козметиката на ТАЛОДЕРМА - 5

• 56 205
  • 513
  •   1
Отговори
# 210
Здравей amadis   bouquet

Би ли ми казала къде в Русе мога да намеря слънцезащитните продукти на Талодерма в Русе?По-конкретно, кремът с фактор 50+(мисля, че така пишеше в горните постове Blush)
Благодаря предварително

Здравей  Hug
Сега пуснах справка, но никоя аптека не е заредила слънцезащитните ни продукти още. Ще ти дам 2 аптеки - ако искаш звънни и попитай / има склад в Русе, който зарежда от нас и разпространява продуктите ни, но няма как да знам в кои аптеки/
Милениум 77 тел. 86 27 76
А-ка 33          тел. 82 18 00

Имаме и нещо като дистрибутор в Русе. Ще ти дам мобилния и телефон. Тя е взела слънцезащитни, но сигурно вече ги е продала - ако са били по заявка. Сама избери как ти е по-удобно.
Татяна Михайлова 0888 75 77 44
Успешен ден   bouquet

Аптека 33 си ги поръча преди малко. Утре вечер ще можеш да си ги купиш  Peace
Милениум 77 също е поръчал детския 50+ и други слънцезащитни!

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 12:41 от amadis

# 211
Здравей отново amadis

Тези дни си набавих избелващия лосион и дневния крем. Крема започнах да си го ползвам веднага и мога да кажа, че съм очарована. За лосиона реших да изчакам няколко дни, понеже съм в цикъл и сега кожата ми е по-чувствителна от обикновено.
В тази връзка искам да попитам, когато имам по някоя възпалена пъпка по лицето (а то почти винаги ще се намери по някоя, за съжаление), трябва ли да я избягвам при нанасянето на избелващия лосион или да мажа наред? Не съм сигурна как ще е по-добре и реших да не започвам да го използвам, докато не те попитам

Мерси предварително
Здравей!
Нанасяй смело  newsm10 Проверено е от Веси. Освен това, малко бонусче - след като мине пъпката няма да остане белег.
Лек ден   bouquet

# 212
Добро утро, Амадис! Пак се включвам с въпросче. накратко, за да не се връщаш назад: ползвам от 4-5 дни крема за м. и см. кожа в туба, маската п-в акне, околоочния крем и Протекта 50+, докато намеря Протекта 50+кидс. Маската я ползвах 2 пъти, защото в момента лицето ми е чисто, но крема за мазна и см. кожая го нанасям сутрин и след него слънцезащитния. Бях ти се оплакала,че кремът доста ми опъва кожата. Вчера имах на 3 места около устата на бузите олющена кожа, но днес тези участъци са се уголемили. Мисля си, че просто кожата ми там доста се е поизсушила. Какво да предприема? Другите 2 крема за м. и см. кожа в кутийка дали са подходящи? Или нещо друго, което да ми предложиш за цялото лице, а пък маската и крема в туба да ги оставя само за челото и брадичката?
Сега друго. Вчера търсих в аптека"И. Стоянова" във Възраждане детския слънцезащитен, но ми казаха, че в момента цеха ви е времонт и не го пороизвеждате. LaughingДнес ще изчакам съвета ти и ще се запътя към Марешки, че са по-добре заредени с ваши продукти.
Извинявам се за многословните разсъждения! Blush
Привет  newsm51
Явно ти идва сухичък крема в тубичката. Обелената кожа нали е на участъците, които си третирала с маската? И на мен ми става така. /Аз си слагам на носа и брадичката и ако постоя повече,  2-3 дена след това кожата там се бели/Оставяме я за случаите, в които имаме пъпки и я нанасяме само на тях. А отгоре нанясаше ли слънцезащитния? Това, което ти предложихме беше терапия за лечение на акне, но сега като нямаш прояви - спокойно можеш да ползваш дневния и нощния крем на Талодерма за мазен и смесен тип.
Thalloderma ®
1.Дневен крем за лице – мазен и смесен тип кожа
билкови екстракти от Репей, Хвощ, Хмел и Бял равнец, вит. А и Е, UVA и UVB филтри.
2.Нощен крем за лице – мазен и смесен тип кожа
билкови екстракти от Див кестен, Розмарин, Глог, Невен и Бреза, вит. А и Е.

