СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 427
  • 806
  •   1
Отговори
# 630
Когато голямата ми дъщеря беше 7 клас ходеше на школа само по БЕЛ, учеше в математическо училище. През месец май отиде на един пробен по математика / в Регалия/ и на един пробен по БЕЛ / в Литера/. След като излязоха резултатите, имаше 5 мин. консултация с учител на място. Наблегна да преговори това, което я посъветваха там.

# 631
  • Бургас
Рир, браво на наборката!
В Бургас на ПИ на ОТ текстовете за четене с разбиране са за руните. Преразказът е на "Сърце" (Зорница Раданова).

Моята девойка ми сипва на час по лъжичка кофти изненади. Оказа се, че на ПИ има не 85, а 62 т. Не разбрала тя, че тези от преразказа са включени и си ги добавяла наново. Отделно се прибра с 4.40 на класното по БЕЛ. И на двете места е допуснала толкова елементарни грешки, че яд ме хвана. Аз меля, тя ми вика "е добре де, това е само първи ПИ/първи срок". Как ли ще цъфнем от втория?!

Скала за оценяване на преразказ

# 632
Явно са различни - текстът за четене с разбиране е за някакви пингвини, а преразказът е от името на Силки Боб - "След двадесет години"
На soul free, ли трябва да ги пратя за забелване? ПДФ предполагам?

# 633
  • Бургас
Не знам на кого се пращат, но имам готовност и нашия да споделя.

# 634
  • ПЛОВДИВ
Може да пропусне две занимания на курса, ако решите. В неделя изобщо има ли някакви ПИ?

На Примерно всички са в неделя, но тук чета, че са по-лесни от истинското НВО.

# 635
Докато се чудя за онлайн ПИ на Регалия, при нас цъфна присъствен ПИ по МАТ още в края на този месец. Чакам с трепет дали ще взимам ли сопата.

# 636
  • Пловдив
Здравейте.
Някой записал ли си е до кога се заявява явяване на НВО по английски и от къде се сваля заявлението? Нещо съм си загубила тази информация. Flushed

# 637
Явно са различни - текстът за четене с разбиране е за някакви пингвини, а преразказът е от името на Силки Боб - "След двадесет години"
На soul free, ли трябва да ги пратя за забелване? ПДФ предполагам?

Ако можеш да ги сканираш за предпочитане като снимка, т.е. форма jpeg примено. Мога да ги забеля, но няма да е веднага.
Ако имаш и отговорите, ще е чудесно.

На Литера са по-трудни от реалното. Умишлено се правят така, за да се види къде децата имат пропуски.

# 638
  • София
Здравейте.
Някой записал ли си е до кога се заявява явяване на НВО по английски и от къде се сваля заявлението? Нещо съм си загубила тази информация. Flushed
От 3 до 17ти Февруари се подават заявления за явяване на НВО по английски език в училището. Бланката от сайта на училището,  или на място там.

# 639
Забравих да споделя нещо, което няма точно връзка с НВО, но може и да е от полза при някои дечица.

ЛЛ назначи на големия профилактични кръвни изследвания и аз добавих витамин Д и В12. Така и така ще го дупчат....

Оказа се, че и двата витамина са му дефицитни. Много се изненадах от Б 12, защото детето без месо не сяда на масата. Предполагам, че заради бързото израстване са дефицитите.

Взех му спрейчетата на бетър ю. и добавих и фолиева киселина. Приема ги от седмица - не лекуват мързел Simple Smile , но се надявам да му подобрят общото състояние и да намалят разсеяността.

Само обърнете внимание на начина на прием на витамините. В12 се впръсква в устата на гладно сутрин.
Витамин Д е мастноразтворим витамин и най-добре се усвоява с мазна храна. Просто, за да има смисъл от тях го казвам.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 13:47 от TheFuture

# 640
Здравейте и от мен! Не съм влизала от доста години тук, но и мен вече ме стегна шапката здраво с една изключително разсеяна седмокласничка и една 11-класничка. Имам чувството, че малката толкова е прегоряла вече, че направо е вдигнала ръце и се е предала, а аз съм страшно притеснена...

# 641
  • София
Момичета, пак казвам, успокойте се!

Децата ще си намерят мястото. Кое ви е по-важно, детето да научи така желания немски или да учи в НЕГ?
Ако му се учи езика, и в 47 СУ ще го научи (или където преподават немски).

10 000 деца кандидатстват в София, отличниците статистически погледнато са около 10%. Останалите 90% са нормални деца, също каквито сме били ние преди 30 години. Ако ги побъркваме сега, ще се откажат съвсем да учат.
Не сте ли забелязали, че най-учещите деца си учат сами, не защото ние ги тикаме.
Има деца, които никога няма да схвахат математиката за шестица и такива, дето няма да успеят да преразкажат текст. Да ги връщаме ли?

Изберете си вино и пийте!

# 642
Много е рано за прегаряне, по повод на по-горния пост. Поговорете с детето и ако вие натискате, отпуснете малко хватката…има живот и след кандидатстването.

# 643
  • ту тук, ту там
Я по този повод подсказвайте училища, където се учи немски, моля. ☺ За София. Освен НЕГ, 73 и 35-то?

# 644
В 35то не ни харесва задължителния втори руски. С втори руски са и част от паралелките във втора немска. Мисля в 12 то и 31 во  има  немски с английски, колко са добри не знам.
Но когото му е ок да учи руски 35 то е идеален вариант. И само да допълня, че втория език се учи доста сериозно и до 10 клас, а после в профила направо си го научават, така че хич не е за подценяване
Иначе моята не бих казала, че е прегряла, просто е изморена. В училище и деца и учители говорят само за матурата, доста учители заплашват с ниски оценки, все повече стават домашните, като някакъв погром е. Моята отбива само топката и гледа да се скатава, все полезни умения

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 11:18 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт