СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 394
  • 806
  •   1
Отговори
# 795
Да, в някои училища има такива инициативи, но това трябва да е масово, във всяко училище и най-важното - регулярно, през месец нова тема, а не веднъж в годината.
Нон стоп на децата трябва да се напомня, че навън дебнат опасности и как да реагират в дадена ситуация. Те приемат доста по-сериозно дадена тема, прадставена от специалист, лектор, от колкото от родителите, особено в тийн възрастта.

# 796
  • София
Аз се опитвам винаги да почукам. Изисквам същото и от децата, когато идват в нашата стая. На никого няма да е приятно да го сварят гол например.
Племенника ми е на 7 години и наскоро искаше да му направим такава табела за вратата на стаята му (Моля, почукай!), че видиш ли родителите му си позволявали да влизат по всяко време. Sweat Smile

# 797
Децата ни са институционализирани още от много малки и времето, което прекарват в училище е повече от времето им вкъщи, като извадим, разбира се, часовете, прекарани в сън. Естествено и влиянието на училището е обременяващо, защото в повечето случаи е лошо и родителят няма време, а често няма и информация какво се случва, за да може да компенсира. Но пък е лесна жертва, защото може да бъде обвинен за всичко, докато институцията, заедно с много индивиди в нея, които често са освен недоброжелателни, но и откровено вредни, остава чиста.
Иначе за стаята, аз чукам на вратата.

# 798
  • София
Аз също чукам, когато влизам в стаите и на двете деца (сега, честно казано, понякога умишлено докато почуквам отварям вратата, за да не няма време да скрие телефона Simple Smile

За първа и втора смяна: още преди много години ( не ми се проверява) трябваше всички училища да преминат на едносменен режим, като дори гратисният период изтече...Въпросът е, че на практика, за да го направят трябва да намалят или броя на паралелките или да преместят училището в друга сграда. Въпросът е чувствителен, тъй като ако изведнъж разберем, че например  НЕГ от 180 деца приема 90, или желаното начално училище от 4 паралелки става на две и изведнъж ще разчитаме на съседен район, или училището на детето го изместват от централните части в покрайните на града, но пък ще са една смяна,  предполагам, че по-друг начин ще разсъждаваме и най-вероятно ще сме твърдо срещу това.   

# 799
Няма как всички училища в момента да преминат на едносменен режим, освен ако не се строят сгради, което не виждам да се случва. Дори и някои училища да намалят приема, тези деца трябва да отидат другаде, т.е. някое друго училище няма да е достатъчно, за да ги побере.

Аз лично не виждам чак такъв голям проблем в смените. И ние сме били така. Малко е трудно да си подготвяш домашните, като си втора смяна, понеже се спи повечко, ама....

# 800
  • София
Моля, да кажете ако искате нещо в първия пост да променяме, че трябва да пускаме новата тема.

# 801
С новия министър вече сме били на матура.

Може ли да споделите как е минала матурата?

# 802
Е как да мине:-) сякаш министъра лично е писал и решавал после Simple Smile

# 803
  • София
Е, синът ми беше на матура, а Вълчев беше министър и правеше реформи.
Дори не помня какво беше променил, сигурно учебниците и заплатите. Но съм го запомнила с добро.

Сега, по същество.
ПИ на ОТ се оказа с повече клопки, отколкото очаквах. Колкото и да изглежда лесен, на който го дам, успява да се оплете. На СМГ си има задачи, които детето няма и да започне, а на ОТ ще си мисли, че са лесни. Такива грешки, обаче, ще се коментират с преподавател и няма да се повтарят в последствие.
Задачата ПИЗА изобщо не и е мястото преди да са учили ъгли, само нея не одобрявам.

# 804
  • София
Здравейте,
Бихте ли споделили как се справят вашите ученици  с  Регалия практикум. Обмислям да  инсталирам тези тренажори и да  започнем сериозната подготовка.

# 805
за момента не добре. Има много неща, които не са учили все още, а тези които са по материала, изучен до момента са прекалено задълбани в детайли за авторите и подобни неща - за БЕЛ говоря

# 806

Общи условия

Активация на акаунт