Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №3

• 39 033
  • 790
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Някак си не го усещам като за пред финал. Абсолютно нищо не виждам от двойките, така и не ги опознах истински.
Лоша концепция за мен. Не може да отделят по 5 минути на епизод за социалните взаимоотношения.

Отскочиха и до румънско след гръцко, колкото да се отбележат, нищо повече.

Полицаите им скриха шапката на всички с хановете. Браво на Иван. Респект!

Дано на финалните епизоди няма танци и охлюви, а сериозни задача за интелигентни хора и да се залага най-вече на ориентирането, а не кой колко може да пее, скача, актьорства и пр. излишни неща.

Днес ще е люта битка за последното място и напускането на сезона на крачка от финалната седмица.
Според мен майката и дъщерята ще се спасят и барманките драматично ще отпаднат.

# 256
Интересното е че винаги сме се отнасяли с уважение към тях и многократно сме им правили евала заради възрастта на Росица, която се бори наравно с лъвчетата. Но уви показаха само лошите неща от нас. Ще го понесем няма как да няма и една двойка като нас. И нека проследим сюжетната линия - ЗАЩО се стига до тези тежки изказвания от нас следващият епизод - защото не са без причина. Предната вечер Росица дори ме разчувства с това че ми сподели че се радва че прекарва време с дъщеря си, защото иначе в живота не я вижда толкова често. А тя просто не спря да ни хапе като ние никога не сме й отговаряли. НИКОГА. Но в този етап на силно напрежение изказванията й на една от идващите задачи никак не ми беше забавна. Така че, нека си дадем сметка че днес го гледаме като продукт. Като цялостно преживяване - беше нещо съвсем различно.
За Роси ще разберем явно утре защо са тези коментари от промото. Интересно откъде дойде тази омраза, или по-меко казано негативно отношение, към полицаите. Момчетата изглеждат свестни и не очаквам да са създали конфликтни ситуации, за да се стигне до там. Ако имаш желание и можеш да споделиш, може би е интересно за всички. Може и да е нещо, което ние зрителите не сме видяли?
Вярно, не всеки може да харесва всеки, но все пак.

Лошото е, че за майка и щерка може безкраен рестарт, за другите не може. Ето това много ме дразни. Иначе дръвцето Радостинчо чудна тъща му се е паднала.
Много коментирана тема дали са заедно или не дъщерята и полицая. Не е ли част от личния им живот това и не пряко свързано с предаването и участниците като такива? Дали му е тъща, или не е, дали е чудна, или не. Не е  готино да се коментира по този начин. Това какво се вижда на екран не означава, че даден човек е такъв и в реалния живот и с останалите хора. На екран се виждат 2 часа от ... не знам колко общо време заснето, може би Вики може да каже, ако не беше казвала вече по-напред.
Не е чак толкова лошо човек да бъде импулсивен и под въздействието на емоции и напрежение да има определени реакции. Вероятно всеки има такива моменти. Не съдете толкова строго.
А пък ако наистина дъщерята и полицая са заедно, няма лошо, готина двойка ще са, нека бъдат щастливи.

За днешния епизод всички двойки заслужават поздравления на задачата с танците - не на всеки му се отдават танците, но всеки се постара и даде всичко от себе си.
За хановете - полицаят беше безапелационен, очевидно си има познания и е начетен и грамотен.

# 257
  • София
Не разбирам нищо от плетене, но ми направи впечатления поне с първите 1-2-3-ма как се завъртаха пръсти, подпъхване и т.н. А като дойде майката - не го правеше така. Жена ми каза, че не плете точно, както са показвали да речем, на първите двама.
Съвсем правилно сте забелязали с жена ти. Те всъщност ги учеха да заплитат, т.е. как се започва плетката/как се правят бримките, не да плетат. Не че и на майката не беше правилно заплитането, просто има различни начини, в зависимост от това как искаш да изглежда "бордът" отдолу. Просто бабите показваха другия начин, но тя не даде дума да й се издума, грабна преждата и започна.

Иван от полицаите блесна на хановете, браво! Актьорите и барманките бяха най-зле там, доста се поизложиха. А дамите от Добрич бяха много взискателни за народните танци, стори ми се малко излишно.
Ходенето до Румъния беше съвсем излишно, точно като това в Гърция, ама хайде. Направи ми впечатление в ресторанта, че при фармацевтите и полицаите качамак правиха и двамата участници от двойката, а в следващите три - само по един. Не че е от значение, сигурно им е свършило царевичното брашно на Софиямел. Joy

# 258
Скрит текст:
Гледах, но чак сега мога да драсна някой ред.
Много си е готско предаването - заедно с недомислиците, които могат и да поодялкат, ако има следващ. Най-ентусиазиращото за нас у дома е, че няма шуробаджанащина и са обикновени нормални хора (е, някои доста "обикновени").
Не разбирам нищо от плетене, но ми направи впечатления поне с първите 1-2-3-ма как се завъртаха пръсти, подпъхване и т.н. А като дойде майката - не го правеше така. Жена ми каза, че не плете точно, както са показвали да речем, на първите двама.
Скрит текст:
Както и да е. Ходенето в Румънско, както и по гръцко - да се усвои някой лев по проекта. Ако утре мама/щерка отпаднат, съм и ОК с оставащите за финал 4 двойки. Поне от тия 5 (обаче). И май съм за артистите.

