За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 23 297
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте. Може ли мнение за това масло?

# 481
Моля за най-бързата и лесна рецепта за питка, която ще се приготвя от начинаещ 😅 по повод прохождането на моето бързащо момченце 🩵

# 482
Аз да питам за макаронена салата. Свалих макарони, след като изстинаха сложих кисели краставички, майонеза, царевица и сол. Нещо обаче не ми е както трябва. Пропускам ли някоя съставка?
слагам шунка и мариновани моркови. Може и малко горчица.
Бива нещо протеиново наистина, на мен също ми звучи постна.
И малко от сока на киселите краставички, това моите хора ги научих и на руската салата да го правят, че все нещо им липсвало. Оо, така ли? Изтичай вземи буркана докато татко не е изпил сока и ливни малко в салатата! Grinning Game changer си е.

# 483
  • Mediterraneo
Дами ще правя ориз с моркови и печурки.
Но имам сметана, тъпо но мисля мига ли да ги съчетаят и става ли вкусно ако сте правили.
Не ми изглежда добре комбинацията между сметана и ориз. На него ще му върви някакъв пикантен червен сос.

Съвсем си е наред комбинацията, има десетки комбинации на ориз със сметана, става много хубаво ризото, особено щом има и гъби.

# 484
  • In transit
Моля за най-бързата и лесна рецепта за питка, която ще се приготвя от начинаещ 😅 по повод прохождането на моето бързащо момченце 🩵
Заповядай лесна и обикновена питка. Може да не слагаш сирене, само масло или да я оформиш, както решиш.

# 485
  • Русе
Скрит текст:
Но имам сметана, тъпо но мисля мига ли да ги съчетаят и става ли вкусно ако сте правили.

https://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=168654

https://1000.menu/cooking/55039-ris-v-smetane-s-ovoschami

# 486
Скрит текст:
Не ми изглежда добре комбинацията между сметана и ориз. На него ще му върви някакъв пикантен червен сос.

Съвсем си е наред комбинацията, има десетки комбинации на ориз със сметана, става много хубаво ризото, особено щом има и гъби.
Е, то в разните национални кухни всякакви комбинации има, но аз съм си свикнала с нашата и в нея това не е обичайна комбинация. Казвам само, че на мен не ми изглежда добре. Сметаната с гъби обаче е супер и за мен, само без ориз.

# 487
Добре си звучи, ако и да не съм фен точно на ризото със сметаната. По-скоро или морковите, или сметаната към тези ориз и гъби, но поне за моя вкус не бих сложила и двете.
Но пак си е въпрос на вкус де, може пък други да харесват комбинацията, зависи и още какви подправки ще има, някакво сирене дали няма да се поръси накрая и т.н.

# 488
Аз да питам за макаронена салата. Свалих макарони, след като изстинаха сложих кисели краставички, майонеза, царевица и сол. Нещо обаче не ми е както трябва. Пропускам ли някоя съставка?

Моята макаронена салата съдържа кисели краставички и шунка, освен майонезата добавям малко горчица, сух чесън и черен пипер. Друго не слагам и всички много я харесват.

# 489
  • Melmak
Здравейте! Яде ми се картофена запеканка със сметана и броколи. Обаче купих прясно броколи. Сега да го варя ли преди да го сложа да се пече? Понеже картофите се варят също, заедно ли да го варя? Искам да е добре сготвено, не да е полусурово в тавата. Колко време да го варя?

# 490
Не го вари, а само го бланширай за 2-3 минути във вряща подсолена вода (слагаш водата да заври със солта, през това време го оформяш на розички, пускаш в съда и в момента, щом заври, засичаш 2-3 минути и вадиш с решетъчна лъжица), веднага го извади да се отцеди и го залей със студена течаща вода да се поохлади, ще се доизпече достатъчно с другите продукти, инак ще стане на каша, много е крехко. 

# 491
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте! Яде ми се картофена запеканка със сметана и броколи. Обаче купих прясно броколи. Сега да го варя ли преди да го сложа да се пече? Понеже картофите се варят също, заедно ли да го варя? Искам да е добре сготвено, не да е полусурово в тавата. Колко време да го варя?

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/11/blog-post_20.html

Без картофи
https://ipeychev9.blogspot.com/2021/02/blog-post_52.html

# 492
  • под тепетата
Аз го варя на пара,не поема вода така .

# 493
Аз го варя на пара,не поема вода така .
И така става, да. За колко време го вариш на пара?

# 494
  • Melmak
Благодаря ви! Може би не трябваше много да го варя, само 8 минути и омекна доста. Пека вече! Мисля, че стана супер. Горе долу следвах рецептата на пейч без гъбите и двойна доза. ❤

Общи условия

Активация на акаунт