За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 23 282
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
Карфиол или броколи на розички даже и в микровълновата съм мятала, че то толкова малко им трябва че не ми се занимава да ги полусварявам в съд като после тепърва друго ще ги правя. За който ползва такава, също е вариант. Само за времето е много относително че зависи от количеството, дали е от хладилника студен зеленчукът и прочие, но пък лесно се спира, проверява и продължава ако трябва. Без вода, просто на розички и сложени в купа.

# 496
  • София
Здравейте. Може ли мнение за това масло?
...........
Отлично!

# 497
  • под тепетата
На розички- 5-6 минути, но не го обичам съвсем сварен

# 498
  • София
започвам една запеканка, че някой ми довлече замразено броколи, трябва ли предварително да го бланширам или да го мятам така , благодаря-  Допълвам се - Не, не е броколи, а е брюкселско зеле, то почти същото, благодаря

# 499
Ако всичко друго ти е готово, бланширай го за 2-3 минути най-много.
Биляна казва, че го вари на пара 5-6 минути.
Аз бланширам, че става по-бързо - водата ми завира за минута, за 2-3 бланширам и съм готова.   

# 500
  • Melmak
Днес всички сме на запеканка с броколи! Моето се е преварило, но беше вкусно, солете добре, че картофи и броколи явно обича сол!

# 501
  • София
Аз бланширам, че става по-бързо - водата ми завира за минута, за 2-3 бланширам и съм готова.   
Мислих, че като е замръзнало то вече е почти готово, затова нещо се обърках. Другото ми е лесно,- бешамел ще си го спретна. Добре, ще го бланширам леко.
Днес всички сме на запеканка с броколи! Моето се е преварило, но беше вкусно, солете добре, че картофи и броколи явно обича сол!
Благодаря и на теб!

# 502
Мислих, че като е замръзнало то вече е почти готово, затова нещо се обърках. Другото ми е лесно,- бешамел ще си го спретна. Добре, ще го бланширам леко.
Благодаря и на теб!
Марчева, дано не отговарям късно, но щом е замразено, не го бланширай. Аз пък чак сега видях, че е замразено, извинявай!

# 503
  • София
...............
Марчева, дано не отговарям късно, но щом е замразено, не го бланширай. Аз пък чак сега видях, че е замразено, извинявай!
Късно е, аз съм бързичка и има.-няма вече 15 минути се пече. Усетих се, изсипах го само във вряща  вода, да се измие, знам ли го,  отцедих, толкова му беше.

# 504
  • София
Брюкселското зеле е толкова нежно и толкова лесно се готви.
Вкъщи само аз го ям, а не обичам чак толкова обикновено зеле. Никаква патриотка не съм Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 13:56 от Cuckoo

# 505
  • Русе
Скрит текст:
започвам една запеканка, че някой ми довлече замразено броколи, трябва ли предварително да го бланширам или да го мятам така , благодаря-  Допълвам се - Не, не е броколи, а е брюкселско зеле, то почти същото, благодаря

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/03/blog-post_6.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/12/blog-post_15.html

# 506
Здравейте, бърз въпрос за готовите захаросани портокалови корички - те накисват ли се заедно с другите сушени плодове в сироп или по скоро не (за да не се разтвори захарта)?

# 507
  • In transit
Здравейте, бърз въпрос за готовите захаросани портокалови корички - те накисват ли се заедно с другите сушени плодове в сироп или по скоро не (за да не се разтвори захарта)?
Не, директно се добавят в тестото.

# 508
Мики,  в твоята торта Шварцвалд мога ли да заменя захарта с кафява  и ако да, същото количество ли да ползвам?
 Предполагам, че е напълно възможно, но нямам време за грешки и предпочитам да питам.

# 509
  • sf
За Бъдни вечер мога ли да сготвя едновременно сарми, чушки с ориз и чушки с боб в гювеча?

Общи условия

Активация на акаунт