Ох - винаги ще има неразбрали  Tired - правим ремонт само на производствените помещения на галениката, но козметиката и билките си вървят с пълна сила.

Слънчев ден.   bouquet

# 213
  • Благоевград
Здравей elikain  Hug

За твоя отговор се консултирах с колежка и ти направихме следната програма.
Thalloderma ®
Избелващ ЛОСИОН
С АНА (Гликолова, Млечна, Лимонена и Винена)
екстракт от Сладък корен
екстракт от Ябълка, Грозде и Лимон

Комбинация от АНА киселини, билкови и плодови екстракти с комплексен дермато-козметичен ефект. Подпомага отделянето на мъртвите клетки (пилинг ефект), подобрява кръвоснабдяването, стимулира синтеза на колаген и обновяването на кожната тъкан. Успокоява и омекотява кожата. Екстрактът от Сладък корен препятства свръхсинтеза на меланин. Избистря и изравнява тена. Подобрява кожната текстура.
Подходящ за всички типове кожи, вкл. при третиране на хипоксична кожа, мазна кожа (за намаляване броя на милиумите и петната от пъпки, частично свиване на порите).
Този химичен пилинг ще премахне вроговените мъртви клетки от повърхността на кожата, без да прави микро рани, както механичния. Спри да употребяваш скрабове, поне по време на терапията. Също те съветваме да спреш всички антибактериални продукти, такива съдържащи триклозан, триклокарбан, всички хлорсъдържащи съставки, поради това, че те предизвикват хлор-акне и водят до резистентност. В крайна сметка - спират да действат и започваш да се въртиш в омагьосан кръг.
Основният принцип на действие на АХА киселините се изразява в "разхлабване" на връзките между клетките в повърхностния слой на дермиса, стимулиране на клетъчното делене и увеличаване натрупването на глюкозаминогликани  в този кожен слой. Така се подобрява текстурата и общото състояние на кожата, отпушват се порите и се почистват в дълбочина.
Химическия пилинг, който те съветваме да правиш изисква и силна слънчева защита:
PROTECTA ® - сленцезащитен крем
SPF 50+ KIDS - UVB, UVA I, UVA II и IR, Алое вера, Орех, Д-пантенол, Бизаболол, вит. Е, без парфюм, без РАВА, 50 мл.
Съставките му много добре повлияват акнето:
Бизаболол: природен продукт с мощно противовъзпалително, антиоксидантно и антимикробно действие;
Орех, екстракт: защитава кожата от вредното влияние  на слънчевите лъчи, подпомага безопасното бронзиране на кожата;
Алое, екстракт: оказва лечебно, бактерицидно и тонизиращо действие
Д - пантенол: заздравява, овлажнява и изглажда кожата
Витамин Е (£-Токоферил ацетат): най-важният антиоксидант; усилва кожния метаболизъм и активността на витамин А, предотвратява образуването на прекиси, които водят до преждевременно остаряване на кожата;
Първите признаци на стареене са обикновено в областта на очите и ти предлагам да им противодействаме с колагена от нощния крем за околоочен контур на Талодерма.
Нощен крем – за около ОЧИТЕ
Ихтиоколаген, екстракти от Див кестен, Слез, Глог и Ружа, вит. А и Е.

Дано сме помогнали. Пиши за резултати!   bouquet

Здрасти, Амадис! Много ти благодаря за бързия отговор и за вниманието, с което се отнесе към моя случай. Само, че имам няколко въпроса:
1. Да уточня, за да съм сигурна - взимам избелващия крем и само с него третирам кожата, така ли? Да де и после със слънцезащитния, това ясно, но исках да те питам дали няма нещо за всекидневно почистване? Искам да кажа, мога ли да изпозвам някакъв гел за почистване на лицето или нещо подобно?
2. Преди да получа твоя отговор си купих почистващия лосион за мазна и смесена кожа, мога ли да го използвам заедно с избелващия крем?
3. Голям фен съм на маските и се нагледах на тази за акне. Даваш ли да си я взема?  Rolling Eyes А също имам и от вашата хума, много ми харесва, не бях срещала толкова финна.
4. Колко време да продължа с тази терапия и как точно да я прилагам - веднъж или два пъти дневно?
5. И последно - след като приключа с тази терапия, с какво да поддържам кожата си?
Благодаря ти

