Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №3

• 38 971
  • 790
  •   1
Отговори
# 555
Интересен беше епизода. Част от задачите бяха ок, но други не ми изглеждаха много съобразени.

Търсенето на монетите беше супер на шанс и на практика реши целия ден. Ако се забавиш там, много трудно може да се навакса.

Още по-безумна беше задачата с копието. Не знам защо трябваше да се слага, при положение че е очевадно неравнопоставена. Барманките като нищо можеше да отпаднат, само заради нея и защото Тони физически много по-трудно целеше.

Аз очаквах, че може едната двойка да отпадне днес и все пак вероятно е адски тъпо за пръв път да се отпада в петък, ден преди финала и да си точно ти. В тази връзка, полицаите имаха някои грешки днес, но огромния малшанс на монетите просто ги закопа. Категорично заслужаваха да са в топ 3 и да се борят за победата. Може да не са най-харесваните, но бяха определено най-знаещите и подготвени участници в сезона. Имаха и маса победи, които не им послужиха за нищо. Вики и Тони са много готини и си ги харесвам от доста време като екип, но истината е, че мястото им в топ 3 е за сметка на поне няколко много по-заслужили двойки (колегите, полицаите и женените). Още повече, че те нямат нито една победа, а стигнаха финалния ден, което не е особено справедливо, но като няма точкова система, това е положението.

Утре съм за актьорите, главно защото от трите двойки знаят най-много и се предстаявиха най-балансирано през целия формат.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 22:40 от Titanbg

# 556
И аз съм за актьорите от останалите . Като не може да е най-заслужилата двойка, нека поне не са влачените половин сезон Sunglasses

# 557
Фармацевти, Актьори,  Барманки, в този ред финишираха.
Много жалко за полицаите.
Странно ми е защо Вики пишеше тук - Ние сме за полицаите, при положение, че знае, че отпадат.
За да ни заблуди.
Останах с впечатлението, че Барманките покрай майката и дъщерята недолюбват и полицаите, и актьорите.
В последните серии много непремерени изказвания от страна на барманките към останалите участници. Харесвах ги в един момент, но сега съм разочарована.

Продължавам да съм за актьорите.

# 558
Ох, много са напрегнати последните епизоди. Харесвам всички двойки, които стигнаха дотук. Мисля си, че слагат задачи на късмет, за да има обрати. Като в живота. Не най-умните са най-успешни… а на върха е проветриво. Днес си горе, утре долу.

# 559
Жалко, много жалко за полицаите. Само хубави думи за тях - стабилно представяне, много знания, готини момчета с приятно чувство за хумор, не обиждаха, държаха се културно, играха спортменски. Браво, момчета. Страхотни млади хора, дано има повече такива.

Ще стискам палци утре за актьорите, другите ми фаворити, въпреки по-изнервения Преско в последните епизоди, заради доброто им представяне през целия сезон.

Фармацевтите печелят моите симпатии с това, че искрено се забавляват. Знанията им са меко казано ограничени и не мисля, се заслужават победа.

За барманките ще кажа само, че незаслужено са в топ 3.

# 560
Много се радвам, че Фармацевтите водят. От самото начало са ми любимци и в нито един епизод не ме разочароваха.  Перфектни са като характер. Прекрасни момчета. Някой ги нарече инфантилни. Не, забавни са, весели и не си слагат нещата на сърце.
А Иван е и доста 😍

# 561
Изостанах с гледането и съм на играта с копията сега. Не знам чия е идеята за това физическо изпитание, но е абсолютно недомидлена. Момичетата трябваше да мятат от няколко метра по-напред или по-просто - да не е такава задачата.

# 562
  • Другата България
Фармацевтите изобщо не ги харесвах в началото.
Бях си твърдо за актьорите, и за колегите. После харесах и сгодените.
Сега като се замислям, май повече се фокусирах върху двойките, които не харесвах, вместо върху тези, които харесвам. Женените, мама и дъщеря, полицаите - всичките ми бяха топ дразнители. Въпреки, че женените ако не бяха отпаднали вероятно щяха да са ми едни от фаворитите сега.
Но после, особено след като отпаднаха и сгодените, и колегите, а и Преско започна да ме дразни, си харесах по-....невъзвишените и непретенциозни двойки. За мен няма заслужил или незаслужил, защото пак ще кажа - това не е “Стани богат“, или “Минута е много“. Това е формат -  изпитание за бързина, издръжливост, ориентация, съобразителност, способност за работа в екип и обща култура.
Която двойка успее да намери съкровището благодарение на тази компилация - честито да ѝ е то.
Фармацевтите /едва след като ги загледах по-внимателно/ са с доста балансирани взаимоотношения, добре се ориентират, съобразителни са, няма напрежение между тях, и най-вече - забавляват се. Може да не са с енциклопедични познания, но са с добра обща култура. Което никак не е маловажно.
А барманките са ми симпатични и съм за тях, защото са жени, а жените трябва да се подкрепяме. Blush
А и са борбени момичета, и си признават грешките.

