🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 11 (24.11 - 01.12)

• 40 441
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте и от мен!
Събрах още малко бисери на Гогов. Знам, че не са всички, със сигурност се сещам за поне минимум още три, но в момента не разполагам с времето да ги търся. Моля, четете ги с чувство за хумор! На който не са му интересни, нека просто ги подмине
Скрит текст:
ЛАФОВЕ НА ВИКТОР ГОГОВ ЧАСТ ПЕТА
Положението в лагер Нумеролозите, както казват хората, вместо да става по-лошо, то става безнадеждно. Психически започват да не издържат, сънуват глупости (Дзами сънува, че става агент на Държавна сигурност). Всички сме наясно, че храната ще свърши до ден-два и на практика големият глад идва и от там притеснението на хората се засилва и аз лично се надявам някакси да успеем да преодолеем това, защото иначе всичко вероятно ще приключи.
Както се казваше в един небезизвестен сериал „Зимата идва!“, идва лошото, идва гладът. Това е новият девиз на кампа.
Дзами: Един ден аз ако не ям и съм чао.
Гогов: Ами приготви се за „чао“!
При посещение в лагер Глория:
Жоро: Дето се вика - чувствайте се като у дома си!
Гогов към Вера: Вие защо не му кажете, че се чувствате като у дома си, защото знаете къде е захарта?
Жоро: Сега да разбирам, че в цялата тая работа тука, докато ние с Емо сме ходили да видим кой ще се елиминира и кой не, вие...
Гогов: Не, само определен отряд бойци, не всички. Избран отряд бойци са се промъкнали тука.
Жоро към Вера: Как ще се мотивираме да я играем утре тая игра?
Гогов: Ще ви бия по един шамар и готово!
Играчите обсъждат какво ще е първото нещо, което ще направят щом стъпят на родна земя:
Дзами: Само да ви питам, има ли разлика в настроението като сме наядени?
Гогов: Нахранени, не наядени. Аз едиственото, което искам, един път да кацнем, батко, ще слизам и ще целувам земята до самолета.
След дъждовната вечер на острова:
Гогов: Цяла нощ ми се *** на тоя вмирисан заслон.
Ванеса: Човек, аз спах много добре!
Гогов: Да, добре! Цяла нощ се въртя, нали те таковах...
Ванеса: Не, само станах да си издърпам дъждобрана, че ми се намокриха миризливите краченца.
Гогов: То аз се надявах да ги оставиш да ги повали малко, за да може да се спи след това в заслона. Ама ти бързо ги прибра и не можаха да се измият.
На фона на отвратителната нощ, която прекарахме, поредната тук на острова на стоте гривни, утрото, логично е също толкова отвратително, защото както знаем, след всяка буря изгрява слънце, а тук нито бурята е приятна, нито слънцето. Но ще издържим, толкова много минахме, ще издържим и това.
Тъй като съм спал на доста гадни места, си мислех, че няма по-гадно място от караулното в армията, където имаше доста мизерия -  плъхове и разни буболечки, но това тук надминава и по брой мишки и по брой насекоми и по-голямо количество влага, така че вече островът на стоте гривни ме и топ място за отвратителен сън.
Абе, беше гадно! Гадно, отвратително и беше не по-различно от всичките други отвратителни, гадни, тежки, дъждовни, влажни нощи на тоя вмирисан, пробит остров, от който трябва да се измъкнем живи някакси.