# 214
Амадис, благодаря за бързия отговор! Щом е така, още довечера ще се нацапам, че нямам търпение вече, а имам едно чудовище избило на бузата, което още не се е скрило съвсем  Rolling Eyes
Дано скоро да се похваля с резултати от лосиончето

# 215
....

Здрасти, Амадис! Много ти благодаря за бързия отговор и за вниманието, с което се отнесе към моя случай. Само, че имам няколко въпроса:
1. Да уточня, за да съм сигурна - взимам избелващия крем и само с него третирам кожата, така ли? Да де и после със слънцезащитния, това ясно, но исках да те питам дали няма нещо за всекидневно почистване? Искам да кажа, мога ли да изпозвам някакъв гел за почистване на лицето или нещо подобно?
2. Преди да получа твоя отговор си купих почистващия лосион за мазна и смесена кожа, мога ли да го използвам заедно с избелващия крем?
3. Голям фен съм на маските и се нагледах на тази за акне. Даваш ли да си я взема?  Rolling Eyes А също имам и от вашата хума, много ми харесва, не бях срещала толкова финна.
4. Колко време да продължа с тази терапия и как точно да я прилагам - веднъж или два пъти дневно?
5. И последно - след като приключа с тази терапия, с какво да поддържам кожата си?
Благодаря ти
Здрасти   bouquet
Добре, че си систематизирала въпросите иначе сигурно щях да пропусна някой отговор. Започвам  Grinning
1. Препоръчахме ти избелващ ЛОСИОН! Вярно имаме серия избелващи продукти - крем и серум, но тяхната цел е да възпрепятстват синтеза на меланин, а ние не търсим този ефект. Лосиона съдържа меки плодови киселини, които ще осъществят химическия пилинг от който се нуждаем. Няма да търсим избелващия му ефект, а пилинг ефекта. Вечер, след почистване на лицето се нанася за 15 мин, измива се с хладка вода, тонизираш с Тоника за мазен и смесен тип кожа, който си си купила и нанасяш нощния крем за околоочен контур НА ЦЯЛОТО ЛИЦЕ.
Сутрин, отново почистване, тонизиране и слънцезащитния крем за деца с SPF 50+
2. Можеш да допълниш почистващата си серия с :
Тоалетно мляко – мазен и смесен тип кожа
Глицерин, Урея, екстракти от Лавандула и Репей, вит. А и Е
Глицерин: оказва хидратантно действие, омекотява кожата без да я омазнява
Урея: участва в състава на естествения овлажняващ фактор; със забележителни хидратантни свойства; в по-големи концентрации действа кератолитично (излющващо)
Лавандула, конкрет: действа епителотонично, анти-септично, анти-паразитно, противовъзпалително, успокояващо, противосърбежно, репелентно;
Витамин А (Ретинил палмитат): регулатор на растежа, участва в окислително-редукционните процеси в кожата и в обмяната на белтъците, мазнините, нуклеиновите киселини, хормоните и др., регулира образуването на себум и потоотделянето;
Витамин Е (£-Токоферил ацетат): най-важният антиоксидант; усилва кожния метаболизъм и активността на витамин А, предотвратява образуването на прекиси, които водят до преждевременно остаряване на кожата;