# 563
. Вики и Тони са много готини и си ги харесвам от доста време като екип, но истината е, че мястото им в топ 3 е за сметка на поне няколко много по-заслужили двойки (колегите, полицаите и женените). Още повече, че те нямат нито една победа, а стигнаха финалния ден, което не е особено справедливо, но като няма точкова система, това е положението.

По точкова система полицаите вероятно щяха да са спечелили преди финала, а барманките  да са преди фармацевтите. Вярно напоследък са най-зле но в първата половина бяха редовно в топ 3 а фармацевтите обикновено във втората половина на класирането. Зависи от системата разбира се.
Това е формат -  изпитание за бързина, издръжливост, ориентация, съобразителност, способност за работа в екип и обща култура.

Тъкно смятах да търся какви качества са изброени в анонса на формата и се чудя копието към кое точно се отнася. Вярно че и игрите на шанс не са включени но там поне началният шанс е равен за всички

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 23:01 от spidrer

# 564
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Подкрепям по-горното мнение, шоуто е съвкупност от много фактори. Да не говорим, че някои задачи не разчитаха на обща култура, а на задълбочени познания на определена материя.
Забелязвам, че масово не се схваща смисъла на шоуто - надпревара. Тоест, целта на всеки отбор е да остане най-дълго време в играта. За печелене на етап си има награда - парче карта, хотел и първа позиция на стартиране. Толкова. Така че, кой как се е класирал му е помагало в следващия етап, но не му носи права върху наградата.
Ето, Тони днес единствена знаеше 4 дати, заради най-лесната щяха да отпаднат. Ама някой отчете ли й го - не. Пък ако беше полицая - с мед щеше да е намазан, че освен виден историк е и примерен християнин! 😬
Честито на финалистите, успех на любимите ми от ден едно "витаминчовци" ❤️

# 565
  • Другата България
Надпревара, именно - бягство.
Съгласна напълно с мнението ти.

# 566
Да, за успешно представяне в шоуто са нужни редица качества и умения, но в игра, в която голяма част от задачите са свързани с отговори на въпроси от различни области - история, география, музика, литература и т.н. - знанията и общата култура заемат много голям процент от тези необходими качества и умения. Нищо, че не е Стани богат. Колкото повече знания в различни области имаш, толкова по-лесно и бързо се справяш, вместо да тичаш напред-назад като гламав, за да питаш хората в парка кой е написал "Аз още броя дните" и още четири книги от списъка ти, да се връщаш километри до най-близкото населено място и да ровиш в дебелите книги в местните книжарници и библиотеки или да катериш стълби безброй пъти, защото не знаеш и просто налучкваш. 

Печеленето на етапи и съотвената награда за това не е "абонамент" за победа, но е показателно за възможностите на двойките и цялостното им представяне.

# 567
Жалко за полицаите, момчетата наистина заслужаваха шанс да стигнат до финала, мал шанс да отпаднат на крачка от него.
Видя се колко оспорвано беше всичко през целия епизод, дори накрая, когато търсеха Стаси, вероятно наистина секунди или минути ги е деляло барманките и полицаите.
В Wikipedia има статистика за всички позиции и етапи - реално погледнато, полицаите и актьорите са горе долу на едно и също ниво, взимайки предвид всичките им позиции от всички етапи, въпреки, че полицаите имат 3 първи места, а актьорите и фармацевтите - по 2.

От трите двойки , които продължават, може би съм за актьорите, ако случайно барманките спечелят, няма да е честно за фармацевтите - в този епизод също им помогнаха и ги водиха по правилния път. Ако не бяха те - щяха да отбият към Омуртаг и вероятно ситуацията щеше да е коренно различна.
Явно утре по време на епизода ще отпадне още една двойка някъде по пътя..щом казват, че само 2 стигат финала и търсят съкровището.

# 568
Полицаите показаха много знания и несъмнено имат добра обща култура но имам чувството че голяма част от информацията беше специално заучена (зазубрена) за състезанието. Струва ми се  бяха си разделили конспекта по области, теми, периоди между двамата и бяха перфектни когато се паднеше точен билет като Иван за ханове (сам каза "откога го чакам"), катинарчетата, но в случаите когато се падаше от "препоръчителната" литература имаха трудности както днес с гербовете (а мислеха че е "тяхна"), иконите. Не че е лошо, голяма част от наученото ще си остане

# 569
Възможно е и да са се подготвяли. Нито мога да го твърдя, нито да го отричам. "Откога го чакам" може да визира любима негова област, в която е силен и смята, че ще се представи добре. ММ реагира по подобен начин на задачите във винарската изба - баш като за него, просто му е силна страна и се шегуваше с мен, че ако бяхме там, нямаше да изпия нито чаша вино. Но пък и той примерно щеше да тича като гламав из Пловдив да пита за заглавия. Аз обратното. Зле съм с история, години, математика и логика, следователно щях да се проваля с гръм и трясък на играта с хановете, на задачите във винарската изба, на играта със сандъчетата миналата седмица. Но пък съм по-добра с литературата. Никой не е еднакво добър и силен във всякакви области. Обикновено всеки си има силни и по-слаби сфери. Така че не виждам нищо странно, че някой се е справя по-добре с едни задачи и по-зле с други. Цялостното впечатление и представяне са от значение.

Общи условия

Активация на акаунт