Да уточня, това, което показваха бабите, не беше плетене, а само заплитане ( нанизване) на няколко бримки. Има много начини на заплитане, бабите показаха само един - вариант на т.нар. българско заплитане.
До колкото разбрах, задачата беше да изплетат един ред.  Не видях никой друг, освен майката, да стигна до същинското плетене, камо ли да изплете  ред. Само нанизваха бримки, т.е. заплитаха, но не изплетоха нито една бримка. Майката може да плете ( май не особено добре), така, че я оставиха да си заплете както иска, или както е свикнала - по възможно най-простия и лесен начин. Но тя единствена изплете няколко реда.
Освен това бабите плетат на врат, а напоследък се плете повече на пръсти. Това заплитане никак не е удобно, да не кажа почти невъзможно, ако  не плетеш на врат. На нея нямаше какво да й показват, макар, че човек винаги може да научи нещо ново, ако иска. Аз самата мога да си заплета плетиво по 5 начина, ако включа и заплитане на чорапи - по 7 начина, а ако прибавя и подвариантите на т.нар. машинно заплитане, стават повече. Не бях виждала до сега този начин на заплитане, но определено за мен не е удобен.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 01:48 от Diorela

# 259
На мен ми харесва, че не се набляга на така модерната в другите предавания социална игра. И се дразня, че в последните епизоди се насочва вниманието натам - лагери, приятелски двойки, кой кого подкрепял, кой на кого бил симпатичен. Приятни и забавни са леките закачки между тях в движение, но дотам. Не ме вълнува повече. Нормално е някои двойки да са се сближили, други не, но изобщо не ми се гледа социална игра, любовно драми, приятелски истории.

Да, и на мен ми направи впечатление, че при първите двойки в ресторанта бъркаха и двамата участници, после само един. За плетките не съм специалист, не забелязах.

# 260
Интересното е че винаги сме се отнасяли с уважение към тях и многократно сме им правили евала заради възрастта на Росица, която се бори наравно с лъвчетата. Но уви показаха само лошите неща от нас. Ще го понесем няма как да няма и една двойка като нас. И нека проследим сюжетната линия - ЗАЩО се стига до тези тежки изказвания от нас следващият епизод - защото не са без причина. Предната вечер Росица дори ме разчувства с това че ми сподели че се радва че прекарва време с дъщеря си, защото иначе в живота не я вижда толкова често. А тя просто не спря да ни хапе като ние никога не сме й отговаряли. НИКОГА. Но в този етап на силно напрежение изказванията й на една от идващите задачи никак не ми беше забавна. Така че, нека си дадем сметка че днес го гледаме като продукт. Като цялостно преживяване - беше нещо съвсем различно.
За Роси ще разберем явно утре защо са тези коментари от промото. Интересно откъде дойде тази омраза, или по-меко казано негативно отношение, към полицаите. Момчетата изглеждат свестни и не очаквам да са създали конфликтни ситуации, за да се стигне до там. Ако имаш желание и можеш да споделиш, може би е интересно за всички. Може и да е нещо, което ние зрителите не сме видяли?
Вярно, не всеки може да харесва всеки, но все пак.

Лошото е, че за майка и щерка може безкраен рестарт, за другите не може. Ето това много ме дразни. Иначе дръвцето Радостинчо чудна тъща му се е паднала.
Много коментирана тема дали са заедно или не дъщерята и полицая. Не е ли част от личния им живот това и не пряко свързано с предаването и участниците като такива? Дали му е тъща, или не е, дали е чудна, или не. Не е  готино да се коментира по този начин. Това какво се вижда на екран не означава, че даден човек е такъв и в реалния живот и с останалите хора. На екран се виждат 2 часа от ... не знам колко общо време заснето, може би Вики може да каже, ако не беше казвала вече по-напред.
Не е чак толкова лошо човек да бъде импулсивен и под въздействието на емоции и напрежение да има определени реакции. Вероятно всеки има такива моменти. Не съдете толкова строго.
А пък ако наистина дъщерята и полицая са заедно, няма лошо, готина двойка ще са, нека бъдат щастливи.

