За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 321
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 43 922
Рошен също имат бонбон Лакта. Ще намеря снимка и ще я пусна. Продават се и на грамаж.

# 196
  • Мнения: 7 970
Бонбони "Лакта" съм виждала и в магазини Фантастико, не беше скоро обаче. Все пак може да се провери. Или да се купят онлайн. 

# 197
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Бонбони'' Лакта'' съм купувала от Била.

# 198
  • Мнения: 604
Благодаря на всички за отговорите! Аз точно за тези на Рошен питах дали са същите. По препоръка на skk007  ще проверя в Лекси, само там не бях търсила от големите вериги.

# 199
  • Мнения: 5 572
Днес щях да правя бобена салата, но снощи съм забравила да накисна боб.😑.
Сега се чудя, ако го залея с гореща вода и го оставя за 1-2 часа, дали ще се свари бързо и добре? Ще му бъде ли достатъчно толкова малко киснене или да го оставя за утре направо?
Аз по принцип и вечер като го слагам за следващия ден го заливам с топла вода.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 15:30 от Morkovelka99

# 200
  • Мнения: 7 970
И така съм правила и за около 2 часа бобът е готов за варене, но зависи от самия боб - има такъв, който много бързо увира, за по-малко от час, за него е подходящо, но какъв е твоят...
Поне 2 часа го сложи, ще си покаже.

# 201
  • София
  • Мнения: 12 256
Днес щях да правя бобена салата, но снощи съм забравила да накисна боб.😑.
Сега се чудя, ако го залея с гореща вода и го оставя за 1-2 часа, дали ще се свари бързо и добре? Ще му бъде ли достатъчно толкова малко киснене или да го оставя за утре направо?
Аз по принцип и вечер му сла
Кипни го със сода бикарбонат, нека да ври 10 минути, след това много хубаво до изплакни и продължи да го готвиш до омекване

# 202
  • софия
  • Мнения: 31 088
Имам сух кадаиф от Самоводската чаршия - 250 г. Запекох го, полях с разтопено масло, добавила съм си и орехи. Какво количество сироп и съотношение вода:захар трябва да приготвя? Не обичам да е разкашкан.
Заливам студен кадаиф с топъл сироп, нали?
После трябва ли да разбъркам?

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 20:33 от zvаnchе

# 203
  • София
  • Мнения: 12 256
Имам сух кадаиф от Самоводската чаршия - 250 г. Запекох го, полях с разтопено масло, добавила съм си и орехи. Какво количество сироп и съотношение вода:захар трябва да приготвя? Не обичам да е разкашкан.
Заливам студен кадаиф с топъл сироп, нали?
После трябва ли да разбъркам?
Да, заливаш много студен изпечен до златисто кадаиф с горещ сироп.
Пускам ти рецептата, която може да те ориентира
КАДАИФ С ЯБЪЛКИ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_250.html
и
ЕКМЕК КАДАИФ
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/01/blog-post_26.html
не гледаш крем, не те интересува, гледаш си сиропа, количествата и при двете рецепти

# 204
  • Мнения: 43 922
Някой правил ли е хумус със суха смес за хумус (съдържа брашно от нахут, брашно от сусам, сухи подправки и т.н.)? Как е на вкус спрямо този, който си приготвяме по традиционния начин?

# 205
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 884
Здравейте! Бихте ли ми казали каква е причината да се желира сока на киселото зеле в бидона. Правим всичко по един и същи начин от години. До онзи ден беше добре, но снощи с голяма изненада установихме, че буквално се е желирал с консистенция на со..л🙄

# 206
  • Мнения: 5 681
Здравейте! Сещате ли се за някаква рецепта с повечко банани? Нещо тип кекс или сладкиш, но ако е възможно без твърде много добавена захар 🙄

# 207
  • софия
  • Мнения: 31 088
Имам сух кадаиф от Самоводската чаршия - 250 г. Запекох го, полях с разтопено масло, добавила съм си и орехи. Какво количество сироп и съотношение вода:захар трябва да приготвя? Не обичам да е разкашкан.
Заливам студен кадаиф с топъл сироп, нали?
После трябва ли да разбъркам?
Да, заливаш много студен изпечен до златисто кадаиф с горещ сироп.
Пускам ти рецептата, която може да те ориентира
КАДАИФ С ЯБЪЛКИ
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_250.html
и
ЕКМЕК КАДАИФ
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/01/blog-post_26.html
не гледаш крем, не те интересува, гледаш си сиропа, количествата и при двете рецепти
Скрит текст:
Винаги слагам заквасена сметана отгоре. Сега ще направя и карамелен сос.
Винаги сте ми полезни Hug

И да кажа, че вече не знам колко пъти правя тесто за пица с бавно втасване по рецепта на Морена. Това ми е втора нейна рецепта, по която правя нещо и не търся друго (баницата е най-велика, а сега и тестото).

# 208
  • Мнения: 9 492
Здравейте! Бихте ли ми казали каква е причината да се желира сока на киселото зеле в бидона. Правим всичко по един и същи начин от години. До онзи ден беше добре, но снощи с голяма изненада установихме, че буквално се е желирал с консистенция на со..л🙄
Малко сол, или не хубава.
Ако зелето е готово отцеждай, измивай и пълнете в буркани или във фризера. Това със спасяването и Нова саламура ни всеки път става.
Здравейте! Сещате ли се за някаква рецепта с повечко банани? Нещо тип кекс или сладкиш, но ако е възможно без твърде много добавена захар 🙄
Този сладкиш е страхотен https://pep-4o.blogspot.com/2014/10/blog-post_1.html?m=0

# 209
  • In transit
  • Мнения: 14 434
Здравейте! Сещате ли се за някаква рецепта с повечко банани? Нещо тип кекс или сладкиш, но ако е възможно без твърде много добавена захар 🙄
Шоколадови мъфини с банани, не са много сладки.

Градация, трябва да се пресече с малко серниста киселина зелето. Питай в някоя агроаптека, сигурно има и друго което може да се ползва.

Общи условия

Активация на акаунт