СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 929
  • 806
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Решиха в 2 темата задачи по математика, преди няколко страници, не е последната

Допълвам 23Б
https://www.bg-mamma.com/?topic=1699577.msg48855869#msg48855869
и по-надолу в постовете

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 23:04 от milka22

# 91
  • София
Междучасие
зад 22
Внимаваме да работим само в дм.
Страните на паралелепипеда са 20, 15, 20.
Това, предполагам, е сметнато.
Разстоянието от връх до диагонал е височина в триъгълника, определен от двете страни и диагонала.
С Теорема на Питагор намираме, че  диагоналът е 25. Изразяваме лицето по два начина: произведение на катети и произведение на хипотенузата на височината.
Така намираме височината 12.

Зад. 23
Сумата трябва да се дели на
- на 3+1+1=5
- на 3+6+4=13
- на 5+3+9=17
- на 3
5.13.17.3=3315
Сумата се дели на 33.15 и тъй като е по-малка от 66.30, единственият вариант е 33.15лв.

Такива задачи няма да се паднат на НВО, колкото и да са интересни.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 20:57 от Грета Ей

# 92
Благодаря. И аз така я реших, но дъщерята - не, започнахме да спорим, и... се усъмних в себе си.

# 93
Понеже и аз нямам достъп до пощата с материалите, може ли някой да ми изпрати пробния по МАТ на Междучасие.

# 94
  • София
И аз ще помоля ако може на лични за пробния по МАТ.

# 95
  • София
В Междучасие по БЕЛ дадоха ли ви разбивка на оценката на преразказа? Чудя се за липса на подробности колко точки приспадат? Моето чудо, хем още им дават да си помагат с текста, все е с къс преразказ. Не защото не го е запомнил, помни като слон! Ама не му идват думи да го преразкаже. Говорим, обясняваме,  преразказвам аз, накрая е школата -пак същото!

# 96
Моля и аз за пробния по математика на Междучасие, на лични.
Моята девойка ходи на БЕЛ, но беше от последните и няма резултат все още.

# 97
  • София
Някой може ли да обясни защо изреченията "Няма да излизаш! Не трябва да излизаш!" са в изявително, а не повелително наклонение?

# 98
  • ту тук, ту там
Ами формата за повелително наклонение е “не излизай”. В примерите няма никъде императивна форма. Аз не знам как другояче може да се обясни.

# 99
В Междучасие по БЕЛ дадоха ли ви разбивка на оценката на преразказа? Чудя се за липса на подробности колко точки приспадат? Моето чудо, хем още им дават да си помагат с текста, все е с къс преразказ. Не защото не го е запомнил, помни като слон! Ама не му идват думи да го преразкаже. Говорим, обясняваме,  преразказвам аз, накрая е школата -пак същото!
Дадоха ни лист с разбивка по критериите, беше щипнат с оценената работа. И преразказа върнаха с червено. Даже намерих една правописна грешка, която не бяха видяли.
Но понеже сме външни, се обадих по телефона и си взех работата от офиса им

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 11:50 от Априлски душ

# 100
  • София
Ами формата за повелително наклонение е “не излизай”. В примерите няма никъде императивна форма. Аз не знам как другояче може да се обясни.
Ха, мерси. Понеже на мен ми звучи много повелително, реших, че има някаква уловка.

# 101
  • софия
Ще помоля, Ако някой има възможност да ми пусне на лични пробния по БЕЛ и МАТ. Благодаря предварително!

# 102
Здравейте, Искам да попитам дали някой разполага с допълнителни пробни изпити по МАТ и БЕЛ, от тази година, освен тези от "Междучасие"? Ако имате такива, ще ви бъда много благодарна, ако можете да ми ги изпратите или качите в пощата.
Решила съм да тормозя детето. Макар че честно казано, на моменти ѝ се ядосвам, защото знам, че може повече, а друг път ми става жал за нея. В нашето училище тази година сякаш са решили да изцедят силите на децата като за последно. Всяка седмица имат тестве, проекти и устни изпитвания. Ако към това добавим и домашните от школите – направо лудница!
Понякога се питам, кому е нужно цялото това напрежение. Разбирам, че се борим за добро училище и среда, но знам също, че и след това ще продължим с частните уроци…

# 103
  • София
Така, ако някой иска пробен от Междучасие, да ми прати мейла си на лични и да каже БЕЛ или МАТ.

# 104
В Междучасие по БЕЛ дадоха ли ви разбивка на оценката на преразказа? Чудя се за липса на подробности колко точки приспадат? Моето чудо, хем още им дават да си помагат с текста, все е с къс преразказ. Не защото не го е запомнил, помни като слон! Ама не му идват думи да го преразкаже. Говорим, обясняваме,  преразказвам аз, накрая е школата -пак същото!

Същото е и у дома. Не му се струват никак важни детайлите, следи само основната нишка и както казаха в школата му - " Не предава настроението и чувствата в творбата" .
Тук има хубаво разбито оценяването на преразказа https://www.otlichnik.bg/%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0-png/

ПП. Моля и аз за пробният по Мат..

Общи условия

Активация на акаунт