За днешния епизод всички двойки заслужават поздравления на задачата с танците - не на всеки му се отдават танците, но всеки се постара и даде всичко от себе си.
За хановете - полицаят беше безапелационен, очевидно си има познания и е начетен и грамотен.

Ще ви кажа защото за мен също не са правилни нашите разсъждения от наша страна към днешна дата.
Когато снимахме и играхме ние не знаехме те колко са можещи и знаещи. Тъй като се видя че играта е на късмет понякога, нямаше и как да ги съдим по класирането, само знаехме че са доста бързи, защото познават пътищата. (Говорим за полицаите). Ние тогава съдехме по ,,социална” игра и по това кой те подкрепят и кого приемат за приятели, защото прекарвахме доста време заедно след края на деня. Тогава ни правеха лошо впечатление заради това че имаха мрънкания относно спането, палатките и се сближиха с други двойки, който не бяха част от нашата групичка. Днес те получават моя респект и свалена шапка за знанията и за изключително зрялото си поведение. Радвам се че ги видях в тази светлина и смятам че са адски достойни момчета.

# 261
И аз съм доволна, че няма манипулации и интригантстване, т.е. социална игра.

Няма ли да дадат и една игра за грамотност, да видим кой колко е грамотен?

# 262
Отговарям на това за личния живот. Те вече са публични личности малко или много, качват снимки, които достигат до мен, виждам ги и те не крият. Коментирам нещо странично, не нарушавам правилата. Не е национална тайна, нито съм уронила авторитета на Радостин, майката и дъщерята сами се закопават от екран.
Защо тогава задаваме въпроси на Вики и искаме неща от “кухнята”, нека сме коне с капаци и да коментираме видяното и толкова. Извинявам се, но за мен е интересно и ще бъде как се е развил живота преди, по време и след предаването. Любовта е нещо красиво, гледам дали Сгодените са вече женени, затова питах и дали Тони и Вики са все още приятелки. Скоро едното Барби ми попадна да участва в клип, но не беше към моя отдел. Виждам и Тина и Мира в Пловдив и винаги са ми интересни. Не тая лоши чувства, просто формата ми допада и участниците за мен са разпознаваеми, интересни и предаването ми показва твърде малко. Всичко е изрязано и е едно търчене. Аз искам да знам защо има драма, откъде се е появила и искам да се види истинското лице на Радостин и Иван, но уви.

# 263
Много са сладки тия фармацевтите,  бре . Страшни образи. Умихнати хора носят наслада на душата. С кеф да си общуваш с тях. Имат някои кръпки в знанията, но са толкова чаровни,  че затварям очи. Вече са ми твърди фаворити.
Вики и Тони също са много готини и разбирам напълно защо са избрали да дружат с определени двойки.
А тоя Радостин какъвто е ботур (знаете ли какво е) не знам с тая тъща как ще мелят брашно.

# 264
  • София

Хората, правещи телевизия, трябва да престанат да правят идиотите и идиотщината популярни. Това ме обижда като зрител и аз няма да гледам такива неща.

Не обичам да правя големи чаршафи от цитати, но това много исках да го цитирам, защото е ключово и искам да се присъединя към посланието. Образи като майката развалят преживяването от гледането на хубавото предаване, не го правят забавно.

Барманките как си говореха, че тя като почне нещо да намила и всички си мълчат, да не я окуражават явно Simple Smile, ама тя, като няма отклик и повтаря ли, повтаря. Сблъсквали сме се всички с такива хора, знаете какъв ужас е.

За социалните взаимоотношения- толкова, колкото показват, ми е идеално! Моля това да не го променят! Нямам нужда да опознавам трагичната история на третия братовчед на участник Х, която е променила виждането му за живота и света. Искам си играта и това, което ни показват, ми е тамън Simple Smile.

За качамака, понеже и аз първо се зачудих- според мен в един момент се получи струпване на двойки и за да не ги бавят, пускаха по един от двойка, за да се ползват двата котлона (барманките и актьорите). За майката и дъщерята после не искам да спекулирам защо Wink

# 265
Аз не разбирам защо барманките не дружат с другите двойки. Хайде Роси е ужасна, ама актьорите и полицаите са приятни хора. Ама те само градски признават, ако не са”от Стара Загора като фармацевтите  значи не стават. Малко ограничено и провинциално мислене показват. Това е игра и те не са отишли там да създават приятелства, за да имат претенции с кой да са на бивак.

Ами Слави си е простак и той толерира простотията и цинизма. За това двойки като  майката и дъщерята си запълват изненадващо  животи и се отървават по чудо.