Ще покажа, ето тук имам един надпис на ръката – май***а ѝ на съдбата! Хората, които разбират английски предполагам ще знаят какво значи това нещо. От дете съм научен да не вярвам в съдбата и че всеки човек сам си я кове. За мен съдбата е едно оправдание когато не се справим с нещо достатъчно добре и то просто не се е получило, ние казваме – така е било писано. За мен съдба няма. Ние сме съдбата. Ние решаваме какво да се случи и начина, по който извършваме действията към определена цел и нейното постигане е това, което определя финалния изход, а не някаква съдба или някаква нечиста сила.
Към Виктор Митов преди игра с Миро:
Ти дай 80% от себе си, те са колкото неговите 100%! Недей да си таковаш цялата енергия, за Миро точно! При всички положения недей да се натоварваш с очаквания, защото знаем, че психиката ти е малко крехка. За всички е ясно, че най-вероятно ще загубиш и че си аутсайдер, така че вземи максимума – наслаждавай се! Недей да си мислиш, че на всяка цена ще победиш, защото каквото и да направиш, най-вероятно няма да успееш. Свали напрежението от себе си и играй ей така!
Вера чете писмо от семейстовото си:
Гогов: Искаш ли аз да го чета, а ти само да ревеш?
Вера чете на глас: „Емо се изцепи – тати, аз вече забравих как изглежда мама...
Гогов: Ето, може да те смени спокойно сега! Тоя го харесвам още преди да съм се запознал с него.
Гогов надъхва Вера преди игра:
Значи, днес ако биеш, ти казвам, че вече ще си Вера – изненадата. Нещо подобно си на адаша от днес сутринта – с много минимални шансове си, но до последно няма да се предаваш! Ясно е, че ще те прегази като дива крава теле, бате!
Най-хубавото е, че от Глория едва ли ще успеят да го мотивират по начина, по който ние тебе тука /за Жоро/. Едва ли ще усеща тая подкрепа от кокосовите глави!
Идеята тук с Верчето изцяло ми беше първо, че тя ми знае глупавите шеги и тъпия хумор, и второ е, че в един момент, в който шест човека ти казват „Хайде! Хайде, да биеш на всяка цена, да го прегазиш – понякога напрежението те смазва, исках просто да махна това напрежение от плещите ѝ. Дано да съм успял!
Георги е един единствен сам човек с доста напреднал стадий на нервно разстройство, който, според мен, колкото по-бързо излезе от тук и започне да се лекува, толкова по-безопасно ще е за него.
Гогов разбърква вечерята:
То се развари – и паста и маста и всичко!
Ванеса: Ей сега идвам да пробвам
Гогов: Това преди да съм хванал мускулна треска ли ще го махнем, или...?
Дзами: Гоги? Ако направиш най-положителния разбор на деня, ти отпада баса за барчетата за утре.... Реалността трябва да бъде обърната в позитивизъм, който да е красив.
Гогов: Днешният ден се разви, според мен, доста добре. Ще започна от таблото – ефектът от това, което направихте с Ванеса беше брутален. Видяхме им смазаните физиономии. Видяхме удар върху Венци, който искахме да постигнем. След това на игрите също имахме доста положителни неща – първо, че доста криво им стана, че не ни унижиха, както предполагаха, че е подредена супер лесна група. Фактът, че утре имаме силен човек за шампионския залог, също е топ за нас. И не на последно място, за мен най-голямата радост е, че имаме двама души от нашия камп на елиминация и утре ще намалеем с един човек, което увеличава шансовете ни храната да ни стигне. Който и от вас да отпадне ми е все тая. Ти /Митов/- покрай теб постоянно има някакво напрежение, вдигаш малко на моменти напрежението в кампа и да си тръгнеш е ок.
