СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 431
  • 806
  •   1
Отговори
# 555
Аз бих искала някой да разясни задачите от движение как се решават стъпка по стъпка. Да, таблица с данните, ясно. Ама като имаме две лодки, дето тръгват една срещу друга, и едната има престой, а другата не помня вече какво, и има движение по течението и срещу течението....Въпросът ми е има ли универсален начин за решаването им.
Ивчето, това ми се струва доста систематизирано, дано да ви е полезно!
Най-важното в да се запази фокус - какво е изразено с х и какво се търси всъщност!

Много благодаря! Само да кажете от кой сборник са.

# 556
  • София
Една учебна тетрадка на Веди. Не съм я виждала в продажба, само на курсистите я даваха.

# 557
  • у дома
На мен ми е омръзнало да повтарям,че който тръгва по-рано/или започва работа по-рано/ пътува повече/работи повече/ и обратното този ,който тръгва по-късно/или започва да работи по-късно/ пътува/работи/по-малко...

# 558
  • София
Ох, до работа още не сме стигнали! Там пък каква ще е мъка...

# 559
  • у дома
Ох, до работа още не сме стигнали! Там пък каква ще е мъка...
То е абсолютно същото като път,скорост време...Децата се затрудняват на задачите от капитал и лихва-просто самите термини са им далечни и непознати.
Преди в пощата имаше писани от мен правила за път,скорост,време/съответно не са качени от мен,но няма значение/-дават представа за различните типове задачи...

# 560
  • Отвъд алеята зад шкафа
-когато тръгват по различно време трябва да означим едното време с х, а другото до изразим чрез х. Пример: който е тръгнал с 30 мин по-късно, ще има време х +0.5 ( времето винаги е в часове).

Тръгналият по-късно би трябвало да се движи по-кратко време.

# 561
Моята другата седмица имат класно по мат на задачи за движение, работа, сплави и уравнения. Като си го знам нашия учител, със сигурност ще има поне две гадни задачки- една с разлагане, една за работа. Той задачи за работа и движение им даваше по много още от миналата година и очаква да ги знаят. Моята отказа да решава текстови тази ваканция категорично, били и омръзнали, били досадни, в час решавали  такива и т. н. оправдания. Решаваше малко геометрия, която взеха преди ваканцията, защото и е интересно, но класното няма да е на нея, та ще видим какви ще ги сътвори.
Иначе тази ваканция като цяло се прекара в лежане и гледане на филми, ставане по обяд, лягане в 2-3 часа, пей сърце, но за кратко. Гадната действителност започва пак.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 23:40 от Априлски душ

# 562
  • Стара Загора
Здравейте, момичета! За много години
Опитвам се да намеря датите за класиранията и подаването на документите, обаче не мога да ги открия.
Може ли помощ?
Благодаря.

# 563
  • София
Здравейте, момичета! За много години
Опитвам се да намеря датите за класиранията и подаването на документите, обаче не мога да ги открия.
Може ли помощ?
Благодаря.

# 564
  • София
-когато тръгват по различно време трябва да означим едното време с х, а другото до изразим чрез х. Пример: който е тръгнал с 30 мин по-късно, ще има време х +0.5 ( времето винаги е в часове).

Тръгналият по-късно би трябвало да се движи по-кратко време.

Много ясно.
Като пиша от телефон и не виждам целия текст. Коригирах, за да не се обърка някой.

gato, алгоритъмът на Веди наистина е като за възрастен човек, но в школата обясняват на децата с примери, така че е ок като за нов материал. Който иска по-сложни задачи, ще решава и ще се научи. То със всичко е така.
Учат ни на лесното, а после сами надграждаме.

# 565
  • София
Аз бих искала някой да разясни задачите от движение как се решават стъпка по стъпка. Да, таблица с данните, ясно. Ама като имаме две лодки, дето тръгват една срещу друга, и едната има престой, а другата не помня вече какво, и има движение по течението и срещу течението....Въпросът ми е има ли универсален начин за решаването им.

# 566
Гледам графика и си мисля колко ще е прекрасен Джулая тази година, в очакване на резултати.

# 567
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ивалета, от кой сборник са тези страници?

Ние на Джулай заминаваме за морето. Според мен резултатите ще са излезли преди това, няма да са чак в последния възможен ден. 2024 не излязоха ли по-рано?

# 568
  • София
Ивалета, от кой сборник са тези страници?

# 569
Ивалета, моля за снимки на теорията и за другите задачи от моделиране /работа, капитал, сплави/. Надявам се няма да те затрудня.

Общи условия

Активация на акаунт