СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 448
  • 806
  •   1
Отговори
# 510
Такааа, аз я записах на пробни по мат и бел. Да видим каква ще я свърши. 😥
И аз бях две седмици вкъщи / отпуск /, и като си помисля че от понеделник пак на тръстиката, и уроци, и училище, и работа 😪😓😭

# 511
  • София
Сега с тестовете, може да изиграе понякога лоша шега, като започне моята да философства, обикновено верните отговори били Б и В, в началото на теста никога не давали верен отговор А, някога така отговаря, вместо да реши задачата, а има време

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 11:42 от milka22

# 512
Имат време за изчистване на тези грешки, ама дали......

# 513
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм от 18.12 вкъщи, направо се размазах от почивка, ядене и социални контакти.
За ПИ - мисля към март/април да я запиша, да е мината геометрията. Дотогава ще й давам вкъщи. Не искам на Междучасие и СМГ, искам реална трудност.

# 514
  • София
Много благодаря за запетайките, rire!

# 515
За много години, момичета!
Да е здрава, мирна и успешна Новата 2025 Година!
Отдавна не съм влизала тук, сякаш инстинктивно игнорирам настоящето...No Mouth
Синко не е далеч от "симптомите", за които чета тук. Далече сме от средата дори, по МАТ. Оказва се, че имаме доста пропуски от предходните години и лека по лека започвам да се настройвам за другия т.нар. ешелон училища. В този смисъл,  Гита, много леко звучат постовете ти и въпреки, че не ми е първо дете пак е хубаво да ги чета и да се отрезвявам Simple Smile След миналогодишния цирк очаквам тази година да е още по- "зрелищно", та напъването за Топ 10 ми изглежда въображаем мираж. Това- за нашето семейство, не го обобщавам за всички Wink Та, по- скоро трябва да работя върху своите очаквания, децата ще имат своето място, да са живи и здрави.

Все едно аз съм го написала.

# 516
  • София
Здравейте, имаме дилема с един преразказ. Според Вас в какво време трябва да се напише(мин или сегашно) и да се описва ли в работатана майката при положение, че разказва бащата?

# 517
В минало време се преразказва и само нещата, на които баща е пряк свидетел/участник, т.е. без работата на майката. Също без как детето играе в стаята с войничетата в началото. И без накрая за котката.

# 518
Трябва да се разкаже в минало време - примерно начало: Аз имах син на 4 години и всеки ден със съпругата ми ходехме на работа.
Разказват се само епизодите, в които бащата участва или е свидетел на случващото се.

# 519
  • София
И аз така знам, но някак ми прозвуча странно.

# 520
Дами, търся ПИ онлайн, но по формата на НВО (да не е нещо по- сложно) и за двата предмета.
Видях Регалия предлагат, как са там ПИ? Други да препоръчате?

# 521
  • у дома
Дами, търся ПИ онлайн, но по формата на НВО (да не е нещо по- сложно) и за двата предмета.
Видях Регалия предлагат, как са там ПИ? Други да препоръчате?
Там са супер,близки като трудност до реалното НВО-недостатък е,че ги продават в пакет...

# 522
"Цирк"-ът е от МОН. А в тогавашната Седмокласна осъзнах какво ни чака и какво не ми се иска да допускаме от прекалени амбиции и зор. Ядосвам се обаче, че отиваме в другата крайност- лежерно отношение, мързел и демотивация. По МАТ решава домашни, но по БЕЛ днес се сети, че има преразказ на разказ от 7 стр. 😳 Може и аз да не съм в час, но това как се прави подобно на преразказа от ПИ (четене 2 пъти + 15 мин.преглед от детето и после за време)? Или преразказ на по- дълги творби е по друг начин? Толкова сложно ми се струва, а и смятам, че сами трябва да разбират какво се иска от тях. Вместо да използва времето за работа, всички вкъщи си блъскаме главите какво е точно заданието. Ако сега трябва да мина НВО...абсурд...😶

# 523
Unadesconosida, и аз така.
Мойта пък сега ми прави цирк - никой от нейната компания няма да ходи януари на пробни - и тя нямало. Абе еййй, като хвана тоягата....
Вчера цял ден решава задачи от движение - съответно аз обяснявам, обяснявам, викам, викам, накрая - скарани и сърдити всички.
Днес - от работа. Реве ми се...

# 524
  • София
Не сте сами, девойки! Чудя се как ще преборим шестицата по математика.
Като опитам да обясня, дърпа тетрадката, бута ми ръката, тръшка се и не дава да помогне никой - нито аз, нито брат му, да не говорим за баща му. А не може да ги решава, не се сеща, не ги разбира задачите от движение. В чудо сме се видели!
Цяла ваканция не е пипнал нищо, сега от два дни решава от частните уроци и задачите от училище, че във вторник има класно.

Общи условия

Активация на акаунт