Нанася се сутрин и вечер с памучно тампонче, а остатъците се отмиват с хладка вода. Следва тонизиране.
3. Към момента маската на проф. Пенев не ти е нужна. С нея лекуваме повече единични гнойни възпаления, а в твоя случай търсим повече пилинг ефект. Тя добре повлиява черните точки, но да не ни станат много атаките. Нека се придържаме кум лечебната програма на колежката от Козметиката.
Иначе можеш да си правиш маската с хума:
 хума + масло от гроздови семена + чисто етерично масло от Лавандула (на БГ Роза Карлово, или Лавена, или Етерика)
Целта е:
- с хумата да се почистват порите в дълбочина и да се подхранва минерално кожата
- маслото от гроздови семена е единственото и много подходящо за мазен и смесен тип кожа
- Лавандуловото масло, наред с многото си качества има и 2, които са ти съшествени в момента - стимулира регенерацията и регулира дейността на мастните жлези, с което атакуваме излишното омазняване и комедоните и белите точки 
За маската ти трябва дермален разтвор на етеричното масло. Това става като към все 10 мл. от маслото гр. семки капнеш по 2 капки етерично. Разклати и съхранявай на тъмно
Маската се прави като 1 с.л. хума се разтваря с вода / може и розова/ до гъста каша и после към нея се капват 4-8 капки от дермалния разтвор и се разбърква до хомогенизация. Мажеш и изплакваш малко преди пълното изсъхване
4. Процедурката с Избелващия лосион всяка вечер поне 2-3 седмици.
И да не забравяме слънцезащитния всяка сутрин!
5. Нека да видим какви са резултатите и ще ти направим програма за ежедневна грижа.

Наистина е по-добре да питате, когато нещо не ви е станало ясно. Не сте досадни в никой случай.  newsm51
И аз не мога да бъда изчерпателна всеки път, а и не винаги ми разбирате точно обясненията  newsm12

Слънчев ден.   bouquet

# 216
  • Варна
amadis благодаря!  bouquet
Хубав ден!

# 217
  • София
Здравей amadis!
От есента миналата година ползвам някои ваши продукти, които Веси ми препоръча. Сега обаче имам и още питания  Grinning
На 28 години съм, със смесена кожа, с разширени пори и комедони по носа и около него, по брадичката също. Ползвам крема в тубичка за мазен и смесен тип кожа през деня и нощните кремове за около очи и за лице за мазен и смесен тип кожа. Правя си веднъж седмично маска с хума и другата, която е за склонна към образуване на акне кожа.
Дневния ми крем обаче няма UV филтри. С по-тъмна кожа съм и предполагам,че не ми е необходим висок фактор, но какво да купя? Дневния крем за мазна и смесена кожа /който е с SPF12/ или да си ползвам този в тубичката, а отделно да купя нещо друго с филтър, което да слагам отгоре?
От слънцето имам лунички по лицето. Появиха ми се миналото лято когато прекарвах почти по цял ден навън с детето. Докато ходех на работа и кожата ми не беше изложена толкова дълго на слънце нямах този проблем.
Също така от дългото стоене навън в горещи слънчеви дни кожата на ръцете ми става цялата с малки пъпчици и сърби.  Какъв продукт за тяло да си взема?
Предварително благодаря за отговора ти   bouquet

# 218
  • Бургас

[/quote]
.........
Мисля, че тази схема ще има добър резултат. Съгласна ли си?

[/quote]

Да . Много благодаря за препоръките.
Още утре като излезем с малкия на разходка ще си накупя продуктите. Grinning
Още единпът много благодаря   bouquet

# 219
...Ох - винаги ще има неразбрали  Tired - правим ремонт само на производствените помещения на галениката, но козметиката и билките си вървят с пълна сила.

Слънчев ден.   bouquet[/color]

на мен пък днес в Санита на центъра ми казаха:"Заводът им няма лиценз и до май-юни няма да произвежда и за това няма да зареждаме скоро" Sick

# 220
Здравей amadis!
От есента миналата година ползвам някои ваши продукти, които Веси ми препоръча. Сега обаче имам и още питания  Grinning
На 28 години съм, със смесена кожа, с разширени пори и комедони по носа и около него, по брадичката също. Ползвам крема в тубичка за мазен и смесен тип кожа през деня и нощните кремове за около очи и за лице за мазен и смесен тип кожа. Правя си веднъж седмично маска с хума и другата, която е за склонна към образуване на акне кожа.
Дневния ми крем обаче няма UV филтри. С по-тъмна кожа съм и предполагам,че не ми е необходим висок фактор, но какво да купя? Дневния крем за мазна и смесена кожа /който е с SPF12/ или да си ползвам този в тубичката, а отделно да купя нещо друго с филтър, което да слагам отгоре?
От слънцето имам лунички по лицето. Появиха ми се миналото лято когато прекарвах почти по цял ден навън с детето. Докато ходех на работа и кожата ми не беше изложена толкова дълго на слънце нямах този проблем.
Също така от дългото стоене навън в горещи слънчеви дни кожата на ръцете ми става цялата с малки пъпчици и сърби.  Какъв продукт за тяло да си взема?
Предварително благодаря за отговора ти   bouquet
Добро утро Lodsi

