🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 11 (24.11 - 01.12)

• 40 447
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 810
# 811
И аз слушам Вера, интересно е. Само този цитат ще оставя, защото ми харесва: "Мен ме гъделичка там, където не е фиксирана масата, там се случва магията". Има предвид участниците в  реалити формати и зрителите. И за мен е много точно.

Редактирам се, защото прочетох предходните мнения. И аз мисля, че продукцията насочва нещата към разбиване на лагера на Мимо, и Венци изигра главната роля в този сюжет.

Относно отборната игра - тя включва трима дущи на финал и съм сигурна, че Алекс и Миро наистина го мислят това.

Иначе много ясно, че Алекс ще иска да е пръв сред свои, за какво иначе е отишъл? И затова и точно сега пак ще излезе в атака. Другите да се борят, ама нещо Бистра не успява и според мен ще отпадне от финала, желанието за скатаване на финалната права също не мисля, че е в нейна полза. Мая ми се струва по-вероятна финалистка и смятам, че ако трябва да има една от двете на финал - то това е безапелационно Мая.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 10:42 от slastna

# 812
  • София
Тази седмица голям шлем. 2 от 2 във вторник, 2 от 2 и днес при прогнозите. 😊
Ами логика просто. Дзами трудно ще бие Венци, а за Митов бях просто сигурен, чисто на инстинкт. А и трудно ще загуби втора поредна индивидуална битка от него.

Битката за шампионския залог беше красива, но твърде кратка. Или повече повторения трябваше да има или още един елемент да бяха добавили. Жалко, че не им дават по-сериозно плуване ама това е заради опасните медузи. Няма как просто... Чисти се само в този периметър или малко по-навътре, но по-рядко, че е доста по-сложно. И така.
Венци беше по-бърз, а Дзами започна да се уморява на това темпо. Ако имаха още 4 курса щеше да изостане доста.
Но всичко беше като на един къс спринт. Венци беше свеж като репичка след 4-ия курс. Дзами трябваше да бъде върнат два пъти, защото не минаваше докрай по гредата, а се хвърляше/падаше отстрани.
Като видях пъзела се притесних, че Венци няма да се справи, но имах успокоението, че Дзами е слаб на пъзели.
За мое учудване Венци се справи доста бързо. Пъзелът не беше лесен. Поне не и в сравнение с останалите, които се даваха дотук през сезона. Явно Венци е криел доста от възможностите си. Всички си мислеха, че е откровено слаб на пъзели, а това се оказа толкова погрешно и невярно. И мен ме изненада, признавам си.
Браво, напълно заслужена победа.

Битката за оцеляване е класическа сървайвър игра, но за истински играчи. Не за такива като Митов и Берке. Например да дадат такава игра на Венци и Влади щеше е истинска наслада за окото.
Просто Митов и Берке бяха трагикомични, но все пак Митов измисли, че трябва да има някакви възли някъде си и добре че не се обеси... Беркето така и не измисли нищо и нахвърля всичко в куба?! Просто не знам какво да кажа за това. Ще си замълча.
Радвам се за Митов, винаги ми е бил сред симпатичните участници.

Хмм, тези нови правила уж ги казаха, но по-скоро само загатнаха според мен. Не казаха как точно ще се случат нещата. А просто, че всеки ден ще се отпада. Със сигурност ще има протекции или облаги за най-богатия, защото това си е закон според библията на формата, а и все пак този човек трябва да бъде поощрен по някакъв начин. Ако не директен финал както е в оригинала, то поне право на избор или предимство може да има за най-богатия. Но ще видим...
Според мен това което чухме като обяснение е само бегло загатване, а тепърва ще разберем истинските правила.

Според мен Алекс няма да посмее да се пусне на битката в понеделник. Такова усещане имам. Ако сбъркам ще си призная разбира се. Миро ще играе обаче. Киборга умора няма.
Иначе аз не ги съдя за стратегиите им. Напълно ги разбирам. Опитвам се да мисля и гледам и от тяхната перспектива. В крайна сметка всеки се стреми към финала, но с различни похвати и по различен начин.
Единствено не ми хареса тънкото подмятане към Венци, че ако иска може да си махне имунитета?! Чакай малко, от яко дефанзивна игра сега какво минаваме в яката офанзива? Мхм, доообрее.

