СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 950
  • 806
  •   2
Отговори
# 105
  • София
Мили момичета, който е дал поща, вeче има материали за тормоз над децата.
Изпратих и БЕЛ, и МАТ, важното е да се гърчат.

# 106
Нека се гърчат, че иначе само глупости им влизат в главите. Ние сме майки, не лукови глави, и ще си изпълняваме задълженията

# 107
Здравейте, има публикувана информация за пробните изпити за външни деца в Регалия.
Пакет 6 изпита присъствени - 360лв. Ако искате един изпит, то възможността е само онлайн за 60лв. Това за мен е чисто изнудване!

# 108
Кой ви изнудва да ходите на изпит?

# 109
Кой ви изнудва да ходите на изпит?

Мен лично никой, защото смятам това да го пропусна.

# 110
Аз имам въпрос за пробните в СМГ учители. Преборих се с отвратителния им сайт, детето отиде на ТТ по Бел, но му прибраха листата, за разлика от Междучасие. Като излязат резултатите, дали пращат сканирана работата, или трябва да си я търсиш отнякъде и откъде, при положение че техният сайт няма ни телефон, ни дявол и няма даже с кой да се скараш по телефона. Да уточня, ние сме външни, не им ходим на курсовете
За разлика от тях, Междучасие са супер любезни, винаги си вдигат телефоните, даже и в Събота, връщат всичко, даже и статистика имат.
В общи линии, набрала съм им на СМГ учители

# 111
За онлайн изпит 60 лв. е прекалено. По-добре да решава от сборник. Същата работа ще е.....

За съжаление на мен ми е невъзможно да знам след 3 до 6 месеца как ще бъдат неделите, за да го запиша на всички присъствени. Не мога да си обясня защо не се обявяват изпит за изпит, а така.... Всъщност мога де, но ми е тъпо, че се възползват от родителите. 

Но наистина, не е насила....

Не мисля, че СМГ ТТ се дават сканирани. Резултатите са подробно по задачи, но самата работа едва ли. За пръв път и моят е на БЕЛ, така че не знам със сигурност. Възможно е да има ден, в който да се видят, но трябва да се пита по мейла.

# 112
Да, те най-вероятно ще ги дадат на табличка резултатите, но защо събраха листата, моята как да помни какви са били въпросите и нейните отговори. Ще им пиша едно мило писъмце, но ще изчакам първо да видя какво ще върнат и как.
Но организацията на Междучасие най-ми допада, както и на Примерно
От Примерно ги пращат по мейла сканирани, заедно с ключа и оригиналите.

# 113
  • Отвъд алеята зад шкафа
Преди мислех да взема пакета на Регалия, обаче се отказах - 6 недели по пробни ми се вижда излишно натоварване.

# 114
Голямата преди години ходеше на пробните в Регалия и в Междучасие. Но само в Регалия тренираха кой лист в кое пликче се слага и кое малко пликче в кое по-голямо пликче се пъха, къде да си пишат името, и къде не. Това ни го обясняваха на една родителска в училище, чертаха и рисуваха пликчета и стрелки на дъската, постараха се хората, но в моята глава нищо не влезе, а аз и бях на една бира след едно събиране в офиса , беше една жега и само до листа и пликчета ми беше тогава, доста трудно ми се видя цялото това чудо. Та, само в Регалия моята беше изтренирала упражнението с пликчетата, защото ако чакаше на мен да и го обясня, беше си загинала горката. Сега ако пак така обясняват подробно и тренират всички аспекти от изпита в реално време, бих ги платила тези пари, даже и моята да не успее да отиде на всичките им пробни.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 23:56 от Априлски душ

# 115
  • София
Стана ми смешно на чуденската къде ще сме нам си коя неделя. Е в седми клас къде може да сме, на линия, те само за Коледа дават почивка, всички дни и ваканции са на редовни или допълнителни занимания. Имах нужда да се похиля сама в тъмното, то и без туй изперкваме вече, а още е първи срок...

# 116
  • София
Бях попадала на някакви съвети за теста четене с разбиране, например първо да видиш въпросите, после текста, някой сеща ли? Или се бъркам с тестове по английски.
Уж лесно, но дъщерята вчера философства за едни въпроси и се ядосах много.

# 117
  • Отвъд алеята зад шкафа
Различни стратегии са с четенето - дали първо текста или първо въпросите. Първо - на който както му е по-лесно и ефективно, пробва двете стратегии и си избира. Второ  - такива стратегии имат смисъл при много кратко време и дълги и трудни текстове, както е в АК. На НВО имат нормално време и само един текст, така че спокойно могат да си го прочетат и 3 пъти.

# 118
  • София
За пробните: Аз засега съм най-доволна от Образователни технологии - събраха децата седмица след изпита - обясниха кой какви грешки е направил, има коментари по листите на грешките, върху какво да работи съответното дете, дори решаваха по математика допълнителен модул.
Междучасие: въобще не съм доволна от обратната връзка, тъй като такава няма - просто един резултат и статистика. Нищо друго. Иначе да, любезни са и тн.
СМГ - сега чакаме, но по опит от преди 5 години с баткото - отиваш на място и ти дават работата, така че си виждаш грешките, нямам спомен дали има коментари, ще видим като върнат сега.
Литера - там ни допуснаха като външни, но още чакаме резултат. Също прибраха всичко.

За мен пробните имат смисъл, за да се види как реагира детето. Това е специално при нас - както се и очакваше - отлични резултати по БЕЛ ( от тези, които са излязли), ниско представяне по мат ( отново го играем - ступор и рев пред задачите...нищо, че вкъщи няма проблем да ги реши...малко се върнахме в начална позиция, но се надявам, че имаме време да го преодолеем - начинът - ходене на изпити, за да преодолее страха.
Затова и ще купя комплекта на Регалия. Взех и практикума на Черен петък промоция Simple Smile...най-вече, за да тренира задачите.

# 119
  • София
В пощата ви чака нов инструмент за тормоз: БЕЛ от Ния.

На Регалия са им хубави задачите, като реалния НВО. Много добра обратна връзка, не се мотат с проверката.
Да не говорим, че този пакет върви с практикум по предмета, т.е. случайно генерирани тестове за подготовка.
Но 60 лв са си много. Аз ще си правя сами тестове, зарита съм от помагала от предни години.

Общи условия

Активация на акаунт