Бременна и сама

• 15 770
  • 567
  •   1
Отговори
# 360
Месечният ми доход няма да бъде 700 лв., докато си гледам детето по майчинство, а двоен на това.
Баща ми е пенсионер, работи, защото иска.
Ще се грижа за детето, защото работата ми позволява да съм със сравнително гъвкав график.
Срещата е довечера. Ще се включа вероятно утре.

# 361
Ами за втори път този месец ми се случва. Нещо невероятно ли ти се струва? Преди да тръгне на ясла, да, не ми е боледувал нито веднъж, но ето за месец и половина в болен втори път.
Ако е при родителите си може да се справи финансово, ако плащат сметките и не плаща квартира. И пак няма да е много добре.
Авторке, втората година майчинство всички получаваме 780лв. Първата е според заплатата. Да го имаш предвид.

# 362
  • София
Месечният ми доход няма да бъде 700 лв., докато си гледам детето по майчинство, а двоен на това.
Баща ми е пенсионер, работи, защото иска.
Ще се грижа за детето, защото работата ми позволява да съм със сравнително гъвкав график.
Срещата е довечера. Ще се включа вероятно утре.
Нали ще се местиш в друг град? Вече си намерила работа там?

Високото майчинство е само първата година.

# 363
  • На изток от Ада
Най добре е да сте всички заедно на срещата, не ти и той , а и родителите ви!

# 364
Никъде не съм писала, че ще се местя. Родителите ми живеят в същия град. Получавам доход от няколко места. Позволете ми да правя сама сметка на финансите, без да се изказване крайно.

# 365
  • София
За втората година на майчинството беше цитирана ниската сума.

Иначе дете на 1 г. може да ходи на ясла и не е задължително да боледува непрестанно. До дете е.

Не бих искала от баща ми, който иска да работи, да спре, за да ми гледа детето.
Така и не ми отговори как си представяш помощта на родителите ти и твоят насрещен принос.

# 366
  • София
Значи грешно съм разбрала, че сте в различни градове.

# 367
Представям си да ми помагат с НЕЩО, когато ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ. Не смятам да ги ангажирам с отглеждането на детето, нито бих ги молила, ако самите те не ми предложиха да го правят.
Същото важи и за моя принос - с каквото мога, ще бъда полезна. Не знам защо половината тук смятат, че ще хвърля детето на бабата и дядото и ще си развявам байряка гладна по улиците, просейки стотинки за кафе, само и само да не се прибирам в нас.

# 368

И аз с такова впечатление останах, понеже сега е на квартира, не е ясно сама или с господина.

# 369
  • На изток от Ада
Аз все още мисля, че ще я натиска за аборт.
И от вчера за днес няма да се промени. Казал р мн тежки думи!

# 370

И аз с такова впечатление останах, понеже сега е на квартира, не е ясно сама или с господина.

С господина бях. Сега съм сама на квартира.

# 371
  • Melmak
Представям си да ми помагат с НЕЩО, когато ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ. Не смятам да ги ангажирам с отглеждането на детето, нито бих ги молила, ако самите те не ми предложиха да го правят.

Ами малко си противоречиш. Втората година майчинство е лукс, който може да си позволят семейства с добър доход.

Тя не е задължителна втората година, а плащането за всички е абсолютно еднакво.

Баща ти хубаво, и да спре да работи, виждаш ли го да гледа малко дете? Понеже в първите 3 години децата изискват много внимание, а 60 годишен мъж да се вживява на детегледачка, не го виждам.

Изясни си каква ще е помощта от вашите. Понеже да помагат понякога е едно, да те издържат в тях е друго, а да спрат да работят, за да гледат твоето дете е друго.

Не знам какво очакваш от срещата с “благоверния”?

# 372

Не знам какво очакваш от срещата с “благоверния”?

Нямам очаквания. Смятам просто да го изслушам на този етап. Нямам намерение да споря, да доказвам, да се обяснявам.
Той е имал няколко дни да си подготви думичките, не знам дали се очаква, когато ми ги изсипе, аз да реагирам на момента с отговор предвид темата.

# 373
  • София
Втората година майчинството е ниско и трябва да се върне на работа. Как ще съчетае ходене на работа с често боледуващо дете, не знам. В този случай спорадична помощ не върши работа, не е достатъчна.

# 374
  • На изток от Ада
Е как какво?
Очаква родителите му да са го накарали да се съберат! Да роди и да са щастливи!
Той ги слушал..
На мен този ми е много противен, хич няма да ги слушам.

Общи условия

Активация на акаунт