СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 500
  • 806
  •   1
Отговори
# 315
Общинският е по училищата и те решават как да обявят резултатите. Някои ги качват по сайтовете си, други ги лепят по табла в училището

# 316
  • София
Училище координатор има само за областния кръг. Общинският е по училищата и те решават как да обявят резултатите. Някои ги качват по сайтовете си, други ги лепят по табла в училището
Точно за това иде реч. Класиралите се деца за областния кръг, обобщени, се качват на сайта на училището координатор.

# 317
  • София
Някой да е получил наскоро обобщени резултати от пробни на Междучасие, от декември ако има средни резултати /нали изчисляват средни от проверените до момента?  Нашите са от ноември.

# 318
  • София
73то са много паралелки, затова може и да има много профили. Но не всички учат там.
И в СМГ, 31во, 32ро имат доста профили, за други не знам.

Та, така. Една добра идея е опорочена от МОН като да задали минимум 16 деца за профил.

# 319
  • София

Та, така. Една добра идея е опорочена от МОН като да задали минимум 16 деца за профил.
Къде е определено това нормативно? В Наредбата за финансирането, която принципно урежда броя на учениците в паралелка, няма изрично изискване за минимален брой ученици за формиране на група по профил. Предвидено е, че в класовете от втория гимназиален етап на средно образование паралелките могат да съществуват при минимален брой 13 ученици, но изрична нормативна разпоредба за това поне аз не намирам. Испанската например изисква минимум 13 ученика за формиране на група по профил, вероятно стъпвайки на тази разпоребда, касаеща паралелките.

# 320
  • София
Не знам къде, sanaka. Така ни обясниха защо няма да има профил математика. Може да са били и 13 деца, не помня.
Като обявиха само по един профил, вместо по два, се разрових да видя дали може. За минимума не съм търсила.

Дори да няма минимум, като няма профил, какво мога да направя? Няма места в училищата с такъв, така че преместване не е възможно. Да не говорим, че трябва и двата езика да да същите.

Не съм чула някой да се е преборил със това. Ние са примирихме, защото успехът стигна за друг профил, който е ок. Има деца, които с нежелание учат география, поне при нас.
Не сме на нивото на 73то, където влизат отличници и една география няма да ги обезкуражи. Аз самата, ако трябва да я уча, сигурно ще се гръмна.

# 321
  • София
Да, съгласна съм, че профилите в повечето училища са проблем и "избираш" това, което ти изберат. Просто попитах, за да не съм изпуснала нещо, което си е напълно възможно.

# 322
  • София
От училището на детето никой не се класира на областния кръг на олимпадата по мат.
Гледах задачите, не са кой знае какво, просто трябва търпение и внимание да се решат. Няма търпение, както писах по-горе. Излезе от олимп. в 11 ч.

# 323
  • София
Моят се е записал на олимпиада по физика и по химия. Дори щял да се готви по сборничетата, останали от братята му.

Планирахте ли вече ваканцията? Аз съм приготвила текстови задачи за движение и със сплави и смеси.
Знам, че рядко иам на матурата такива, но на класното със сигурност ще има.

# 324
Класното мина в понеделник, без сплави и др. подобни, обаче девойката от вторник е вкъщи - болна. Такова спане по 12-14-16 часа не е било отдавна. Закон на Мърфи - дойдат ли празници - мин. по един болен. И отсъства баш на сплави по мат.

# 325
  • Бургас
Нашите вчера взеха сплави, като са прескочили лихва и капитал, щели по-нататък да се върнат на тях. На вчерашното домашно доста се почесвах по главата, ама добутах до верни отговори Joy

# 326
Моята се класира по Мат и се записала на олимпиадата по физика, за което бях много против, но не можах да я убедя да не ходи.  Много си харесва учителката по физика.
Гледах задачите от олимпиадата по мат и ми се видяха много лесни, особено втората се решава наум. Детето каза, че миналата година били по-трудни от тази.

# 327
Щерката твърдо седят на уравнения и не помирисват текстови задачи. Вчера са имали и поредната петминутка върху тях. Предполагам че след ваканцията ще ги започнат, но ѝ предстои пробно НВО в събота, където предполагам че ще има и такива задачи и явно няма да мога да ползвам точките за ориентир.

# 328
  • София
Кога ще е /са/ общинският кръг по физика, химия, биология /София/, някои училища обявили ли са? РУО виждам само до кога трябва да се проведат, януари ще са, това е ясно. 

# 329
Всяко училище си обявява дата, която трябва ДО обявената за провеждане. Обикновено е в учебен ден след часовете за първа и преди за втора смяна.

Общи условия

Активация на акаунт