Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №3

• 39 023
  • 790
  •   1
Отговори
# 480
В предишния ми пост, пропуснах да отбележа нещо важно, а след финала едва ли ще се сетя. Искам да похваля продукцията за направения кастинг. Да, имаше тотални греди и хора/двойки, които никога не бих избрал, защото нямат качества и не носят нищо освен сеир. Все пак, са се постарали да изберат разнообразни хора като възраст, професии и интереси, което е супер. Още по-готино е, че тези хора изглеждат наистина обикновени и не са се познавали от преди, което позволява да изградят отношения пред зрителя и те да са автентични. Тези неща би следвало да са даденост, защото те са гаранция за добра телевизия, но в други предавания не е така (ОСГ е крещящ подобен негативен пример).

Извинявам се, ако е коментирано и съм пропуснал, но ми е интересно едно нещо, ако Вики чете, или някой друг може да отговори. Отношенията на барманките към Росица и Надежда са ясни и повечето ги подкрепяме. С полицаите също видяхме, че си имат търкания и просто, макар да има уважение, не се харесват. Това, което не видяхме, или поне аз, е защо и актьорите са в тази група. В епизодите не ни беше показано, а даже Теодор и Пресиян веднъж косвено ги спасиха, та ми е интересно дали нещо в поведението им ги дразни, или е имало случки, които не са показани и са предизвикали това да не се харесват двете двойки.

# 481
Вики сама беше разказала няколко страници по-напред какво се е случило (според нея ) на танците в Добрич и защо дойде разплакана при Стаси. Но явно вече е имало напрежение между тях съдейки по нервните реакции на Преско към Тео който с ръце показваше какво е разбрал от указанията на жителите за залата а барманките виждаха

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 17:28 от spidrer

# 482
Трудно е от зрителска гледна точка "Пресиян" да се харесва, защото първо според мен така е "орязано" предаването, второ никой от нас не го познава в реалния живот. Емоционален не означава лош. Хумор, ирония и сарказъм се владеят на едно съвсем различно от "масите" ниво. Пресиян е повече Режисьор от колкото актьор, въпреки че има и двете висши образования. Но да го изкарвате тук лош човек е нелепо. "Маски" и тем подобни епитети като "актьорска игра" са неуместни когато постоянно си под напрежение, адреналин и със "спортна злоба". Винаги в такива моменти "грубостта и некултурното поведение" са плод на хъс и желание за победа...За мен Актьорите да фаворити от самото начало, но като обективен зрител не виждам аргументи за лошите думи към "Преско". Характерите са у всекиго различни и черти от характер или начин на общуване между близки приятели не са аргументи да определиш един човек като лош или недостоен за победа. А сравнението на тази двойка с "Майка и дъщеря" е повече от нелепо. Не само от знания, интелектуален багаж но и от хъс и желание за победа. Все пак това е една надпревара, а не пиене на чай в 17:00 в някой английски двор.

# 483
Аз го познавам лично и смея да твърдя, че е добър, въпреки че е припрян.

# 484
Добър - лош човек... Завиждам на тези които могат да категоризират хората в тези 2 групи и искам да питам какви критерии  използват? Добрите вършат добро на всички винаги(горкият Христос няма шанс)? Или тези които вършат добро на 51% от хората, в 51% от случаите според 51% от потърпевшите... или според странично, безпристрастно жури?  Или ако разделим хората на наши и чужди добри са тези които вършат добро на нашите и зло на чуждите ... ама май пак ще опрем до процентите...  А кое всъщност е добро - което е полезно (кому) което е справедливо (според кого) което е морално (чий морал)...? Съвсем се обърках... ще питам Платон.

Никога не бих си позволил да щамповам някого с "добър-лош човек", дотук мисля коментирахме само определено поведение, постъпки  и нашето възприятие за тях но като че ли някои камъни са в моята градина - "маска"  "актьорска игра" сравнение с майка и дъщеря... Не съм си помислял да сравнявам толкова несравними типажи - майката отблъскваше  с простотията и вулгарността си си но и това не я прави лош човека, сигурно си има своите достоинства а и знае доста. Не бих включил простотия и Преско в едно изречение но пък инфантилност, егоцентризъм, безскрупулност със сигурност бих. Инфантилен -  всичко навсякъде наведнъж, всеки е длъжен да му помага,  да обяснява кратко, точно, разбрано и да изчезне в мига в който стане излишен иначе "айде" "охльов"и "пикльо". Егоцентричен - изпълнява най-важната мисия  и всички са длъжни да се отдръпнат, изчезнат от пътя му, който не -"тъпия гьон," какво значения че в тази опашка вероятно някой е получил топлинен удар, друг изпуска влак, самолет, важна среща....там всички са кренвиршоядци а Пресиян спасява света, дайте синята лампа!. За безскруполността - тук може и да пресилвам, но цялостно усещане от темперамент,   език на тялото, как бяга + разказа на Вики който напълно ми кореспондира. Не мисля че изобщо гледа като хукне да тича, разхвърля, мачка, избутва, прегазва всичко на пътя си. Благородство, спортсменсто, кавалерство... не си го представям... поне не и в играта. Затова и допускам истерия подобна на предната в случай на загуба, но не поради простотия а накърненото его да я отприщи. Иначе сигурно има много достоинства - забавен в компания, комуникативен, талантлив в професията си.... макар че и тук за човек с 2 висши коремоноги тюлени и Траянови врата и Самуил при Калоян хич не отива. Но нищо от това не го прави лош човек, просто на мен не ми е никак симпатичен.