# 266
Отговарям на това за личния живот. Те вече са публични личности малко или много, качват снимки, които достигат до мен, виждам ги и те не крият. Коментирам нещо странично, не нарушавам правилата. Не е национална тайна, нито съм уронила авторитета на Радостин, майката и дъщерята сами се закопават от екран.
Защо тогава задаваме въпроси на Вики и искаме неща от “кухнята”, нека сме коне с капаци и да коментираме видяното и толкова. Извинявам се, но за мен е интересно и ще бъде как се е развил живота преди, по време и след предаването. Любовта е нещо красиво, гледам дали Сгодените са вече женени, затова питах и дали Тони и Вики са все още приятелки. Скоро едното Барби ми попадна да участва в клип, но не беше към моя отдел. Виждам и Тина и Мира в Пловдив и винаги са ми интересни. Не тая лоши чувства, просто формата ми допада и участниците за мен са разпознаваеми, интересни и предаването ми показва твърде малко. Всичко е изрязано и е едно търчене. Аз искам да знам защо има драма, откъде се е появила и искам да се види истинското лице на Радостин и Иван, но уви.
Ами ето, всеки има различни виждания, различно мнение, различни очаквания.
За мен предаването е интересно и ми харесва точно защото не се наблюга на лични взаимоотношения, интриги, кой на кого е дружка, кой кого не харесва и защо. Друга е концепцията и се надявам в евентуални бъдещи сезони да се запази.

Е, защо барманките не дружали с другите двойки. Ми не са се сприятелили. Не е задължително. Те си казаха с кои двойки са по-близки. Нормално е да имат предпочитания, да са по-близки с едни и не толкова близки с други.

Не, не знам какво е ботур.
Ясно, че всеки си има фаворити и предпочитания, но ми е интересно нещо. От една страна дружно не харесваме майката, защото е невъзпитана, крещи, държи се ужасно. От друга страна има един Радостин - възпитан, не крещи, умерен и спокоен, обаче и той не е харесван Simple Smile

# 267
Ботур е пън, темерут, най-общо казано.

# 268
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Всъщност, трябва да ни показват повече взаимоотношения, защото получаваме изтървани реплики и се чудим от къде идват, както се случи неведнъж. Съвсем нормално е всяка двойка да има приятелски кръг и да си симпатизират, какво лошо има това да се покаже. Това, че в темата веднага по инерция ще се заговори за коалиции и лагери е отделен въпрос.
И в оригинала има групички, двойките официално се разбират да си помагат и така да се бутат взаимно напред, нещо което нашите не правят, а така биха си улеснили много задачите. Опитаха с писмото, което трябваше да запомнят, ама се видя че веднага някои почнаха с драмите. А Росица и тогава наруши правилата - набута се вътре, шепнеше и коментираше злобно.

Не зная как очаквате "в живота" да е различна, като човек се показва какъвто е точно под напрежение. Характера си е характер. За мен е по-учудващо, че банков служител си позволява да пренася начина си на забавление в национален ефир, че и да се гордее с него. Не си е взела торбата с перуки и такъми просто ей така. А щерка й на биваците все се бута при Теодор, явно после е направила трансфера.

На мен полицаите не ми харесват по няколко причини - държат се като стари ергени, дървени философи и пълни сухари. Нито умеят да се забавляват, нито са сърдечни хора. Което не ме учудва, предвид какви бяха изпитващите на задачите по техния край - дръпнати и серт. Отделно Радостин, след 2 часа прекарани в Гърция, вече се просълзяваше за родината и наду Емил Димитров...с точност мога да посоча партията, за която гласува.

"Барманките" са супер, но позволяват емоциите много да им влиаят. Когато са в добро настроение всичко върви гладко и лесно, но иначе...Стискам палци да са женския тим във финала!

Фаворити са ми "Фармацевтите" (ако сте забелязали и на екрана ги изписват с кавички, така че няма какво да ги обвинявате, че не са такива или онакива), единствените които се забавляват през цялото време, хвърлят се напред във всяка задача и се подкрепят. Не видяхме да са се скарали нито веднъж, нито да се обвиняват един други. Наистина позитивни момчета, каквото са пропуснали могат да го научат, но други тепърва да станат добри хора няма как да стане.

# 269
Радостин излъчва високомерие, прилича ми на дървен философ. Може и да не е такъв човека, но ми оставя  такова усещане. 
На мен пък ми харесва, че са се опитали да вкарат различни образи, без да изпадат в крайности.  И майката не ме дразни чааак толкова. Вярно, че е с просташко държание, но къде по-големи простаци има от нея. А пък Илияна беше пример за мъжа ми, че има и по-големи мрънкала от мен.
Аз също не искам личните им истории и това, което показват смятам, че е достатъчно. Например като гледам  Гласът на България имам чувството, че съм на панахида. Преди всяко изпълнение всеки го посвещава на някой починал.

Общи условия

Активация на акаунт