СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 508
  • 806
  •   1
Отговори
# 300
  • зад парка
Здравейте!
Извинявам се за нахлуването тук, но мисля, че само вие може да знаете!

Трябват ми задачите от олимпиадата по математика на 7 клас в София.
Може ли помощ?

# 301
  • София
В страницата на Дидева, също facebook DidevaBG вече трябва да се качени в поста за олимпиадата

# 302
# 303
  • София
Pouh, как целенасочено си избрахте гимназия, в която е бил сигурен профилът география за всеки, пожелал го?
До скоро нямаше много информация къде какво се предлага, а и има училища, в които всяка година профилите да различни.

Ние много внимавахте за 133то, защото там знаех, че нямат математика. И попаднахме на такова, което предложи 4 профила и класира децата в един според успеха им. Да, нямат втори профил имат само един.
Ако имахме  информация, нямаше изобщо да кандидатстваме там.

# 304
  • София
И на щерката паралелката уж по предварително данни щеше да е с история, но мнозинството реши, че ще учат философия. Наборката в крайна сметка е по-щастлива от този факт.

# 305
  • София
Pouh, как целенасочено си избрахте гимназия, в която е бил сигурен профилът география за всеки, пожелал го?
До скоро нямаше много информация къде какво се предлага, а и има училища, в които всяка година профилите да различни.

Ние много внимавахте за 133то, защото там знаех, че нямат математика. И попаднахме на такова, което предложи 4 профила и класира децата в един според успеха им. Да, нямат втори профил имат само един.
Ако имахме  информация, нямаше изобщо да кандидатстваме там.

Грета, когато подреждахме желанията, гледахме и какви профили предлагат различните училища.  Към този момент нямаше изявено желание към география или към каквото и да било друго, но гледахме да има достатъчно голям избор. Изборът за географията дойде по-късно, 10 клас, но определено вече беше желан такъв. Тъй като при нас профилите са предварително определени по двойки ( трети и четвърти), но пък са 5 варианта, беше в известна степен ограничен.  Той, например и досега счита, че най-добрият вариант за него като полза би бил география/икономика плюс математика, но няма тази опция - върви с история/цивилизация ( там има интерес и му се отдава, но той преценя откъм  комбинация и полезност за това, което иска да учи след това, в момента му липсва хорариум за математика за някои специалности). 
При нас не се класират по успех, а по желания.
Истината, за съжаление е, че никога не знаеш какво ще се случи, в действителност, но все пак, когато едно училище има повече възможности, има по-голяма вероятност да стане. Например в така желаната НЕГ трябва много да се внимава, ако детето след 8-ми клас влезе в лайстунга ( това са паралелките, които излизат и с немска диплома, най-желаните по принцип), но там профилите са само биология и химия и няма мърдане, просто няма учители...може вече и да се е променило, тъй като приятелите на сина ми вече почти завършват. Но пък има достатъчно възможности за DSD паралелките.

Когато дойде време да редим желанията, всяка  информация, споделена от майки с по-големи деца, ще е от полза точно по такива въпроси.

# 306
Някой ходи ли на олимпиадата по математика? Имате ли резултати, че ние още чакаме?

# 307
.. когато подреждахме желанията, гледахме и какви профили предлагат различните училища.  Към този момент нямаше изявено желание към география ...

Може ли информация кое е това училище с профил география. Може и на лични ако не искаш да споделяш публично. Моят син много иска да учи география, но не мисля че ще успее за НПМГ, а досег ане бях срещала друго с  насоченост към този предмет.

# 308
  • София
Мисля, че всички ЕГ имат профил география. Испанската и 2АЕГ със сигурност. Има и в много други училища, 22СОУ например /въпреки че те от тази година си смениха профилите и вече не се знае/. Доста масов профил е всъщност. Разгледайте учебните планове за 11/12 клас на училищата, които Ви интересуват и ще видите къде се предага профил география.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 19:15 от sanaka

# 309
Учителите от СМГ учители дали са заспали зимен сън? Резултатите от пробния на 1 декември дали ще излязат преди новата година, ми е интересно.
Разбирам, че са много децата, но вече минаха 16 дни, а от тях ни вест, ни кост.
Иначе и моята ходи на олимпиадата по математика, чакаме още, моята очаква да се класира, лесни били, според нея

# 310
  • София
Ох, някой беше ли на рс с Н. Димова в "Междучасие"? За пръв път рс ми действа толкова депресиращо. Всички разсеяни, забравени домашни, непълни домашни, не четат условията до края...Тези дни мисля да й звънна да видя какво е положението конкретно със сина ми, но се съмнявам, че е много различно.

# 311
  • София
Аз участвах, точна "диагноза", нетърпеливи, разсеяни, моята забравя си нещата, започнахме да я проверяваме напомняме, един път даже си беше забравила цялата раница за събота, връща се в къщи да я вземе, напомняме проверяваме в петък вечер, тя се сърди, продължаваме, говорим, няма друг начин.

# 312
  • София
.. когато подреждахме желанията, гледахме и какви профили предлагат различните училища.  Към този момент нямаше изявено желание към география ...

Може ли информация кое е това училище с профил география. Може и на лични ако не искаш да споделяш публично. Моят син много иска да учи география, но не мисля че ще успее за НПМГ, а досег ане бях срещала друго с  насоченост към този предмет.

Става въпрос за 73-то, но както е писала по-горе Sanaka доста ЕГ предлагат този профил, но отново правя уточнение, че става въпрос за трети- четвърти профил във втори гимназиален етап. Не е като в НПМГ да започват засилено, предполагам, още от първи гимназиален етап.
В момента по избора на профили на сина ми, правя извод, че доста задълбочено учат профилите и са много интересни, ако естествено са по желание на детето, а не наложени  от училището. Самите преподаватели също имат огромно значение. Отново личен пример - тази география в 9-ти клас беше най-омразният предмет - учеше се на немски, учителката не ги вдъхновяваше особено...После в 10-ти клас ги пое страхотен преподавател и синът ми записа и заради нея самата, тъй като тя пое и профила в 11 клас.

# 313
Някой ходи ли на олимпиадата по математика? Имате ли резултати, че ние още чакаме?

Нашите ги съобщиха самите учители в училището.
В страницата на Дидева може да видите за протоколи. Но от минали години не съм виждала масово да се качват резултати. Към януари излиза един списък с допуснати до втори кръг.

# 314
  • София
Резултатите излизат до 10 работни дни в училището. Обобщените с класиралите деца ще ги обявят на сайта на училището координатор, за София мисля е СМГ или и НПМГ.

Общи условия

Активация на акаунт