Беркето стои по 40-50 минути в тоалетната, ние стискаме отстрани като кучета, което също би облекчило някакси процеса. Който  и да си тръгне е win-win.
Синхрон
Аз съм изграден характер. Вече съм живял половин век. Това е моят начин на общуване с хората. Радвам се, че тук попаднах на хора, които в по-голямата си част разбират от моя хумор и се надявам наистина те да останат с едно добро чувство към мен, а не като един дърт злобар, който постоянно ги *** за нещо. Като за човек, който се е опитвал от всяко нещо да извлече нещо смешно и по този начин да ги разведря.
Гергана – длъжен съм да я поздравя! Тя е изключително гъвкава, изключително изразителна, в това, което искаше да покаже с танца си. Аз смятам, че това момиче има място в шоубизнеса!
Ванеса към Митов:
Ние знаем, че ти имаш много истории, но ги разказваш само на Гогов
Гогов: Защото те не са за пред „хора“. Мен не ме третира като човек. Той казва – моите не са за пред хора и ми ги разказва само на мене, разбираш ли?
Митов разказва как се е самолекувал след съмнението си, че има сънна апнея. Гогов в синхрон:
Поздравявам хората, направили кастинга, защото тук срещнах уникални хора! Аз не мога да повярвам, че има хора като Митов, които 5-6 години изпробват нещо, преди да разберат, че то не работи и нещото, което са чули през три каюти в десета и се опитват по този начин да лекуват сънна апнея...
Митов: Като идваха момичета вкъщи..
Гогов: Двата пъти, двата пъти за тия 5-6 години!
Митов обяснява защо в Младост е известен като „22 санта“:
... теорията на баскетболистите беше, че пасовете ни са много добри, като подаръци – давам им подаръци с пасовете. Обаче правилните хора знаят истината
Гогов: За 16-те сантиметра...? К’ви 22-а бе, к’ви 22-а? То бЕло червейче!
Митов: Виж! Виж плавници – 46-ти номер! Легендите казват, че по ходилото се познава!
Ванеса: А те верни ли са?
Гогов: Еми, като гледам банските отпред, не!
Митов: Чакай, че тука съм се спаружил
Историята на Митов за двадесет и двойката си е само в неговата глава. Все пак имаме някакви наблюдения по време на престоя ни тук. Много далеч от 22 сантиметра е. По-скоро е на половината, но нека това да си остане тука между мен и екипа, за да не рушим имиджа, който той явно с доста труд си е изградил през годините.
Дзами: Аз трябва да съм честен. Реално истината не винаги работи така, защото аз се родих с много големи крака, висок съм...
Гогов: Но Бог дал – Бог взел, нали?
Дзами: Просто ми се падна къс и тънък
Гогов: Важното е, че не си пикаеш на коленете!
Да сме живи и здрави и да имаме късмет, защото и на Титаник са били живи и здрави, ама нали виждаш какво е станАло!
Берке чете писмото от родителите си:
Здрасти, Бекс!
Дзами: Как?
Гогов: Бекс, като куче – Рекс, само че Бекс