Програмата на Веси е супер - спазвай си я, но си права, че трябва да добавим нещо за през лятото.
Факта, че си склонна към образуване на лунички, предполага по-висока защита. Аз мислих да ти предложа детския SPF 50+, но колежката от Козметиката, ме обори с това, че все пак кожата ти не е със светъл тен, не е суха или чувствителна. Така че, фактор 15 ще ти бъде достатъчен. Предлагам ти:
PROTECTA ® - сленцезащитен крем Thalloderma ®
SPF 15 - UVB, UVA, Алое вера, Д-пантенол, вит. Е, 50 мл.
Единия вариант е след попиване на крема за мазен и смесен тип в туба, върху него да нанесеш този с SPF 15. Ако обаче ти омазнява, можеш да си купиш пудра с висок защитен фактор /или фон дьо тен, или и двете  Mr. Green/, която  и ще ти матира лъскавите участъци - Т-зоната например.
За тези пъпчици - мажи откритите части с препоръчания слънцезащитен крем.
За тялото ти предлагам:
EUDERMOL – 2 – нормален, мазен и смесен тип кожа Thalloderma ®
Глицерин, алантоин, пчелен восък, урея – 2%
Алантоин: действа епителотонично - стимулира образуването на нови клетки, засилва лимфния поток, поддържа равновесието на влагата в кожата;
Глицерин: оказва хидратантно действие, омекотява кожата без да я омазнява;
Пчелен восък: действа епителотонично, анти-септично, противовъзпалително, успокояващо, противосърбежно, придава на кожата мекота и кадифеност
Урея: участва в състава на естествения овлажняващ фактор; със забележителни хидратантни свойства; в по-големи концентрации действа кератолитично (излющващо);
Действието и предназназението му са:
Премахва и предотвратява залющването на кожата, възстановява и поддържа хидратацията и еластичността и.
Препоръчвам ти Еудермола за мазен и смесен тип за през лятото, но през зимата можеш да си вземеш и този за нормална кожа - Еудермол - 3.
Лек и слънчев ден   bouquet

# 221
  • София
Amadis, много ти благодаря   bouquet
Лек ден!

# 222
  • Варна
Амадис,Здравей Hug  bouquet

Козметиката която използам,е почти изцяло на Талодерма.спазвам си схемата препоръчана ми от Веси,и съм много, ама мноооооооого доволна.
Имам обаче няколко въпроса към теб Blush
Първо малко за мен:
На 28год.съм,със смесена кожа около устата и брадичката се образуват доста черни точки и пъпки/вече са значително по малко/ Peace
Използвам
Сутрин-Тоалетно мляко/Мазна и см.кожа/,тоник/от същата серия/,крема в тубичката
Вечер-Тоал.мляко,1,2 пъти в седмицата Избелващ лосион,също толкова пъти Маската за мазна кожа и Акне,почти всяка вечер правя маската с хума,след това Нощен крем за М.и смесена коза и крема около очи

Мога ли да правя всяка вечер маската с Хума???
Кремчето в туба,започна да ми идва малко мазно,с какво мога да го сменя за по-топлите месеци?
Гелчето с Ройбос,мога ли да взема и как да го използвам???
И не на последно място,искам да си взема нещо за тяло и най вече за целулит.Обаче,имам доста разширени вени Rolling Eyes,знам че е от значение.
А,и слънцезащитно нещо Blush,много ми станаха въпросите,надявам се да ми отговориш Hug Hug Hug

п.п. Имам и лунички Crazy
Лек и спорен ден  bouquet

# 223
  • Sofia
Днес пазарувах от Лечител на Графа има 10% намаление на Талодерма

# 224
здравейте, аз четох четох, накрая си купих един гел за очи-2 дена го ползвам и съм много доволна; и в лечител на халите има 10% намаление

Общи условия

Активация на акаунт