Влюбване в женкар - има ли смисъл/как да продължи

• 14 477
  • 445
  •   1
Отговори
# 300
  • София
За първи път се появява на екран през 1990 г. в телевизионния филм Vita coi figli на Дино Ризи.
Където 34, там и 40.

# 301
Историята е следната: по стечение на обстоятелствата, пътищата на двама обвързани се пресичат. Започва приятелство. В един момент прехвърчат искри, но се решава, че любовната връзка, тайна или явна, не е опция. Поради факта, че хората са станали ценни като приятели един за друг, се постига баланс и липса на драма. Още в началото. В резултат на което става възможно приятелството в чист вид да продължи дълго и се доказва във времето като смислено и ценно.
Мисля, че точно това е и темата.
Има няколко подводни камъка, които могат да прецакат нещата: да се залитне към секс и любовни отношения; хората да не се окажат толкова ценни взаимно един за друг, да са на различна вълна и да се разминат в това, което искат; да се остане в приятелство, но да се изпадне в драма от невъзможността да са любовници, подклаждана от това, че все пак поддържат някакви отношения. Ако се избегнат тези неща, всичко е възможно.
Аз специално, нямам проблеми с моя казус, не съм повдигала въпрос "какво мислите, какво да правя". Тези въпроси съм си ги изяснила преди десетки години, мислила съм го предостатъчно, като му е било времето, обсъждала съм го с когото трябва, преживяла съм го от първо лице и се радвам на резултата. Любовта си я пазя за семейството, приятелството ми е за хора, които наистина заслужават да са в живота ми, независимо от пола.
С това темата за мен приключва и се надявам да съм била полезна на авторката Simple Smile

# 302
Анонимната, това което пишеш как се връзва с ходенето по тънък лед и желязната дисциплина от твои предишни постове?
В интерес на истината обаче те разбирам за какво говориш. Може би с приятелката ми щяхме да запазим някакви отношения ако тя не беше започнала да проявява други чувства и желания, както и в крайна сметка да се изнерви от присъствието на друга жена в живота ми. Не споделените чувства в крайна сметка се притъпяват след определено време когато осъзнаеш, че другата страна не изпитва същото и това няма да се промени. Тогава като се появи новата тръпка те качва бързо на гребена на вълната и забравяш поне временно старата тръпка.
Как обаче биха се развили дългосрочно такива отношения не бих се наел да кажа, положението е като да поддържаш отношения с бивши. Намесени са и други хора и става твърде сложно с много подводни камъни и не си заслужава. И все още съм на мнение, че има емоционална изневяра при теб, много добре знаеш че емоционалната обвързаност при приятелски отношения е различна. При разнополови приятелства също, въпреки че като цяло съм силно скептичен към такива приятелства по разбираеми причини

# 303
Тънкият лед и дисциплината бяха в един минал период на постигане на баланс. Онзи, в който залитането излиза извън границите на приятелството и трябва да се реши дали и как да се продължи, а нещата трябва да се приемат каквито са. Предполагам в такъв момент с твоята приятелка се е наложило да се разделите. Той точно предстои на авторката, ако смята да се хваща на това хоро и затова ги споменах тези неща. При мен всичко отдавна се е уталожило и времето показва, че е в стабилно положение. Дори не мога да си дам сметка в момента налага ли ми се да спазвам някаква дисциплина или ми е станала втора природа и въобще не се замислям.
За емоционалната изневяра не знам - не съм съвсем наясно с точната дефиниция на понятието, а историята е пълна с доста детайли, които са от значение, но не бих ги споделила, така че ще си остане загадка. При всяко положение няма да тръгна тепърва да си посипвам главата с пепел за минали неща. А ако някога занапред си загубя ума и тръгна да изневерявам, е 100 пъти по-вероятно да се случи с нов човек, отколкото с този.

# 304
Аз пък започнах да вярвам на анонимната.

Даже ще споделя за една моя, повече от 40 годишна, изцяло платонична връзка.
Казва се Моника. Видях я в едно кино преди повече от 40 години. Оттогава не мога да спра да мисля за нея, но с пръст не съм я докосвал, само с очи.

Ей на, олекна ми. Wink

Познавам я !

# 305
Ей, всички ме познавате, бре! Simple Smile)) Там, в киното бях Stuck Out Tongue

# 306
Малко не баш по темата, макар, че ако човек се замисли...
Та да питам - не ви ли се струва, че Моника Белучи и Карла Бруни много си приличат?

П.П. За аления мак и киното:
Скрит текст:
Не сте се задълбочила явно, ама във филма, чийто трейлър съм пуснал, Моника е надуваемата кукла. Simple Smile

# 307
Моника е единствена.
И ако някой спори, направо почвам боя.

# 308
  • Paris, France
Моника Белучи не ми прилича на Карла Бруни и не мога да ги сбъркам. Моника има много по-изпъкнали зъбни дъги и по-къс и дебел нос.

Зара Юсупова доста прилича на Моника Белучи и на момичето, с което седях по едно време на един чин в гимназията. 

Намирам, че лицата на Изабел Аджани и Моника Белучи имат доста общо, макар и да ги различавам лесно. По нещо прилича малко и на Катрин Зета-Джонс.

Много е хубава Моника и добре остаря.

# 309
Де да бяха Клаудия Шифър и Ким Уайлд едно 15-20 години по-млади, че човек да се амбицира малко.

Поправка: 35-40 години Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 04:11 от Bowerick Wowbagger

# 310
  • Обран бостан ;)
Темата е завила в правилна посока. Heart Eyes

# 311
Провокираш го да те разочарова окончателно. Няма да е трудно.

# 312
Провокираш го да те разочарова окончателно. Няма да е трудно.
Към какво по-конкретно може да е насочена провокацията, какво имате предвид?

# 313
Питай го нещо за жена му.

# 314
Питай го нещо за жена му.
Той си говори свободно за това, не е начин в случая.

Общи условия

Активация на акаунт