СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 452
  • 806
  •   1
Отговори
# 495
Аз не се включвам напоследък в темата, защото няма с какво да се похваля. Синковецът не е бил на пробни, домашните още не е седнал да пише. Но някой беше питал за пробни в Пловдив. Мога да дам като информация това:

За много години, всички да сме живи и здрави! На мен след матурите само това ще ми остане Wink

# 496
  • София
rire, би ли снимала един-два текста, моля те.
Да има запетайки за намиране.

# 497
  • Куциндрел
Ваканцията е така. Моето чак днес осъзна, че за утре за урока трябва да е преразказал 3та глава на Немили-недраги. Започна се - ама тя е много дълга, ама не знам до де да преразкажа. Разделих му текста, а той успя да си издейства срок до 12ти.

# 498
Цитат на: Грета Ей
link=topic=1710366.msg49087777#msg49087777 date=1735842777
rire, би ли снимала един-два текста, моля те.
Да има запетайки за намиране.
Не съм добра в снимането, но колкото успях. Файловете се оказаха големи 😤 Събрах ги в общ преобразуван ПДФ и ги пускам в ДОХ
https://dox.abv.bg/download?id=8779056a9d# - Линк за сваляне

Някой от темите още не са учени, но да има 🤭

# 499
Децата, които са в математически гимназии или паралелки как протича подготовката по МАТ за НВО и има ли такава?

Никаква още... Или не точно - в момента им обясняват как подробно да описват задачите. При тях това е предизвикателство - в момента решават по по-съкратен начин. Учителката им се притеснява, че ще измислят алтернативно решение и макар и вярно, проверяващите  няма да го за четат.
Иначе както писах по-рано, в тяхната програма има 3 часа математика повече седмично, изрешават 2 сборника всяка година и имат лятно домашно.
Очаквам втория срок да започнат да пререшат стари НВО-та.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 21:21 от fifi_0421

# 500
Учителката им се притеснява, че ще измислят алтернативно решение и макар и вярно, проверяващите  няма да го за четат.
Това никога няма да мога да го разбера - деца, които са положили много повече усилия, за да научат допълнителни похвати за решаване на задачи, да разгърнат начина си на мислене, да бъдат ощетени по този неадекватен начин.

Въобще тия НВО-та са пълна скръб по отношение "оценяването" на знания и умения.

За много години! Живи и здрави бъдете, семействата си с обич и внимание обгърнете! Нека да е благодатна и щастлива Новата година за всички! Flowers Four Leaf Clover

# 501
учителката ви не е ли чела това?

последното нво като пример
https://www.mon.bg/nfs/2024/06/nvo_math-7klotgovori_21062024.pdf

# 502
  • у дома
На последното НВО задачата от втората част с разлагането познати деца я бяха решили по различни начини-3-4 различни-всичките си имаха пълен брой точки.
Преди доста години голямото ми дете беше решило една от задачите по различен от дадения в указанията начин-бяха си му дали пълен брой точки.

# 503
  • София
Моят досега от ваканцията 7 дни писа. Реши 8 стр домашно по мат, има още 2стр за утре и другиден. По бел реши 4 теста и има да пише 2 преразказа тези дни. Не мога да се оплача, всеки ден за по час-два сяда. Виж...кака му 10ти клас нищо не е пипнала.

# 504
  • Отвъд алеята зад шкафа
А, аз да не казвам за нашата кака, приеха я в университет още ноември и оттогава е шапка на тояга.
Наборката поотметна вече домашните, направи 2 ПИ, които аз й дадох, остана един преразказ още от домашното. На първите модули прави тъпи грешки и явно трябва да се работи в тази посока. Много лесно се губят 5-6 точки от нищо.

# 505
  • София
И като се удвоят- ето едни минус 10- 12 точки от бала, все обяснявам, моята започва да разбира уж. И тя е много разсеяна

# 506
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, като се добави някоя и друга точка от незнание на задача, от теза, от преразказ..."ееей, аз това го знам, чудих се между А и В, ее, що писах А, знаех си, че е В" или "аз този минус не съм го видяла"

# 507
  • София
Точно. За да се преодолее, трябва много решаване много упражнения, но това е досадно и скучно.
Опитвам се да се сетя  едно време какво беше, аз решавах, но нямаше разсейващи факторите като телефони и таблети, не знам, но някак си бях възприела влизането в гимназия като страшно важен въпрос, то и така не е добре да се възприема като въпрос на живот и смърт

# 508
Здравейте и за много години! Пожелавам на всички деца успех и реализиране на мечтите им да влязат в най-желаната от тях гимназия! За нас е ясно - здрави нерви!

Моята госпожица решава задачи всеки ден от ваканцията, подготвя се за класно по Мат и Бел.

Ще изчета какво сте писали за школите и пробните изпити. До сега ходи само на 1вия в Междучасие, но може би ще сменя за следващия етап.

За мен вече започна работната година и от вчера си задавам един въпорс - 'как съм го живяла така тоя живот'. През ваканцията се наспахме, разнообразихме...И сега като се сетя от Понеделник ка се почва пак въртележката, направо ми прилошава.
За море не мисля (ще зависи изцяло от класиранията), почнах да гледам самолетни билети за началото на Септември, поне да си занимавам с нещо главата.

# 509
Точно. За да се преодолее, трябва много решаване много упражнения, но това е досадно и скучно.
Опитвам се да се сетя  едно време какво беше, аз решавах, но нямаше разсейващи факторите като телефони и таблети, не знам, но някак си бях възприела влизането в гимназия като страшно важен въпрос, то и така не е добре да се възприема като въпрос на живот и смърт

По наше време се влизаше с изпит - 4 задачи с повишаваща се трудност. Аз, разбира се, сбърках най-лесната, щото нали "супер елементарна"....`(хахахха, моят няма на кой да се метне). Всяка задача даваше една единица и с оценка 5 от този изпит можех да вляза и в МГ. Избрах друго училище, де, но мисълта ми е, че сега нямат право на грешка, ако искат определени училища. И, не, че не могат да сметнат 8*7 или да съберат 5+12, ама се разсейват. Не е оправдание това, разбира се..... Дано се стегнат на самото НВО и да дадат всичко от себе си.

Общи условия

Активация на акаунт