СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 431
  • 806
  •   1
Отговори
# 585
Аз не разбирам защо е нужно между излизането на резултатите и подаването на документи за първо класиране да има дупка от една седмица. След като не може да се подават контестации и да се преразглежда оценяването този срок може да се съкрати поне на половина, че и повече. От там всичко останало ще се движи и ще приключи по-бързо.

# 586
Вероятно да имат шанс хората да се отърсят от шока, да пренаредят чакрите и желанията, да проучат училища, които до този момент не са поглеждали.. такива сладки моменти Simple Smile

# 587
  • София
Аз подочух за порочни учителски практики да оформят оценки след излизането на резултатите от матурите,  въпреки че би следвало да са оформени до края на месеца. Та, ето тук необходимост от няколко дни,  и още няколко да им връчат и самите свидетелства и хоп, тя минала седмицата помежду.

# 588
Те трябва да са завършили до 30.06, така че това дефакто е недопустимо.

2022/2023 когато изпитите бяха по-рано, резултатите се обявяваха преди края на учебната година.. а преди 10г, когато изпитите бяха през май, всички учители гледаха и се влияеха от оценките

# 589
  • София
Да, и аз смятам,  че нямат право, но уви, друга е практиката, знам от родители на предишни випуски.

# 590
  • София
Не мисля, че е възможно. Поне миналата и тази година не би трябвало с по-късните дати на провеждане. Децата трябва да си получат дипломите на 30.06, което значи че трябва да са оформени преди това(до 29ти например). Могат да се опитат да играят по нервите на деца и родители с оформяне в последния възможен момент, но много малко вероятно да успеят да дочакат и резултатите от НВО.
Не знам дали в по-малките общини няма шанс да изнесат резултатите по-рано, но за София и другите големи градове да подранят най-много с ден.
Иначе и аз като second мисля, че са дали толкова дни м/у резултатите и подаването на документите, за да могат да се проучат на спокойствие вариантите с вече ясните резултати. И много, и малко точки, пак искат мислене как да се подредят желанията.

# 591
Резултатите се обявават едновременно.
Самите удостоверения се вземат след обявяване на резултатите, тъй като те се вписват в тях.
Иначе миналата година в системата на някои деца до последно не им се визуализираха точките..

Действително имаше твърдения че някои учители се гъбаркат до последния ден, но до посления учебен, а не след официалния край на годината

# 592
  • София
Е, не, не става на 30-ти обикновено. Повечето деца, които познавам си ги получиха до към 5-ти на тържествено връчване и купон като за последно.

# 593
На училищата им е нужно физическо и технологично време да изготвят удостоверенията за завършен клас.

# 594
  • София
На училищата им е нужно физическо и технологично време да изготвят удостоверенията за завършен клас.
А освен това се вписват и точките от НВО в дипломите. Не може да стане преди да са излезли резултатите.

# 595
  • София
От 23 до 28 юли могат да се откъснат няколко дни и то ако се участва изобщо на трето класиране. Сестра му в този период е рожденичка и иска екскурзия или почивка за РД, така че някак ще гледам да се вместим.

# 596
В нашето училище са шампиони по гъбаркане с оценки, изпитвания и оформяния. Някои учители даже са стигали до висоти да гонят деца по коридорите, за да ги изпитват в междучасието, като често оценките се закръгляват надолу. Тормозът продължава до последната секунда, как иначе, нали това е и начин да запомнят завинаги седмия клас. До края ще има съспенс и гризане на нокти. И за капак, юли месец ще им подхвърлят дипломите от походна масичка в двора. Но пък  ме успокоява фактът, че се паднахме при сериозни учители по бел и мат, а по тези два предмета няма лошо да ги сгърчат малко.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 00:21 от Априлски душ

# 597
Поне ще има организация. Щото нашите ги даваха в канцеларията кой когато се замъкне.

# 598
Купих и аз всевъзможни помагала по БЕЛ и математика,също и практикумът на Регалия по БЕЛ.На малката госпожица са и трудни задачите от движение,работа и сплави,трети път на уроците по математика на които ходи,решават от тези задачи.Каза,че малко са и се изяснили,но и трудно и не знае как да ги съставя. Като видях помагалото,което похвалихте поръчах и него.Не смея да планирам почивки,някакси няма да ми е спокойно,преди да излезе резултата и съответно - класирането.

# 599
  • София
Преди 3 години ми се получи много добре с почивката. Но и матурите бяха седмица по-рано. Направиха ги и училището започна ремонт. Понеже само седмокласници оставаха след 15.06., ги пуснаха на дистанционно обучение, което на практика си беше жива ваканция. Само децата, които искаха да си повишат оценката ходеха да ги изпитват. С такава скорост спретнах куфарите за едноседмично море...изкарахме разкошно разпускащо напрежението време! Сега ще разчитам пак на last minute възможности! Само да сме здрави и да минат успешно и двата изпита!

Общи условия

Активация на акаунт