За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 355
  • 768
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 5 189
Рошличката, правила съм със същите печати ето по тази рецепта, добре станаха (една част бяха за подарък и опаковани и бяха помислили, че съм ги купила отнякъде😅):
https://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html?m=1
Бисквитките Спекулациус също запазват добре релефите. Има много сполучлива рецепта в блога на Mikkey.
Благодаря още веднъж на Долче.
Направих бисквитите от този линк, тъй като ми се сториха най-бързи и лесни за проба.
Взех и формички от Пепко. Супер са!

П.п. другият път - другите рецепти

П.п.2 следващ път може би ще пропусна какаото, за да са повече като меденки на вкус.



П.п. 3 лидълските печати и те излизат много добре. Моите не са много отчетливи, защото Джудженцето на Дядо Коледа не може да натиска силно Grinning

# 241
  • Мнения: 7 980
Здравейте, вчера заливах една тортичка с шоколадова заливка /сметана 200мл + 200гр шоколад + 50гр масло/.
Остана ми една чаша от въпросното шоколадче. Гребем си по лъжичка, но има още. Въпроса ми е колко време може да се съхранява?
Какви сте такива калпазани, на мен от това количество ганаш ми остава само за облизване на изтеклия в тавата от тортата и една малка чашка за изяждане Simple Smile
Може да се съхранява доста дълго по мои наблюдения, издържало е и месец в хладилник, ама за да имам поглед за повече време, трябва да оцелее. Ако искаш, си направи от него бонбони трюфел или други, каквито ти дойдат на фантазия  и ще замине веднага.

# 242
  • Мнения: 24 870
Те са го изяли вече сигурно, щом са го почнали с лъжичка Grinning
Няма да мухляса бързо със сигурност, те мазни неща са добавяни а не вода.

# 243
  • Мнения: 1 650
Какви сте такива калпазани, на мен от това количество ганаш ми остава само за облизване на изтеклия в тавата от тортата и една малка чашка за изяждане Simple Smile
Може да се съхранява доста дълго по мои наблюдения, издържало е и месец в хладилник, ама за да имам поглед за повече време, трябва да оцелее. Ако искаш, си направи от него бонбони трюфел или други, каквито ти дойдат на фантазия  и ще замине веднага.
JoyJoyJoy
Благодаря че ме разсмя. Идеята за бонбони е много добра.

# 244
  • Мнения: 2 776
Здравейте, когато се работи със суха квас за хляб, трябва ли първо да се разтвори във вода като мая или директно се слага в брашното и се добавя вода.

# 245
  • Мнения: 7 980
Ама още ли имате от този ганаш?! Нат предположи, че вече сте го изяли, а вие му се кумите Simple Smile 
Аз трети път купувам локум, че да правя локумки, ама и трите пъти го изяждам преди да омеся тестото още. Сега съм решила, че ще омеся първо тестото и ще претърча за локума (магазинът е до входа на блока ми), инак няма спасение...

# 246
  • Мнения: 24 870
Да бе, странни хора... И хем в многествено число писа че го почнали с лъжичка, дори не сам човек.
Да съм аз - да остане, че не съм по сладкото. Ама аз по тая причина и торта не бих направила, та не ми възникват и такива казуси Joy

За сухия квас - нищо ли няма като инструкция?

# 247
  • Мнения: 9 629
Нещо лесно с локум да предложите - имам 3 кутии, подадени и не знам какво да ги правя.

# 248
  • Мнения: 1 650
JoyJoyJoy още го мъчим.
Тортата вече трети ден я унищожаваме, никой не е много по сладкото вкъщи и аз не знам защо им правя, после да си го ям сама и да дебелея.
Всеки бодва първия ден и после ги подминават сладкишите.
Та...аз съм нагърбена със задачата да довърша двете парчета торта, че после и чашка с ганаш......тежка работа ме чака Joy да ме оплаче човек.

# 249
  • Мнения: 7 980
Пфууу, какви тегоби ги мъчат хората...
 
April morning, за сухия квас питай в темата за хляб с квас, не помня точното име, но ще я намериш с търсачката. И тук може да получиш отговор, но там специалистите са концентрат, аз само ги чета още Grinning

# 250
  • Мнения: 24 870
Нещо лесно с локум да предложите - имам 3 кутии, подадени и не знам какво да ги правя.
Арменските сладки които са с парено тесто, има ги мисля и в блога на Пепчо, популярна рецепта е. От това по-лесно не се сещам, те на майтап се правят направо и с минимум продукти.
Правила съм ги и с различна мазнина че мисля че поначало бяха с олио. Стават си и ако част или всичката е масло, мас или каквото предпочиташ.

# 251
  • Sofia
  • Мнения: 22 672
Здравейте, когато се работи със суха квас за хляб, трябва ли първо да се разтвори във вода като мая или директно се слага в брашното и се добавя вода.
Сух квас трябва да се рехидратира/ съживи...  Заливаш го с вода, да речем 2-3 към едно и като я поеме, добавяш ако  трябва, за да се получи меко тесто - оставяш на 24 градуса да ферментира.  Тогава взимаш от него и захранваш с вода и брашно - толкова колкото ти трябва за тестото - трябва да е 20% от брашното. Ако го захраниш 1: 1: 1 - равни части квас: вода: брашно , след 5-6 часа би трябвало да имаш готов за влагане Квас.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 17:21 от Morena

# 252
  • Мнения: 9 629
Нещо лесно с локум да предложите - имам 3 кутии, подадени и не знам какво да ги правя.
Арменските сладки които са с парено тесто, има ги мисля и в блога на Пепчо, популярна рецепта е. От това по-лесно не се сещам, те на майтап се правят направо и с минимум продукти.
Правила съм ги и с различна мазнина че мисля че поначало бяха с олио. Стават си и ако част или всичката е масло, мас или каквото предпочиташ.

Намерих я. Наистина много лесна и с малко продукти. Благодаря!

# 253
  • Русе
  • Мнения: 6 350
Скрит текст:
Нещо лесно с локум да предложите - имам 3 кутии, подадени и не знам какво да ги правя.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_10.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_29.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/08/blog-post_16.html

# 254
  • In transit
  • Мнения: 14 436
Здравейте, когато се работи със суха квас за хляб, трябва ли първо да се разтвори във вода като мая или директно се слага в брашното и се добавя вода.
Ако е готов от магазина не се рехидратира предварително, те обикновено съдържат квас + малко суха мая и директно се влагат към брашното в рецептата. Прочети какво пише на опаковката или пусни снимка тук. Това, което е писала Морена по-горе важи за домашно изсушен квас.

Общи условия

Активация на акаунт