Диска ще се върти само още 2 пъти (следващата седмица на епизодите във вторник и четвъртък). Мисля, че няма изненади тук. Предвидих го. И 8 човека във финалната седмица го предвидих. То си е логично всичко това.
За мен обаче си остава открит въпроса как ще се определят тримата финалисти. Поне засега от чутото май ще си има само битки. Но си имам известни резерви и си мисля, че все още не знаем всичко...

# 813
Възможно е Венци да ме е подхлъзнал с тази иконометрия, ако някой знае нека каже дали е вярно 😀 Но все пак мнението ми е, че той много повече разбира играта отколкото казва. Това го беше казал и Влади в Надкаста. И неговата кауза е много благородна и както казах е мой фаворит.

Мисля, че продукцията настрои хората срещу Алекс с тези писма и въпроси за семейството. За тези двете той няма вина. Но сам си е виновен, че се е поддал да говори надълго и широко за стратегиите си и да показва самочувствие, зрителите в България не обичат тези неща. Продукцията само са чакали някаква нова сюжетна линия да вкарат след поредицата отказали се/напуснали/неактивни и го представиха като топ стратег, който той не е, и това дразни допълнително.

На мен ми е скучно да гледам популисти и разчитам на усета ми за хората и ми изглежда, че Алекс е неподправен и си показва и отрицателните страни. В никакъв случай не оправдавам думата за Ванеса или подценяването на други играчи. Но хейта към Алекс според мен е засилен от споменатите неща. То почти няма участник, който да не е казал нещо неприятно за някого друг, и Венци имаше думички за Дзами и Гогов. Те пък двамата са избълвали най-много змии и гущери към другите и показаха много злоба към Петя. Гогов е казал много неприятни неща под оправданието, че се шегува, пък ако някой се обиди, просто не му разбира хумора Unamused Сто пъти предпочитам етюдите на Венци пред обидните шеги на Гогов (много от тях хомофобски и расистски).

Не знам много за каузата на Александър, но той има някакво приложение за рециклиране и засаждане на дръвчета. Аз в началото го запомних като природозащитник от кратката визитка. Това ми обяснява и лошата му социална игра. Ще ми е интересно да го видя в Надкаст, което очаквам скоро да се случи.

И последно, мнението ми е, че продукцията не бута никого, за да го прави победител. Но много често използват участниците, за да правят драми, да има добри и лоши герои, защото това е формулата за гледаемост..

# 814
  • София
След седмица 11
лични симпатии + прогнози

++
Венци

+
Мая, Георги и Миро

= / +
Митов, Гогов и Бистра

=
Алекс

= / -
Ванеса и Дзами

-
Нямам

--
Нямам

Почти нямам размествания. То и на финалната права вече е много трудно да се случат по-сериозни размествания.
Дзами се качи леко нагоре, а Алекс и Митов си размениха позициите.

# 815
  • София
Поведението на Дзами и Георги отговоря ли им на претенциите?

Напълно

# 816
Още не съм гледала епизода, затова моята класация в низходящ ред:

Венци, Миро, Алекс, Георги, Митов, Бистра, Гогов, Ванеса, Дзами, Мая.

# 817
  • София
Диляна и симпатиите и към Венци... Епизод 1234 😊😉

# 818
  • софия
Всичко сте казали, аз ще изтъкна нещо, което много ме зарадва. Диляна се справи перфектно, като водещ. Ще се радвам в следващия сезон да се включва наравно със Сано.

# 819
Беркето при Туджаров. Не е с Биляна. Качил е 15 кила. Баща му бил едър, бил взел от неговия ген! Joy

И аз слушам Вера, интересно е. Само този цитат ще оставя, защото ми харесва: "Мен ме гъделичка там, където не е фиксирана масата, там се случва магията". Има предвид участниците в  реалити формати и зрителите. И за мен е много точно.
Кажи, честно! Не ми стига фантазията да го разбера тоя израз, камо ли да твърдя какво е искал да каже авторът! Защо, бе, хора, не говорите нормално, ами в стремежа си да сте оригинални, ставате неразбираеми към смешни?!

