
Чакаме математиката другата седмица.
Имаме помагалата на Донка Кънева. Купих и други две на Ваня Майсторска за тези и преразказ.
Като ви чета, ще го пробвам и аз с преразкази вкъщи. Дано не ме съботира, че пубертетът вече яко го тресе.

# 31
Здравейте,
искам да попитам, използвате ли "Практикум по математика и български език" за 7 клас на Регалия?
Какво включват двата практикума, има ли полза от него и остава ли време на детето  да  използва всички ресурси включени за подготовка за НВО?
Благодаря!

# 32
  • София
Аз мисля, че още не са активни или...?
Големият син ги ползваше. Генерира автоматично определен брой задачи първи модул (и по математика и по БЕЛ). Не са 25, по-малко са, но се решават за време. При сгрешен отговор показва вярното решение. Чак много не ги е ползвал, все си имаше задачи от домашни, с които едва се оправяше, но понякога съм го карала да решава и там.
Сега пак ще купя на набора, чакам декември да видя дали ще предложат пакет пробни изпити + практикуми.

# 33
Здравейте, благодаря за новата тема ! Сина ми беше миналата неделя на пробен изпит по БЕЛ в Литера. Каза, че е бил много труден, но на него БЕЛ му е по-слаб от МАТ. Тази седмица ще бъде и пробния по МАТ. Някой дали може да ми изпрати пробния изпит по математика на Междучасие , нямам достъп до пощата. Благодаря!

# 34
Аз мисля да го купя практикума на Регалия, струва ми се, че ще е полезно.
Това са качили на страницата.
За математика датите и цените са същите.

# 35
  • София
Привет, някой с повече опит (може би с по-големи деца) дали може да направи съпоставка между пробните изпити и по-конкретно кои са най-близки като трудност до НВО? Може би Регалия, ОТ или Междучасие (последното само по БЕЛ е съпоставимо?). Не ми се иска да да го пускам на всичко възможно, искам да се ориентирам горе-долу къде стои и да си ходи към една школа, за да се проследи напредък. В курса по БЕЛ си има пробен след всеки модул (те са 3), там изпитите са с по-голяма сложност и оценяването е режещо, изкара 77т, на фона на 84т в Междучасие. И като цяло на преразказ не му дава повече от 27т (и на изпита, и на домашните) на фона на 31т в Междучасие.

Знам, че най-трудни са изпитите на СМГ, следва Междучасие по мат, за БЕЛ обаче нямам представа. Регалия и ОТ на едно ниво ли са като трудност? За Примерно знам, че са най-лесни.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 09:05 от NikFi

# 36
  • София
Моето голямо дете си мина изпитите без платена подготовка. Та съвет от опит не мога да дам. Simple Smile
Сега с по-малкото тази година мисля, че една школа му е предостатъчна.

# 37
СМГ, Веди, Регалия
За Междучасие разбирам, че са сложни, не е хпдилп мое дете там.

# 38
  • София
Моето голямо дете си мина изпитите без платена подготовка. Та съвет от опит не мога да дам. Simple Smile
Сега с по-малкото тази година мисля, че една школа му е предостатъчна.

Да, това е чудесно 😊. При нас има някакъв страх от изпити, особено по математика и блокира, най-вече и по тази причина искам да си тренира психиката,  може би и по този предмет ще отиде на повече изпити. Иначе по един пробен сигурно би бил достатъчен да добият представа (ако си се готвят последователно и отговорно). 
Другото е повече за родителите - любопитство и уж да се намесим в подготовката при нужда, ако изобщо е възможно 😏

# 39
Ако не гониш СМГ и испанската, наистина си е точно, за да знае детето какво се случва, с колко време разполага и т.н.

# 40
Здравейте,
искам да попитам, използвате ли "Практикум по математика и български език" за 7 клас на Регалия?
Какво включват двата практикума, има ли полза от него и остава ли време на детето  да  използва всички ресурси включени за подготовка за НВО?
Благодаря!

В петък платих практикумът по БЕЛ,все още не са ми изпратили паролата за достъп.Ще ти дам информация след това.

# 41
  • София
В момента има "черен петък" за практикумите на Регалия. Дали ще бъдат от полза, не мога да кажа. Преди години пробните изпити на Регалия се доближаваха най-много до НВО като трудност. Все още обаче на сайта няма информация за записване на външни ученици.

# 42
Ще има полза, ако има кой да ги прави.
Моята го раздава лежерно, всичко и било ясно.
Дойдоха ни резултатите, 89.5 по бел, имала грешка, ама много тъпа била, недогледала, бъркала си в носа, бляла била. Поне преразказа и е силен, 32 точки, другото погром
Разгледах и теста, има пълен брой точки на тезата, всички грешки са от невнимание, две пренесени грешно в бланката. Кога ще почне да внимава, не знам

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 20:27 от Априлски душ

# 43
Здравейте, благодаря за новата тема ! Сина ми беше миналата неделя на пробен изпит по БЕЛ в Литера. Каза, че е бил много труден, но на него БЕЛ му е по-слаб от МАТ. Тази седмица ще бъде и пробния по МАТ. Някой дали може да ми изпрати пробния изпит по математика на Междучасие , нямам достъп до пощата. Благодаря!

Изпратих ви ги. Има писани отговори на места. Ще ви изпратя и официалните отговори след малко.

За пробните бях разбрала, че в СМГ са трудни. Вероятно и Литера. Но нямам база за сравнение. Които и да са, определено си струва за психическа подготовка

Иначе получихме резултатите по МАТ от Междучасие. Въпреки че той си е математик, искахме да видим как е форматът. Сега има 100т, но кой знае на същинското НВО дали няма да направи глупост. По-скоро има риск да подцени ситуацията и да се издъни.

Нашата учителка по БЕЛ излезе в дългосрочен болничен, а тя води и курса им Confused Чудно се докарахме..

# 44
  • София
Онзи тест в училище по математика, за който предположих, че е като пробно НВО - е права се оказах, точно пробно е бил. Имало е задачи от миналата година. Щеше да е добре да бъдат предупредени (или синът ми е блял). Има 5 на него, а днес 4 върху "На прощаване" Expressionless

Общи условия

Активация на акаунт