Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №3

• 38 902
  • 790
  •   1
Отговори
# 60
*stella, направо се  почувствах орезилена, не ги зная. Laughing Като нищо ще се чудя, ако ми дадеш на САЩ, Англия и Австралия. А френското дори не зная какви цветове има.

Трън в Очите, нямах предвид, да не включват  такива игри, а, че познаването на знамената, не е в категорията базови знания и елемент от общата култура на човек, а безполезно знание. Разбира се, че такива задачи изискват не толкова знания, колкото съобразителност, находчивост, бързо вземане на решение как да подходиш. И са забавни, както всички останали.

# 61
Задачата със знамената имаше вариант да бъде представена по-интересно. Отборите бяха само 7 тогава, т.е. можеха да подберат 7 разпознаваеми европейски флага и още 7 неевропейски пак разпознаваеми флага. И да не слагат лист с флаговете на всички държави, ами максимум на 50, като останалите 36 до 50 да са с вертикално разположени цветове или изобщо форми, които няма как да бъдат направени от различни хоризонтални цветни слоеве. И тогава, дори двойката да не знае точно тези, които са ѝ се паднали, ще трябва чрез изключване, щото все пак се предполага да знае някои, да открие нейните, но без се мотае до безкрай. И някаква сенчица да има.Simple Smile

# 62
Не е така. Ако го бяха направили по този начин, тези, чиито знамна са на по-предна позиция, имат по-голям шанс да ги уцелят бързо. А така, с много знамена, се поизравнява времето с тези, които хукнаха към Провадия.

# 63
Не е така. Ако го бяха направили по този начин, тези, чиито знамна са на по-предна позиция, имат по-голям шанс да ги уцелят бързо. А така, с много знамена, се поизравнява времето с тези, които хукнаха към Провадия.
Не съм сигурна, че разбирам какво искаш да кажеш, но моята идея предполага двойката да знае поне едно от знамената, затова и писах разпознаваеми знамена. Или ако не знае нито едно от своите, то поне да има познати флагове от тези 14, да изключи познатите и със налучкване от останалите да познае своите. А не изобщо и само с налучкване от всичките 14 да намериш своите 2.
И тук трябва да призная, че мъжете, заради следенето на повече спортове по телевизия или други платформи, познават флаговете по-добре от жените. !Това обаче няма нищо общо с мнението от последните страници за разпределението по полове на оставащите двойки!

# 64
Mоже и да не съм се изразил правилно. Разбира се, че няма нищо срамно да не знаеш знамето на Габон, че дори на някои европейски държави. Но те имаха табло, откъдето да ги гледат и все си мисля, че това би следвало да опрости задачата значително. Най-малкото няма нужда да ги знаеш директно, но все би трябвало да са ги срещали поне европейските флагове. Дори футбол да са гледали само, особено фармацевтите, пак става.

Има го момента, че всеки знае и съответно не знае различни неща и това също го разбирам. Примерно с подредбата на Менделеевата таблица, бих се затруднил на доста от елементите, но някой би го направил много по-бързо.

# 65
  • European Union
Познаването на знамената влиза в т.нар. "обща култура". И няма нищо общо с интелекта на даден индивид, а само показва знания в различни сфери. Аз може да съм много добър счетоводител и да не съм чувала за Бутан, Юпитер, Паша Христова, Чарлз Бабидж, Франсоа Митеран и т.н и т.н. Това няма да ме направи по-лош професионалист, но със сигурност ще съм човек с бедна обща култура.
Същото е и ако знам клубните футболни отбори във всички европейски страни, а не мога да изброя двама от членовете на Бийтълс. При всички случаи трупането на "излишни" знания не е лошо нещо. Лошо нещо е да се опитваме да окачествяваме някаква информация като излишна.

# 66
  • София
Полицаите не мога да ги харесам. Виждам нещо добро в Иван, но Радостин е като пуяк. Надявам се, че са се взели с дъщерята от Майка и дъщеря и тъщата да му е наказанието..

Много яка клетва.Smiling Imp
Защо ви изглежда надут Радостин? Освен, че е конте. Smiley Съвсем нормално си говори в синхроните, не плюе по другите, не им се подиграва.

# 67
На мен ми е симпатичен - има добър изказ, има чувство за хумор, не е глупав, не плюе и не злорадства (поне пред камера, де). Има самочувствие и се лека надменност, но не ме дразни.

# 68
Аз също не мисля, че е много необходимо да се познават знамената на знайни и незнайни държави. На големите и известните - да. Да не знаеш какво е знамето на САЩ или Франция си е резил. Но Габон и някакви подобни, та дори и Естония... ще ме прощавате.
Дори и подобни въпроси за знамена и гербове в Стани богат много ме дразнят.
Добре, всеки различно смята за важно. Въпросът е как се справяш в ситуация, в която не е твоята, нямаш знания и умения. Това е важното. Можеш да блокираш, можеш да пробваш до безкрайност без да се притесниш, а можеш и да ходиш да търсиш помощ. В случая барманките най-, не се справиха. Добре, че имаше по-зле от тях, тъй като не исках да отпадат.

# 69
  • София
Хайде, групата! Да яхваме Мадарския кон... и нека майката на дъщерята - на никого да не му бъде роднина. Simple Smile

# 70
  • Другата България
Майката накрая една м@йн@ ли тегли на човека, в чиито дом се навряха, за да питат къде отиват?

# 71
  • София
Я какви пъзелисти има в това шоО! Едни други в други шоА ряпа да ядат.

# 72
  • на село
Надявах се, че актьорите от раз ще отговорят за първото представление къде се е състояло и то получиха всичко наготово от Габи, язък Joy

# 73
  • Другата България
Аз се изненадах, че Ванката не знае автора на “Криворазбраната цивилизация“, докато Вики и Тони го знаеха.
Много ме е яд, че за момента са последни, дано наваксат.

# 74
  • София
За мен по-важното е, че след снощната Олимпиада нейде из Филипините, тази вечер отново ще се веселя пък с бегълците. Наздраве! (Няма как да не се наложи да не си помогнем и тъй в петъчната леко снежна вечер - на фона на красива слънчева България...)
Нещо монтажът ми се струва някак забързан. Дали няма да отхвърлят задачи за 3-4 серии? Или един непознат тук tfn2k ги е пуснал на 2.5х? А на актьорите трябва да отнемат някоя минута - та задачата е в техни води. Не е мн.честно.

Общи условия

Активация на акаунт