Имена за момиченце с руски корени или звучене

• 4 366
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
Вярно, че съм учител по руски, но не съм я чувала. Оказва се, че ми е почти връстничка, малко по-малка е от мен.
За съжаление, не е живяла дълго.

# 61
Ето за нея: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%B8%D0% … D0%B2%D0%BD%D0%B0.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 23:27 от Radilena

# 62
Да, прочетох. Честно - не ми хареса. Нещастно момиче, странни "стихове" и подозрения, че майка й баба й са се възползвали от нея. Брак с психиатър, когато тя е на 16, а той на 76? Алкохол. Твърде ранна слава и тъжен край.

# 63
Да. Когато ние четохме нейни стихове в клас, тя беше все още жива.

Учителката ни казваше, че е популярна в Русия, „дете чудо“.

Просто имах предвид, че тогава за първи път чух името Ника; не говоря за качествата на самата поетеса. Това е съвсем отделна тема. Извинете за спама.

# 64
Аз се опитах да намеря дали това е цялото й име, но не открих информация.
Аз имах съученичка Надя. Това беше цялото й име. Учителката в гимназията ни беше съвсем млада рускиня, още български не беше научила и тя все й казваше Надежда и не разбираше как може да е записана Надя. Иначе познавам две жени - Наташка и Танечка и това са целите им имена. Родени са някъде около 1960 и 1970

# 65
В Уикипедия пише, че това е цялото й име. Погледни пак линка по-горе.

# 66
Алина, Ирина, Теона

# 67
Името ми е едно от най-често споменаваните в темата, но до сега никой не ме е питал дали имам руски корени. Едно гадже ми казваше, че му напомняло на кошница с банани и портокали. Simple Smile

И да дам и моите пет стотинки по темата
Лариса, Наталия, Марина (напомня ми за Марина Цветаева), Леонтина

# 68
Здравейте, имате ли любими имена, които дори да не са руски по произход, по някакъв начин свързвате с Русия? Търся име за момиченце с руски корени, което да звучи нежно и красиво. Не държа да е типично руско, достатъчно е и да го напомня по някакъв начин. Нямам предпочитания към започващи буквички или дължина. Знам, че за всеки е различно, затова ще ми е интересно да науча с кои женски имена свързвате Русия. Аз лично харесвам Татяна и Анастасия, но не съм запозната особено с културата им и не се сещам за много варианти.

Майка ми има съученичка Катюша, като й чух името бях сигурна, че ще се окаже с руски корени, ама не била. Това име харесали родителите й.
За мен женски имена, които свързвам с Русия са имената на русначетата, с които съм си писала като дете  - Света, Лена, Оксана, Оля. Също и имена като Лариса, Ксения, Зина, Наташа, Уляна.

# 69
Аз работя с един Иван и една Наташа - чисти италианци Simple Smile
Родени в Италия и без нищо руско.
През 80-те години руските имена били много популярни в Италия -така ми беше казал Иван като го питах

# 70
Наталия, Валерия, Соня

# 71
Анастасия и Наталия. По-кратки Яна, Ана.

# 72
Вчера се сетих за Зоя. От гръцки произход е и означава "живот", но има руско звучене. Имаше някаква Зоя Космодемянская.
Бях си го набелязала за име на момиче, ама излязоха две момчета и името си остана неизползвано при мен.

# 73
  • София
В последните години тези имена са най-разпространени в Русия
1. Анна
2. Мария
3. Анастасия
4. Дария
5. Екатерина
6. София
7. Виктория
8. Полина
9. Елизавета
10. Ксения

# 74
Аз се сетих за Наташа, Руслана и Аксиния.

Общи условия

Активация на акаунт