# 826
Добре, добре и мен ме гъделичка там където не е фиксирана масата, там се случва магията! Joy

# 827
Възможно е Венци да ме е подхлъзнал с тази иконометрия, ако някой знае нека каже дали е вярно 😀

Гогов е казал много неприятни неща под оправданието, че се шегува, пък ако някой се обиди, просто не му разбира хумора Unamused Сто пъти предпочитам етюдите на Венци пред обидните шеги на Гогов (много от тях хомофобски и расистски).
Шега бяха думите на Венци. Не го знам какво образование има, но определено изказването му беше иронично. Дори дете в пети клас може да сметне колко е шанса човек от твоя лагер да не бъде избран на диска, при положение, че държите 92 гривни от общо 100. Не е необходима магистратура по статистика.
Шегите на Гогов са точно в стил "добре, че е майтапът, че да си кажем истината"

Определено има някаква закачка между Диляна и Венци. Не знам дали забелязахте, когато лагер 3 вървяха към пейките да гледат битката за оцеляване Венци и намигна и тя се усмихна като влюбена ученичка.

# 828
  • София
Видях го това намигване. Simple Smile

# 829
много беше яко, и после как му подаде ръка, като влюбени ученици Simple Smile Но доколкото помня Диляна си има приятел отвън, а и после Венци смигна и на Алекс, та не  вярвам много да има нещо повече между тях.
Това с изтъкването на образованието му и на мен ми се стори много тъпо, още повече, че не е за пръв път, а и другите не  се смеят на това, ако е шега, надявам се наистина да е закачка, защото иначе не говори добре за това.
И все се каня да ви питам - защо всички са с тези бради, а иначе телата им епилирани? Или нямат самобрърсначки за цялото тяло, или да им дават да се стрижат и бръснат?

# 830
  • София
Помните ли още началото, дали не беше и от визитката даже, Венци разправяше, че нямал никакъв проблем с мацките и много му се лепяли.

Тогава приех с насмешка това изказване, обаче вече напълно му вярвам.

# 831
Помните ли още началото, дали не беше и от визитката даже, Венци разправяше, че нямал никакъв проблем с мацките и много му се лепяли.

Тогава приех с насмешка това изказване, обаче вече напълно му вярвам.
Е, определено, всяка жена харесва мъж с чувство за хумор, при това красив и галантен. Не знам защо си няма приятелка обаче.

# 832
Едва ли има някой, който не го видя.
Хубаво смига Венци.
Two Hearts

# 833
Някой знае ли защо Мая не иска пари? И тя ли си има достатъчно? Откъде? С какво се занимава толкова, или има богат съпруг?

# 834
  • София
Хора писах го и днес след обяд  "Храната прави борбата" / Боян Радев олимпийски шампион по борба/
Когато ти си сам срещу всички, но можеш да засилиш силите и шансовете си с храна, защо трябва да подхранваш и врагът си?
Но по принцип си е чичо Скрудж Георги
Всички го знаем това за храната и борбата, спокойно.
Георги може да си яде колкото му душа иска, спечелиха си храната съвсем честно. Просто няма да е лошо да спре да повтаря под път и над път, че никога няма да остави гладен човек, че е благороден, че ако се изпълнят еди какви си условия /които в неговата глава никога не настъпват, а в действителност са живата реалност от много дълго време/, веднага ще даде храна.
Първо казваше, че трябвало да му се помолят, защото не било хубаво да се прави непоискано добро. Е, Нумеролозите пътека направиха до лагер 2 да му се молят, изредиха се всичките, но не получиха нищо. Даже напротив, те самите му дадоха много повече храна, отколкото той на тях.
После напоително обясняваше и продължава да обяснява, че не е морално да оставяш хора да гладуват, но и продължава да не дава.
Най-тъпото всъщност е, че лъже и зрителите. А на нас би трябвало да каже, че го прави умишлено. Че няма да даде храна, защото такава му е стратегията за оцеляване, защото храната му е най-ценният актив там и може да я ползва като разменна монета за постигане на целите си.
Другите че ги лъже не е проблем, но като лъже и нас, създава впечатлението на човек, който си вярва. А ако е такъв, с това генерално разминаване между думи и дела, определено изглежда да има някакви умствени проблеми и отклонения.

# 835
  • София
Мая явно има пари, не знам откъде, но като показваха снимки на момченчето й, беше с папка на АЕА, англо-американското училище, което е много скъпо. Нищо чудно изобщо да не й е за парите.

# 836
Мен все пак ме глождеше темата с образованието на Венци, защото вчера определено ме изненада с пъзела, а и с ходовете си, социалната си игра, представянето пред зрителите, самоиронията. И поне два пъти говореше за това икономическо образование. Оказа се, че наистина е следвал в икономически университет! Но само 2 месеца Laughing Забавно подхвърля този факт във видеото:

https://www.btv.bg/shows/ostrovat-100-grivni/uchastnici/vencislav.html

# 837
Ооо, страшно ме дразни това и мен Frowning1 Уж щеше да дава храна като остане сам, пък я стиска под дюшека Sad И изобщо през цялото време, във всякакви ситуации се държи надменно. Той е един от героите, за които в началото имах положително мнение, но ми падна много в очите. Определено ми е един от малкото антипатични герои.
А защо мислите, че Киро е имал Предвид Ники Николов под лошия герой? За мен това си е Георги. Само той се мисли за много добър, а всъщност за всички отстрани е лош, и сега започна да го осъзнава. Надявам се и скоро да си тръгне.
Венци определено понякога използва думи, които не са точно коректни Simple Smile И много чудно ми беше как би учил той счетоводство, статистика и други такива сухи науки Simple Smile Явно, че си е шегичка между тях.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 12:53 от Джинa