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 11:47 от DiaMia

# 820
Продължава да не ми е ясно как ще се определят тримата финалисти.

Другата седмица ще отпаднат още двама, като Венци с май-многото гривни продължава да има имунитет за участие в игри. Този имунитет остава ли му и в последната седмица, т.е., отива на финал без да играе или ще трябва още да се бори за финална тройка? Венци трябва да е финалист!

И понеже продължавам много да искам жена финалист, и аз вече искам това обаче да е Мая, а не Бистра. Е, в краен случай, ако няма как да е Мая, нека е Бистра. Но искам жена на финал, пък и след като ще се решава това с битки, ако си спечелят битките, значи имат място на финал!

На Алекс майка му хубаво го е съветвала да не говори, но е трябвало и да му обясни как да говори, когато се наложи. И този негов тон... Но съм ОК да е на финал, ако си изиграе игрите и си спечели с победи в битки мястото сред тримата.

Жорката, колкото и да му се смях снощи, има твърде много черни точки, които не мога да му простя. Не мога да отрека настроението и енргията, които внася в играта, но не го искам за финалист.

Дзами е най-арогантния и най-голямото були на Острова. Надявам се да не пробие до финал.

Гогов е в залеза на участието си, взе си славата; едва ли ни е казал всичките си лафове, защото явно има такъв за абсолютна всяка ситуация, продължава да ме разсмива, продължавам да му се кефя как хич не се дава в игрите, но не го виждам финалист.

Миро да размисли и да играе за себе вече не виждам как може да стане, освен ако не стигне до момент, в който не може да си даде гривните или да симулира загуба, заради правила. Уважам желанието му да не е финалист.

Митов и Ванеса не ги виждам с никакви шансове за финалната тройка.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 12:19 от Блу

# 821
Диляна и симпатиите и към Венци... Епизод 1234 😊😉

Аз също оставам с впечатлението за симпатиите им един към друг,но сега прочетох,че Диляна се е загаджила с Алекс.На Острова е пламнала любовта им и сега били заедно,а тя се разделила с ресторантьора и изглежда той с годеницата си.Направо се шокирах като го прочетох.

# 822
  • София
Ати нали получи писмо от гаджето, с което е заедно 6-7 години. И й обеща пръстен като награда.
Не им вярвам на клюкарските сайтове.

# 823
  • До морето
Не то вярвам това, Алекс въобще не й е в категорията на Диляна.

А това с вторият на острова на избрания много ми замириса на Игри на волята. И там така си измислят награди и наказания според това, кой трябва да е награденият. Почти съм убедена, че ако не беше Алекс, нямаше да има такова нещо.  Ако беше плануван етап от играта, щеше да има условия за втори човек, а не Миро да си ходи с цялата покъщнина.

# 824
Беркето при Туджаров. Не е с Биляна. Качил е 15 кила. Баща му бил едър, бил взел от неговия ген! Joy

И аз слушам Вера, интересно е. Само този цитат ще оставя, защото ми харесва: "Мен ме гъделичка там, където не е фиксирана масата, там се случва магията". Има предвид участниците в  реалити формати и зрителите. И за мен е много точно.
Кажи, честно! Не ми стига фантазията да го разбера тоя израз, камо ли да твърдя какво е искал да каже авторът! Защо, бе, хора, не говорите нормално, ами в стремежа си да сте оригинални, ставате неразбираеми към смешни?!
Леле...Много ясно си е казано всичко. Никакъв стремеж към оригиналност не видях у Вера. Подкастът с нея е много интересен, доста добре анализира играта и за мен е задължитено да се гледа от феновете, които се интересуват от стратегиите в играта. Наистина съжалявам, че не видяхме повече от нея.

Общи условия

Активация на акаунт