СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 417
  • 806
  •   1
Отговори
# 705
Със сигурност частно. Даже ми звучи на
Скрит текст:
пчмг

# 706
Минаха и двете класни. Идеята на учителките е да имат възможност и време след това да си повишат оценките. Не е лошо като цяло. По БЕЛ резултатът от класната добре, ама по МАТ ми се реве. Сега ще трябва да повишава оценки принцеската

# 707
Със сигурност частно. Даже ми звучи на
Скрит текст:
пчмг
Скрит текст:
Питагор по-скоро.

# 708
  • София
Нейно Величество благоволи да се вслуша и сега моля за съвети къде да чета за опциите за кандидатстване с рисуване.

# 709
  • София
Човече, има тема в мамата:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1672118#new

# 710
Spensa, Да де, загубило ми се е името на основното, те нали се нароиха😂

# 711
  • София

Тази я намерих, ала доста е по-кротко от тук и реших, че нещо изпускам 🥹

# 712
И при наборчето минаха класните. Чака резултати. Обаче учителят по мат много отсъства. Понякога го заместват, понякога не. Притеснена съм.
Вашите деца до къде са с материала и по двата предмета?
При нашите не решават задачи за моделиране. Минаха бързо само през движение. По бе - части на изречение, по лит са взели 5-та глава на "Немили-недраги". Имам чувството, че изостават и ще им изсипят или прескочат материал.

# 713
И при наборчето минаха класните. Чака резултати. Обаче учителят по мат много отсъства. Понякога го заместват, понякога не. Притеснена съм.
При нашите не решават задачи за моделиране. Минаха бързо само през движение. По бе - части на изречение, по лит са взели 5-та глава на "Немили-недраги". Имам чувството, че изостават и ще им изсипят или прескочат материал.
По математика започнаха вече геометрията на Признаци за успоредност на две прави са. По БЕЛ са на Х-та глава на  „Немили-недраги“. Но задачите за моделиране си ги минаха всички видове. Последно бяха сплавите.

# 714
  • София
При нас по математика май минаха задачите за моделиране, предстои класно, учителката е и класна, притеснявам се, че много време в часовете отделя за проблеми с дисциплината, вместо да се занимава с това само в час на класния. По БЕЛ са на Немили-недраги седма глава.

# 715

Ние сме с много лоши учители и по математика, и по БЕЛ, за съжаление още от 5 клас насам. По математика завърши 6 клас с 12 непреподадени урока. Целият час минава в крещене по децата, че не спазват дисциплината, което съответно води до това, че те още повече му правят напук. По БЕЛ от 5 клас насам не са направили нито един преразказ (за сравнение с учителката на дъщеря ми в 5 клас в същото училище, която непрекъснато им дава преразкази), а според синът ми ако на НВО напише теза по изискванията на учителката от училище, а не от школата, и една точка няма да хване. Така че и да са напред, и да са назад с материала спрямо школата, ползата е нулева. Само се моля да не му оставят 5-ци за годината по двата предмета, защото по БЕЛ ще има 5-ца за първия срок със сигурност. Ако това стане вече ще е трагедия след всички часове учене и частни уроци.

# 716
Нашите са минали уроците за ъгли по математика. По бел приключват с Немили недраги

# 717
Чета текста от класното по БЕЛ по формата на първи модул от НВО и думи нямам.. Не знам от къде госпожата изкопа този текст.
Само един от въпросите:
Като имате предвид двата източника на информация, напишете два факта, които НЕ съвпадат - един от текста и един от таблицата.
Текстът тук:
Скрит текст:

Отделно преди време им беше дала да пишат теза върху "прости и веч прощавай". Естествено резултатите почти отчайващи.
След това им е диктувала нейна теза по този стих. Честно, има ли и по скоро колко седмокласника могат да напишат това:
Скрит текст:
Прости ме и веч прощавай
"... Повелителните глаголни форми в етимологичната фигура изказват искане на един любящ син от тъгуващата майка на раздяла. Мотивиран от алтруизма, свободата на духа, родолюбието, свободолюбието, дълга и отговорността към народа си, младият човек е направил достойния житейски избор да тръгне по пътя на борбата и саможертвата. Лирическият герой желае опрощение за причинената майчина мъка, която разбира, но е непоколебим в решението да следва идеала. Вторият глагол има значение на сбогуване завинаги. И майката, и синът имат предчувствието за вечна раздяла и стихът прозвучава тъжно, но робското време налага жертвата в името на българското бъдеще. Изключителните личности като ботевия герой, избрали себеотрицанието, имат вечно място в родовата памет на свободните българи, защото са оставили не преходни уроци по хуманност и обич към родното.

# 718
Fifi, какво му има на текста? Това е текст за четене с разбиране, част от въпросите на НВО-то също ще бъдат върху такъв текст. Срещала съм вай-различни текстове в тестовете- от информация за растения, през албуми на изпълнители и  Оскари до Чипровски килими.

# 719
Fifi, какво му има на текста? Това е текст за четене с разбиране, част от въпросите на НВО-то също ще бъдат върху такъв текст. Срещала съм вай-различни текстове в тестовете- от информация за растения, през албуми на изпълнители и  Оскари до Чипровски килими.

Да, така е. Но въпросите и отговорите към него са пълни с двусмислие и някакъв далеч контекст, като това, че според госпожата в текста Джими Ейнджъл бил златотърсач, а в таблицата - пилот. Къде в текста се разбира, че е златотърсач, но не е пилот?  
PS. А в действителност, той е пилот..

Общи условия

Активация на акаунт