# 838
  • София
Не гледах снощи, затова първо спец.благодарности на outcast - свалих епизода и ще гледам по-късно днес.
За репортажа на tfn2k да не отварям дума, но и от други няколко обзора си натаманих случилото се снощи: поне като хронология. Благодаря и на тях.
На нас ни се искат разни неща и на ония там - им се щат разни неща. Тяхното е по-трудно - и (буквално) на гол чужд гръб тоягите (ни) все са малко.
Имам си симпатии и антипатии, но не правя "чартове" с тоя-оня. Гледам с мерак за малко развлечение, весели 2 часа и "мимо"летно бягство от ежедневието и скапаното време навън. Но не го свързвам с лагер Мимоландия. Разочарован съм от Миро, очарован съм от Венци. За ДДД не пиша - не съм го харесвал никога. И моите констатации са, че самата продукция прави нужното да всее смут, похвали и хейт у драгия зрител на гърба на подписалите договори. Не ми харесва непременно, но за мен е поносимо (засега). А и, който с крака, ръце, глава и ризки разни се е наел да ходи в гората, трябва да му е ясно, че из трънките дебне Продуцент. (След още някое време в подобни теми като нашата, вероятно ще обменяме и готово видео какви наши въжделения и фантазии по реалното предаване е сглобил потърсения АІ. Дано само, по-емоционалните с "квалификациите" не трошат крайници и не викат дракони да помагат на любимците.)
Ако зорлем трябва да преценя кои са финалисти (не по симпатиите ми), към момента Алекс и Венци ги виждам там. За третото място "виждам" наплив: Бистра или Мая - само едната, т.е. Бистра или Мътна поотделно. И Драгоценния Говорещ с Вселените. Дали Миро би се изкушил (пренебрегвайки декларираното)? Само, ако приема вариант в онова му интервю (споделено тук), че да, ще играе - но или нищо не се е получило, или продукцията някак го е порязала. Заради което е разочарован от днешните формати.

По "онова" от клюк.сайтовете за Диляна и Алекс. Даже "факти.бг" (жалко, че ги споменавам) завършват така:
Това обаче на този етап не е потвърдено официално и си остава спекулация, защото красивата актриса отказва да коментира личния си живот.
Какво рекъл Беркето (лично го оставям като фотогеничен нелош актьор за възрожденски възстановки - щатен; момче, здраве и да си гониш късмета и щастието, както ти диктува и сърцето, и разума!):
Скрит текст:

А нещо от казаното от "аВера", след отпадането, ми хареса много. (И, като че ли, е и за нас?!) Simple Smile
„След определена възраст няма защо да стоим на дивана и да мислим, че най-хубавото е минало. Мечтите се сбъдват, стига да вървим в правилната посока“, каза тя.
Скрит текст:
Браво, Венци! Смешно е да ти го пожелавам, но съвсем сериозно: Бъди себе си! Добър човек си, щастието в живота те заслужава! Помагай на хората, даже на такива като ДДД - струва си, а ти можеш.
Скрит текст:
Обаче! Дали този кадър няма да се окаже пророчески?
Скрит текст:

# 839
На мен все по-малко вероятно ми се струва Георги да е финалист. Аз се чудя само кой ще е третият, има много кандидати, но се питам, особено след като гледах Вера днес, дали това няма да е Миро? А, дано. Ще е готин "разврат" на събитията.

Общи условия

Активация на акаунт