# 485
Дали ще бъдат някъде заедно за финала? За всяко реалити се събират заедно участниците да гледат финала.
Да се оглеждаме, току виж ги срещнем някъде по улиците Grinning

Интересно ще е дали ще се съберат всички заедно, особено след последните епизоди. Вероятно някой с някого ще се гледа на кръв, или пък няма да си говорят изобщо.

# 486
Дали ще бъдат някъде заедно за финала? За всяко реалити се събират заедно участниците да гледат финала.
Да се оглеждаме, току виж ги срещнем някъде по улиците Grinning

Интересно ще е дали ще се съберат всички заедно, особено след последните епизоди. Вероятно някой с някого ще се гледа на кръв, или пък няма да си говорят изобщо.

Събрахме се и за старта , ще се съберем колкото можем за финала. Пречката ни е че живеем в различни градове. Няма лоши чувства между нас, направихме 2ри сезон след 15 години пауза,не знаехме какво ни очаква и екипа тича по нас като луд.Всеки даде всичко от себе си. Бяхме ,,надрусани” от напрежение,адреналин и наистина в края на деня - никой не е лош. Всеки има различна призма за света. Хареса ми горния коментар ,,Морал? - морал според кого?”
Има други състезателни риалитита, където съперниците играят един срещу друг и имат контрол над емоциите си повече от нас, защото горе долу виждат дали вървят към победа или загуба. Ние караме коли в невидение понякога дори не знаейки къде ще попаднем. За хора които в живота си държат силно контрола - беше ад. Всеки от нас изпусна нервите си. А дори припряният Преско в края на деня - вдигаше куфарите ни и ни помагаше, когато не се състезавахме. Актьорите бяха много точни момчета. Всички сме българи от различни краища, различни съдби, минали през различни неща. Накрая на деня бяхме хора. Най-истинското предаване, където изпитахме всяка палитра от емоция около най-красивите места на България а не просто на някой ,,сет” ❤

# 487
  • София
Страхотна снимка, благодаря, че я сподели Simple Smile Драго ми стана да ви видя всички спокойни и весели, даже и Ванката Simple Smile

# 488
Коя е мацката с червената рокля до Тони?
Аз също имам въпрос към Вики, ако може да отговориш ще се радвам! Вечер след края на снимките, имахте ли достъп до телефоните си и ако да, то през деня къде ви ги държаха?
Изключително много ви харесвам с Тони и фармацевтите също, дъщеричката ми постоянно пита кога ще дават предаването и го следи само заради вас!

# 489
Вики, благодаря за споделената снимка! Мисля, че едната манекенка е с червената рокля.
Не виждам майката, дъщерята, единия фармацевт, единия брат и другата манекенка.
И полицаите ги няма, съвсем забравих за тях..

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 09:47 от Киф

# 490
Коя е мацката с червената рокля до Тони?
Аз също имам въпрос към Вики, ако може да отговориш ще се радвам! Вечер след края на снимките, имахте ли достъп до телефоните си и ако да, то през деня къде ви ги държаха?
Изключително много ви харесвам с Тони и фармацевтите също, дъщеричката ми постоянно пита кога ще дават предаването и го следи само заради вас!

Мацката с червеното е Натали от Барбитата.
Не, нямахме никакви телефони и лични вещи. Само дрехи и карти на България

# 491
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Значи полицаите са се присъединили към "Клуба на обидените" основан от "Майките" 🤔😁

# 492
Ха, това с отсъствието на полицаите е наистина интересно! Случайност, спойлер или блъф...? Mask
Е скоро ще знаем!

# 493
  • София
Твърдо съм за фармацевтите.

# 494
  • на село
Снимката разбрах, че е от старта, та не е никакъв спойлер. Някой пак си съчинява.

Общи условия

Активация на акаунт